×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-06
“Siguldas devonā” eksponēs Signes Vanadziņas gleznu izstādi “Pelēkās vielas”

No 9. decembra kultūras un mākslas telpā “Siguldas devons” būs apskatāma gleznotājas Signes Vanadziņas izstāde “Pelēkās vielas”. Pelēks – tik piesātināts toņu daudzveidībā, ļauj iemirdzēties jebkuram citam tonim. Kā pelēkā vakarā bango zilpelēka jūra un pelēkā rītausmā mostas diena, tā pelnu pelēkums izgaismo un kontrastē ar mākslinieces sulīgo koloristiku. Izstādē būs skatāmi ne tikai sērija Pelēkās vielas”, bet arī darbi, kas tapuši pēdējā gada laikā un arī pa kādam senākam darbam, kas piestāv šim brīdim.

Darbu sērijā Pelēkās vielas” māksliniece Signe Vanadziņa izmanto strauji oksidēto un dedzināto materiālu – pelnus. Pelni kā mākslinieciskās izteiksmes līdzeklis zināmi jau kopš akmens laikmeta. Pelni simbolizē ne tikai sēras, sāpes, tā ir transformācijas apzināšanās un pieņemšana.

Līdzās sērijai Pelēkās vielas” izstādē būs apskatāmi arī jaunākie darbi, kas stāsta par šī brīža aktuālāko tēmu daudzu cilvēku prātos – vakcināciju. Darbi tapuši šī gada laikā un māksliniece caur savu prizmu attēlo šo tēmu, par kuru mums visiem nemitīgi atgādina masu mediji.

Signe Vanadziņa ir dzimusi Cēsīs, mācījusies Monumentālās glezniecības meistardarbnīcā pie profesora Induļa Zariņa un 1997. gadā ieguvusi mākslas maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā. Kopš 1997. gada Signe ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre. Tāpat gleznotāja piedalījusies vairāk nekā 45 grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs, šī būs 29. mākslinieces personālizstāde. Mākslinieces darbi ir muzeju krājumos un privātkolekcijās Itālijā, ASV, Kanādā, Vācijā, Norvēģijā un citviet. Šis gleznu cikls ir apcerīguma un noskaņu pilns, spītējot mākslinieces košo krāsu salikumiem un enerģisko līniju uzplaiksnījumiem. Gleznas ir kļuvušas abstraktākas, vairāk uz iekšu vērstas un rosina iedziļināties sevī, savās izjūtās.

Izstāde Pelēkās vielas” kultūras centra Siguldas devons” zālē “Silva” skatāma darbdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00.

Izstādi varēs apmeklēt personas, kuras varēs uzrādīt derīgu izslimošanas (pēdējo 6 mēnešu laikā) vai vakcinācijas sertifikātu pret Covid-19 un personu apliecinošu dokumentu (pase vai ID karte). Apmeklējot izstādi, ir jālieto sejas maskas.

Izstāde tapusi ar “AKKA/LAA” stipendijas atbalstu.


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi