×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-01
Notiek vienots ielu un ceļu uzturēšanas darbu iepirkums visai Siguldas novada teritorijai

Apvienojoties Siguldas pilsētai, Allažu, Mores, Siguldas pagastiem ar Inčukalna, Mālpils, Krimuldas un Lēdurgas pagastiem, Siguldas novada pašvaldība jaunā struktūrā darbu uzsāka 1. oktobrī. Tobrīd tika izsludināta iepirkuma procedūra par ielu un ceļu uzturēšanas un atjaunošanas darbiem, kuru bija plānots noslēgt novembrī. Tomēr uzņēmēju intereses un uzdoto jautājumu dēļ Iepirkumu uzraudzības birojs ir pagarinājis iepirkuma procedūras termiņu līdz šā gada beigām. Lai nodrošinātu kvalitatīvu ielu un ceļu uzturēšanu mainīgos ziemas laikapstākļos, pašvaldība ir atradusi pagaidu risinājumu ielu un ceļu apsaimniekošanai līdz jauna iepirkuma procedūras noslēgšanai.

Pašvaldība turpina esošo ielu un ceļu apsaimniekošanas līgumu Inčukalna pagastā, savukārt Mālpils pagastā turpina darboties pašvaldības uzņēmums “Norma K”, bet Krimuldas pagasta teritorijas uzturēšanu, kurā līgums jau bija noslēdzies, pārņems SIA “DGR serviss”. Siguldas novada ielu un ceļu uzturēšanas darbi tiek veikti saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 26 “Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli” prasībām kartē apzīmētajos ceļos. Tikmēr turpinās iepirkumu procedūra, kas paredz Siguldas novada teritorijas vienotu un kvalitatīvu iepirkumu ielu un ceļu uzturēšanā visās sezonās.

Plašāka informācija par ielu un ceļu uzturēšanu ziemā pieejama, rakstot uz e-pasta adresi celi@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 26104188, nosaucot precīzu ceļa posmu, uz kura atrodas no ciematiem attālāk esošās mājas.

Ņemot vērā to, ka Krimuldas un Lēdurgas pagastā ielu un ceļu apsaimniekošanas līgums bija noslēdzies, to pagarināt nebija iespējams. Siguldas novada pašvaldības Transporta būvju nodaļas speciālisti skaidro, ka līdzšinējais uzņēmējs, kurš saskaņā ar iepirkumu procedūru iepriekš uzturēja bijušā Siguldas novada teritoriju, ir piekritis paplašināt darbu apjomu Krimuldas un Lēdurgas pagastā, informējot, ka tādējādi varētu tikt palēnināts kopējais sniega tīrīšanas laiks, par prioritāti nosakot tos ceļus un ielas, pa kurām pārvietojas sabiedriskais transports, kas nodrošina piekļuvi slimnīcām, skolām, citām iestādēm. Savukārt intensīvas snigšanas gadījumā mazākas nozīmes ielas un ceļi tiks attīrīti no sniega pēc tam prioritārā secībā.

Arī ar VAS “Latvijas Autoceļu uzturētājs” apliecina, ka Inčukalna pagastā ielu un ceļu apsaimniekošanas grafiks un procedūra nemainīsies. Līdzīgi arī Mālpils pagastā, kurā līdz jauna iepirkuma noslēgšanai par ielu un ceļu tīrīšanu ziemas apstākļos rūpēsies pašvaldības uzņēmums “Norma K”.

Iecerēts, ka turpmāk, kad izsludinātais iepirkums noslēgsies, tas paredzēs vienotu kārtību, kādā tiek uzturēti vairāk nekā 700 kilometri asfaltēto, bruģēto, grantēto un dubultās virsmas apstrādāto ielu un ceļu visā Siguldas novada teritorijā. Iepirkums sevī ietver ne tikai ielu un ceļu uzturēšanu ziemā un vasarā, attiecīgi attīrot no sniega vai greiderējot, bet arī ielu un ceļu infrastruktūras remontdarbus un atjaunošanas darbus. Pašvaldība izsludinājusi iepirkumu uz vienu gadu, ar tiesībām to pagarināt vēl uz četriem gadiem.

Siguldas novada pašvaldības speciālisti iespēju robežās šobrīd ir sakārtojuši arī jautājumu par ietvju, skvēru, veloceliņu un citu teritoriju ziemas uzkopšanu, ko veic gan pašvaldības darbinieki pagastu teritorijās, gan vairāki uzņēmumi saskaņā ar iepriekš organizētajiem atklāto konkursu rezultātiem un noslēgto līgumu ietvaros.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi