×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-21
Aktuāla informācija par mājdzīvnieku pirmreizējo reģistrāciju

Saskaņā ar grozījumiem Veterinārmedicīnas likumā turpmāk mājas jeb istabas dzīvnieku pirmreizējo reģistrāciju Lauksaimniecības datu centra datubāzē veic tikai praktizējošs veterinārārsts. Tas jāņem vērā ikvienam suņa, kā arī pēc izvēles arī kaķa un mājas sesku dzīvnieku īpašniekiem. Tas nozīmē, ka pirmreizējo mājdzīvnieka reģistrāciju vairs nevarēs veikt pašvaldības klientu apkalpošanas centros.

Atgādinām, ka saskaņā ar likumu visiem suņiem, kuri ir vecāki par sešiem mēnešiem, jābūt implantētai mikroshēmai jeb mikročipam, kas obligāti jāreģistrē Lauksaimniecības datu centra datubāzē. Kaķu un mājas (istabas) sesku reģistrācija nav obligāta. Mikročipēšanu veic veterinārārsts.

Mājdzīvnieku mikročipēšana un reģistrēšana vienotajā Lauksaimniecības datu centra datubāzē ir noderīga brīdī, kad tiek atrasts klaiņojošs mājdzīvnieks vai tā īpašnieks vēlas atrast savu pazudušo suni, kaķi vai mājas sesku. Tādējādi atbildīgā iestāde, piemēram, Siguldas novada Pašvaldības policija var operatīvi veikt mikročipa skenēšanu, atrast datubāzē saimnieku, informēt par dzīvnieka atrašanas vai īpašnieks par pazušanas faktu un ģimenes mīlulis varētu atgriezties atpakaļ mājās.

Tāpat pašvaldība atgādina par Ministru kabineta noteikumiem “Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai” un pašvaldības saistošajiem noteikumiem “Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Siguldas novadā”, kas nosaka, suņu saimniekiem ir pienākums savākt sava mīluļa ekskrementus, ievietojot tos līdzpaņemtā maisiņā un pēc tam utilizējot jebkurā sadzīves atkritumu urnā.

Aicinām visus līdzatbildīgi iesaistīties tīras un kārtīgas pilsētvides uzturēšanā un aizrādīt mājdzīvnieku īpašniekiem, ja viņi nesavāc savu mīluļu izkārnījumus. Tāpat arī atgādinām par suņu staidzināšanas paradumiem, tos vedot pavadā tajās vietā, kurās tas var traucēt citiem atpūtniekiem droši baudīt dabu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi