×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-20
Sportisti iegūst augstus sasniegumus pasaules kausa posmā Austrijā

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās Nāciju kauss pirms Ziemassvētku brīvdienām Austrijas pilsētā Insbrukā. Sacensībās piedalījās Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Gints Bērziņš, Kristers Aparjods, Sigita Bērziņa, Elīna Ieva Vītola, Elīza tīruma, kā arī abi Latvijas dueti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Andris Šics/Juris Šics.

Latvijas izlasei pievienojies arī junioru duets Eduards Ševics-Mikelševics/Lūkass Krasts, kuriem bija paredzēts startēt Nāciju kausā ar iespēju kvalificēties pasaules kausam, bet pēdējā treniņā pirms sacensībām Eduards Ševics-Mikelševics satraumēja pēdu un kvalifikācijā nepiedalījās.

Piektdien, 17. decembrī, vīriešu konkurencē labāko rezultātu no latviešiem spēja uzrādīt Artūrs Dārznieks, kurš ierindojās 10. vietā, savukārt Riks Kristens Rozītis izcīnīja 14. vietu.

Sieviešu konkurencē Elīna Ieva Vītola ieguva bronzas medaļu, savukārt Sigitai Bērziņai astotais labākais starta laiks, bet finišā 29. vieta, kas nozīmē to, ka sportiste nekvalificējās Eberspacher pasaules kausa piektajam posmam.

Savukārt pasaules kausa piektajā posmā skeletonā Altenbergas trasē Vācijas un Čehijas pierobežā 1. vietu izcīnīja Martins Dukurs un brālis Tomass ieguva 8. vietu.

Skeletona sacensībās sievietēm vienīgā Latvijas pārstāve Endija Tērauda divu braucienu summā ieņēma 19. vietu.

Sestdien, 18. decembrī Eberspacher pasaules kausa piektā posma pirmā sacensību diena iesākās ar vīriešu sacensībām, kurās Latvijas valstsvienību pārstāvēja četri sportisti: Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Gints Bērziņš un Kristers Aparjods.

Divu braucienu summā Kristers Aparjods izcīnīja 8. vietu, Gints Bērziņš 10. vietu, Artūrs Dārznieks 18. vietu, bet Riks Kristens Rozītis 19. vietu.

Sacensību diena Insbrukas ledus trasē noslēdzās ar divvietīgo ekipāžu sacensībām, kurās piedalījās abi Latvijas dueti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Andris Šics/Juris Šics.

Abu braucienu summā izcilu sniegumu trasē parādīja Andris un Juris Šici, kuri izcīnīja sudraba godalgu, savukārt otra Latvijas ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ierindojās 10. vietā.

Bobsleja divnieku sacensībās Latvijas jaunais pilots Emīls Cipulis izcīnīja 17. vietu un Oskars Ķibermanis 18. vietu.

Svētdien, 19. decembrī Eberspacher pasaules kausa piektā posma noslēdzošā sacensību diena iesākās ar sieviešu startiem, kur Latviju pārstāvēja divas sportistes: Elīza Tīruma un Elīna Ieva Vītola. Kendijai Aparjodei treniņā traumētās pēdas dēļ nācās izlaist šīs sacensības un atgriezties Latvijā. Šī gada noslēdzošajā pasaules kausa posmā nestartēja arī Sigita Bērziņa, kurai neizdevās kvalificēties pamatsacensībām.

Elīza Tīruma veica ļoti labu otro braucienu un divu braucienu summā pakāpās par divām pozīcijām, un divu braucienu summā izcīnīja augsto piekto vietu. Savukārt Elīna Ieva Vītola kopsummā ierindojās 19. vietā.

Savukārt pasaules kausa sestajā posmā bobslejā četriniekiem Latvijas bobsleja komanda – Oskars Ķibermanis, Dāvis Spriņģis, Lauris Kaufmanis un Edgars Nemme – izcīnīja 5. vietu.

2021. gads tika noslēgts ar BMW Sprinta pasaules kausu, kuram kvalificējās Mārtņš Bots/Roberts Plūme un Andris Šics/Juris Šics, Elīza Tīruma, Gints Bērziņš, kā arī Kristers Aparjods.

Vīriešu konkurencē Gints Bērziņš veica labu braucienu un ieguva 5. vietu, taču Kristers Aparjods 14. labāko laiku.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē sudraba godalgu izcīna Andris un Juris Šici, savukārt Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, aizvadot labu braucienu, izcīnīja 7. vietu.

Sieviešu konkurencē Elīza Tīruma izcīnīja 4. vietu, no goda pjedestāla atpaliekot vien 0.005 sekundēm.

Latvijas izlase brauks uz Latviju, lai nosvinētu Ziemassvētkus, bet tūlīt pēc svētkiem dosies uz Eberspacher pasaules kausa sesto posmu, kas 2022. gada 1. un 2. janvārī norisināsies Vācijas pilsētā Vinterbergā.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem, sākot ar 2022. gada janvāri, seko līdzi tiešraidē TV4 un interneta portālā Sportacentrs.com.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi