×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-10
Sportisti bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” gūst ievērojamus sasniegumus

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 8. un 9. janvārī, bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” notika Eberspacher Pasaules kausa 7. posms. Sacensības aizsākas ar vīriešu startiem, kuros piedalījās visi Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases atlēti: Gints Bērziņš, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Kristers Aparjods. Sacensību pirmā diena noslēdzās ar divvietīgo ekipāžu sacensībām, kurās piedalījās abas Latvijas ekipāžas: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Andris Šics/Juris Šics. Savukārt sieviešu konkurencē startēja četras Latvijas sportistes: Elīza Tīruma, Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa un Ulla Zirne.

Tāpat nedēļas nogalē Pasaules kausa posma izcīņas Vinterbergas trasē Vācijā noritēja arī skeletonā un bobslejā, kurās piedalījās Endija Tērauda, brāļi Tomass un Martins Dukuri, kā arī bobslejisti Oskars Ķibermanis, Dāvis Sprinģis, Matīss Miknis un Intars Dambis. Skeletonistam Martinam Dukuram pasaules kausa 7. posmā izcīnīta 1. vieta, bet viņa brālim Tomasam – 5. pozīcija, dāmu konkurencē Endijai Tēraudai – 19. pozīcija. Oskara Ķibermaņa pilotētā divnieku ekipāža pasaules kausa posmā bobslejā ierindojās 11. vietā, bet Oskara Ķibermaņa bobsleja četrinieks ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Intaru Dambi guva 9. vietu.

Sestdien, 8. janvārī, bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” Eberspacher Pasaules kausa sacensību pirmā diena aizsākās ar vīriešu sacensībām – Kristers Aparjods, veicot divus lieliskus braucienus, izcīnīja zelta medaļu. Rikam Kristenam Rozītim divu braucienu summā 8. vieta, Gintam Bērziņam – 10. pozīcija, savukārt Artūram Dārzniekam – 19. vieta.

Sacensību pirmā diena noslēdzās ar divvietīgo ekipāžu sacensībām, kurās Latvijas valstsvienībai brāļi Šici mājas trasē izcīnīja sudraba godalgu, bet Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem – 5. vieta.

Svētdien, 9. janvārī, noritēja noslēdzošā sacensību diena, kas iesākās ar sieviešu sacensībām, kurās piedalījās četras Latvijas sportistes: Elīza Tīruma, Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa un Ulla Zirne. Elīzai Tīrumai divu braucienu summā izcīnīta 6. pozīciju, Elīnai Ievai Vītolai – 8. vieta, Ullai Zirnei – 14. vieta, bet Sigitai Bērziņai – 19. vieta.

Dienas noslēgumā notika BMW Sprinta Pasaules kauss, kurā par godalgām cīnījās teju visi Latvijas Nacionālās izlases sportisti – Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Riks Kristens Rozītis, Ulla Zirne, Elīna Ieva Vītola, Elīza Tīruma, kā arī Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Andris Šics/Juris Šics. BMW Sprinta pasaules kausu uzsāka vīrieši, kur Kristers Aparjods veica ļoti labu braucienu un vien par 0.014 sekundēm piekāpās uzvarētājam vācietim Fēliksam Loham (Felix Loch), izcīnot savu pirmo godalgu karjerā tieši Sprinta kausā. Gints Bērziņš uzrādīja 6. labāko laiku, savukārt Riks Kristens Rozītis trases beigu daļā piedzīvoja kritienu, bet spēja iesēsties atpakaļ kamanās un sasniegt finiša līniju, ierindojoties 15. pozīcijā. Divvietīgo ekipāžu konkurencē Andris un Juris Šici izcīnīja uzvaru, bet otra Latvijas ekipāža – Mārtiņš Bots/Roberts Plūme – guva augsto 5. vietu. Sieviešu konkurencē labāko rezultātu uzrādīja Ulla Zirne, kura veica ļoti labu braucienu un ierindojās augstajā 7. vietā. Elīnai Ievai Vītolai, trasē pieļaujot kļūdas, finišā 13. labākais rezultāts. Tāpat arī Elīzai Tīrumai kļūdu virknējumu rezultātā, teju izkrītot no kamanas, nācās samierināties ar 14. pozīciju.

Jau ziņots, ka šīs bija noslēdzošās kvalifikācijas sacensības, kurās tika noskaidroti tie kamaniņu sportisti, kuri pārstāvēs Latvijas valstsvienību Pekinas Ziemas olimpiskajās spēlēs, kuras sāksies 4. februārī. Komandas sastāvs tiks paziņots līdz 13. janvārim.

Šajā nedēļas nogalē, 15. un 16. janvārī, Eberspacher Pasaules kausa posms norisināsies Vācijas trasē Oberhofā. Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem aicinām sekot līdzi tiešraidē TV4 un tīmekļa vietnē Sportacentrs.com.

Sestdien, 15. janvārī:

  • plkst. 10.30 pirmais brauciens – vīrieši;
  • plkst. 12.05 otrais brauciens – vīrieši;
  • plkst. 13.45 pirmais brauciens – divvietīgās ekipāžas;
  • plkst. 15.05 otrais brauciens – divvietīgās ekipāžas.

Svētdien, 16. janvārī:

  • plkst. 11.30 pirmais brauciens – sievietes;
  • plkst. 12.55 otrais brauciens – sievietes;
  • plkst. 14.50 komandu stafete.

 

Foto: Mareks Gaļinovskis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi