×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-14
Speciālās izglītības skolēniem tiks norīkots pašvaldības apmaksāts papildu reiss uz Mori

Lai uzlabotu speciālās izglītības skolēnu pārvadājumus, Siguldas novada pašvaldība, vērtējot ekspertu un Mores pamatskolas vecāku ierosinājumus, no 17. janvāra nodrošinās bezmaksas transportu eksperimentālam rīta reisam Sigulda–Jūdaži–More. Pārvadājumi tiks organizēti sadarbībā ar Mores pamatskolu.

Šobrīd ik rītu maršrutā Sigulda–More kursē AS “CATA” organizēts satiksmes autobuss, ar kuru uz izglītības iestādēm dodas arī skolēni no Mores pamatskolas. Autobuss rītos ir piepildīts, tuvu epidemioloģiskajām prasībām maksimāli pieļaujamajam 85% kopējam vietu skaitam autobusā, kad aizņemtas ir arī gandrīz visas stāvvietas. Lai uzlabotu skolēnu drošību pārbraucienu laikos un izveidotu papildu reisu speciālās izglītības skolēniem, pašvaldība konsultējās ar speciālistiem, kuri atzina, ka papildu maršruts būtu atbalstāms Covid-19 ierobežojumu laikā, jo speciālās izglītības bērnu vispārējais veselības stāvoklis un psihes īpatnības prasa īpašu pieeju, attieksmi un apstākļus, lai bērniem neradītu papildu satraukumu. Speciālisti norāda, ka šie bērni var satraukties no trokšņa, kņadas, tāpat viņiem ir spēcīgi izteiktas personiskās teritorijas robežas, tāpēc autobusā blakus stāvošs cits bērns var radīt diskomfortu. Mores pamatskolā norāda, ka kopīgs skolēnu autobuss ir labs veids visu skolēnu savstarpējai iekļaušanai un mijiedarbībai, tomēr, ņemot vērā autobusā braucošo bērnu skaitu, brauciens uz skolu un no skolas var negatīvi ietekmēt speciālo programmu izglītojamos un radīt nevajadzīgu stresu audzēkņu mentālajai veselībai.

Izvērtējot esošo situāciju un iespējamos risinājumus, tos pamatojot ar speciālistu rekomendācijām, pašvaldība lēma, ka šāds eksperimentāls reiss tiks nodrošināts speciālās izglītības audzēkņiem un viņu brāļiem un māsām, kā arī pirmsskolas izglītības audzēkņiem, kurus pavadīs skolas norīkots pavadonis, līdz ārkārtējās situācijas beigām, kad satiksmes autobusā Sigulda–More tiks atjaunota 100% autobusa ietilpība un pašvaldības speciālisti kopā ar Mores pamatskolas vadību varēs izvērtēt paralēlo maršrutu izpildi un nepieciešamību.

Siguldas novada pašvaldības Transporta nodaļas speciālisti skaidro, ka pārējiem skolēniem nekas nemainīsies – tie tāpat kā līdz šim uz un no skolas varēs braukt bez maksas ar satiksmes autobusu, uzrādotSiguldas novada ID karti, vienīgi šajā reisā vairs nedosies pavadonis, kā tas bija līdz šim.

Siguldas novada pašvaldība informē, ka ar speciālās izglītības vecākiem sazināsies skolas pārstāvji un informēs par jauno pārvadājumu kārtību, tāpat arī aicinām sekot līdzi informācijai, ja maršrutā tiks veiktas izmaiņas attālināto mācību laikā vai karantīnas gadījumā, jo pašvaldības izpildītais reiss varētu tikt apvienots ar AS “CATA” veikto pārvadājumu sabiedriskā transporta maršrutā Sigulda–More. Aicinām vecākus būt līdzatbildīgiem un informēt skolu, ja kādu iemeslu dēļ skolēns ilgstošāku laiku plāno neizmantot pašvaldības norīkoto transportu.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi