×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-14
2021. gadā novadnieki aktīvi piedalījušies sporta norisēs un uzrādījuši augstus sasniegumus

Aizvadītajā 2021. gadā Siguldas novadā norisinājās gan Latvijas, gan arī starptautiska mēroga sporta sacensības, no kurām 35 sporta pasākumi notikuši ar Siguldas novada pašvaldības līdzfinansējuma atbalstu. Sporta nodarbības bērniem un pieaugušajiem, ievērojot noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības Covid-19 ierobežošanai, organizēja arī novada skolas, sporta klubi un licencēto sporta nodarbību īstenotāji. Vecumā līdz 18 gadiem kopumā 2568 novadā deklarētie audzēkņi iesaistījušies dažādās ar sportu saistītās nodarbībās sporta klubos un Siguldas Sporta skolā, kopumā 32 sporta veidos. Visvairāk pārstāvētie sporta veidi bērnu un jauniešu vidū ir futbols, peldēšana, kalnu slēpošana, basketbols, florbols, volejbols un vieglatlētika.

Siguldas novadnieki godam nesuši Latvijas vārdu starptautiskajā sporta pasaulē. Kopumā izcīnītas 72 medaļas pasaules un Eiropas čempionātos un kausos, tai skaitā 21 bronzas, 32 sudraba un 19 zelta medaļas, pārstāvot skeletona, bobsleja un kamaniņu sporta pasaules eliti, kā arī zelta medaļa iegūta Pasaules čempionātā galda hokejā un Eiropas čempionātā spīdvejā, sudraba medaļa motosportā un bronzas – spīdvejā.

Arī Siguldas novada jaunieši aizvadītajā gadā uzrādījuši augstus sasniegumus dažādos sporta veidos novada, Latvijas un starptautiska mēroga sacensībās. Pērn Latvijas čempionātos, pārstāvot vieglatlētiku, orientēšanos, distanču slēpošanu, kalnu slēpošanu, dambreti, badmintonu, peldēšanu un skrituļslalomu, augstākajās pozīcijās ierindojās 51 jaunietis no Siguldas Sporta skolas.

2021. gadā Siguldas novadā norisinājās vairākas Latvijas, Eiropas un pasaules mēroga sacensības, tostarp Eiropas čempionāts un Pasaules kausa posms kamaniņu sportā, Pasaules un Eiropas kauss bobslejā un skeletonā, Latvijas riteņbraucēju 31. Vienības velobrauciens, Latvijas valsts mežu Kalnu divriteņu maratons, Siguldas kalnu maratons, Eiropas U-17 badmintona reitinga turnīrs, Latvijas čempionāts rollerslēpošanā, Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB Olimpiskajā krosā, Latvijas čempionāts triālā, Latvijas Skolu orientēšanās kauss, taku skrējiens “Stirnu buks”, kā arī citi sporta notikumi.

Ikvienam Siguldas novada iedzīvotājam pērn bija iespēja piedalīties bezmaksas sporta nodarbībās projektā “Esi vesels Siguldas novadā”. Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, aizvadītas 156 dažāda veida sporta nodarbības iedzīvotājiem, tai skaitā 24 rollerslēpošanas nodarbības, 40 distanču slēpošanas nodarbības, 14 peldēšanas nodarbības bērniem, 34 vingrošanas un nūjošanas nodarbības Siguldā un 24 – Morē, Jūdažos un Allažos, 20 nodarbības Siguldas Sporta centra peldbaseinā un Spēka zālē cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Tāpat Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar Siguldas Sporta centru pērn organizēja virtuālu izaicinājumu “Rudens 2021” novada skolu audzēkņiem, kurā piedalījās vairāk nekā 860 dalībnieku. Izaicinājuma dalībnieki divu nedēļu laikā sacentās, individuāli skrienot, ejot vai nūjojot un krājot veiktos aktivitāšu kilometrus bezmaksas mobilajā lietotnē “Strava”. Izaicinājuma laikā skolēni kopā veica 10 465,5 kilometrus. Skolēni bija aktīvāki tieši izaicinājuma pirmajā nedēļā, veicot kopumā 5499,3 kilometrus, no kuriem 1802,1 tika veikts skrienot, 242,2 ejot, bet 3455 – nūjojot. Otrajā nedēļā veikti 4957,2 kilometri – 1553,2 skrienot, 98,9 ejot, bet 3314,1 nūjojot.

Līdz ar administratīvi teritoriālo reformu un novada paplašināšanos licencēto interešu izglītības sporta pulciņu skaits sasniedzis 102, tai skaitā 81 privātās licencētās programmas un 21 skolu tarificētās programmas.

Siguldas novadā ir 4 nacionālās sporta bāzes: bobsleja un kamaniņu trase “Sigulda”, Siguldas Pilsētas trase, Fischer slēpošanas centrs un Jauno jātnieku skola Inčukalna pagastā; 4 peldbaseini: Siguldas Sporta centrā, Krimuldas vidusskolā, Mālpils Sporta kompleksā, Inčukalna Sporta kompleksā, kā arī 24 āra sporta laukumi. Siguldas novadā ir 4 skeitparki: Mālpilī, Siguldā, Inčukalnā un Gaujā, kā arī 1 asfalta velotrase Raganā un 2 diska golfa parki: Inčukalnā un Lēdurgā.

Drīzumā tiks noslēgta lielākā Siguldas novada stadiona atjaunošana Krimuldas pagastā, kurā būs iespēja organizēt mūsdienīgas sporta nodarbības, pilnveidojot aktīva dzīvesveida piedāvājumu novadniekiem, kā arī stadions būs piemērots plaša mēroga futbola sacensību rīkošanai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi