×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-04
2021. gadā Siguldas slimnīcā piedzimuši 1063 mazuļi

Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļā ik gadu pasaulē nāk vairāk nekā 1000 mazuļi. 2021. gadā Siguldas slimnīcā pieņemtas 1059 dzemdības, kuru laikā pasaulē nākuši 1063 bērniņi – 547 puisīši un 516 meitenītes. Savukārt 2022. gada 1. janvārī piedzimuši trīs bērniņi – pirmā bija meitene, bet pēc tam sekoja divi zēni. Aizvadītajā gadā Siguldas novadā kopumā deklarēti 369 jaundzimušie – 196 zēni un 173 meitenes.

Līdz šim lielākais jaundzimušo skaits Siguldas slimnīcā bija 2020. gadā, kad piedzimis 1171 mazulis. 2019. gadā pasaulē nāca 1062 bērniņi, 2018. gadā 1055, bet 2017. gadā – 1118 jaundzimušie, un Siguldas slimnīca ieņem stabilu vietu kā viena no labākajām un populārākajām bērnu dzimšanas vietām Latvijā.

2021. gadā tūkstošās dzemdības, kurās ierasti Siguldas novada pašvaldība sveic jaundzimušā ģimeni, notika decembra sākumā. Tajās pasaulē nāca Miķelis – pirmā atvase Šķesteru ģimenei no Cēsīm.

Līdz ar 2022. gada sākumu spēkā stājušies arī jauni saistošie noteikumi “Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem”, kas paredz vienotu atbalsta saņemšanas kārtību visā jaunizveidotajā Siguldas novadā. Noteikumos paredzēts, ka no šā gada 1. janvāra ir iespēja saņemt vienu no lielākajiem bērna piedzimšanas pabalstiem Latvijā – 350 eiro par vienu jaundzimušo, par dvīņiem – 480 eiro par katru bērnu, par trīs un vairāk bērniem vienās dzemdībās – 640 eiro par katru bērnu, ja abi vecāki ne mazāk kā gadu pirms bērna dzimšanas dienas ir deklarējuši savu dzīvesvietu Siguldas novadā un bērna dzīvesvieta pirmreizēji ir deklarēta Siguldas novadā. Ja novadā deklarējies bērns un tikai viens no vecākiem, pabalsts tiek piešķirts 50% apmērā.

Patlaban uzsākta arī reģistrēšanās jaundzimušo godināšanas pasākumam “Esmu dzimis Siguldas novadā”, kurā īpašās piemiņas medaļas tiks pasniegtas Siguldas novadā deklarētajām ģimenēm, kurās mazuļi piedzimuši no 2021. gada 1. jūlija līdz 31. decembrim. Aicinām pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv līdz 31. janvārim pieteikties jaunizveidotā novada ģimenes no Inčukalna, Krimuldas, Lēdurgas un Mālpils pagasta, kā arī no Siguldas pilsētas un pagasta, Mores un Allažu pagasta.

Pašvaldību reformas rezultātā SIA “Siguldas slimnīca” kopš 2009. gada pieder Siguldas novada pašvaldībai. Pateicoties Siguldas slimnīcas aktīvajam darbam, kā arī pašvaldības investīcijām, slimnīca turpina attīstīt gan novada iedzīvotājiem, gan viesiem pieejamo pakalpojumu klāstu – pēdējo gadu laikā slimnīcā realizēti vairāki investīciju projekti.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi