×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-17
Diennakts tumšajā laikā gājēji un velosipēdisti aicināti lietot atstarojošus elementus

Ziemas sezonā, kad diennakts lielākā daļa ir tumšais laiks, aktuāls ir jautājums par gājēju un velosipēdu vadītāju drošību uz ceļa, kurus pat apgaismotos ielu posmos autobraucējs var pamanīt tikai pēdējā brīdī.

Katram iedzīvotājam ir iespēja parūpēties pašam par savu drošību, izmantojot gaismu atstarojošu apģērbu vai elementus. Siguldas novada Pašvaldības policija atgādina, ka diennakts tumšā laikā, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas atrodas uz brauktuves vai nomales, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem, kā to nosaka Ceļu satiksmes noteikumi.

Līdzīgi ir arī ar velosipēdu vadītājiem – braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos tā sānos, riteņu abās pusēs, jābūt aprīkotam ar diviem oranžiem gaismas atstarotājiem, kā arī priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim. Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēdam priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē ar sarkanu atstarotāju, un velosipēda vadītājam jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Par šo prasību neievērošanu mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki var tikt saukti pie administratīvās atbildības pēc Ceļu satiksmes likumā paredzētajām soda sankcijām, piemērojot brīdinājumu vai naudas sodu no divām līdz sešām naudas soda vienībām (viena vienība – 5 eiro).

Lai arī Ceļu satiksmes noteikumi kopš 2017. gada neatzīst ierasto atstarotāju lietderību un nepieciešamību (atstarojošā veste vai apģērbs ar atstarojoša materiāla elementiem), Pašvaldības policija aicina gājējus un velosipēda vadītājus lietot atstarotājus un atstarojošā materiāla elementus ne tikai neapgaismotos ceļa posmos, bet arī apgaismotos ceļa posmos, kas nodrošinās autovadītājam iespēju ātrāk un efektīvāk pamanīt un prognozēt gājēju vai velosipēdu vadītāju rīcību, savukārt gājējam un velosipēda vadītājam kopējā satiksmes plūsmā ļaus justies drošākiem un pasargātākiem!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi