×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-24
Sportistiem augsti sasniegumi Eberspacher Pasaules kausa 9. posmā

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 22. un 23. janvārī, Sanktmoricā trasē notika šīs sezonas noslēdzošais Eberspacher Pasaules kausa posms, kas reizē bija arī 53. FIL Eiropas čempionāts kamaniņu sportā. Šajā posmā piedalījās Adris Šics/Juris Šics un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Artūrs Dārznieks, Gints Bērziņš un Kristers Aparjods, kā arī Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Elīza Tīruma un Kendija Aparjode.

Pasaules kausa 9. posms iesākās ar divvietīgo ekipāžu sacensībām, kurās starp 22 ekipāžām par godalgām cīnījās abi Latvijas dueti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Adris Šics/Juris Šics. Otrajā braucienā Mārtiņš Bots/Roberts Plūme uzrādīja otro labāko rezultātu, kas divu braucienu summā latviešiem garantēja vietu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena gan Eberspacher Pasaules kausa devītajā posmā, gan 53. FIL Eiropas čempionātā. Tāpat šim divnieku pārim U-23 FIL Eiropas čempionātā izcīnīta zelta godalga. Savukārt brāļi Šici otrajā braucienā finišēja ar trešo labāko laiku, kas divu braucienu summā sportistiem ļāva pakāpties par trīs pozīcijām un izcīnīt augsto 5. vietu.

Eberspacher Pasaules kausu kopvērtējumā Andrim Šicam/Jurim Šicam 598 punkti un godpilnā 3. vieta, bet Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem 418 punkti un 7. vieta. Savukārt Eberspacher Pasaules kausu kopvērtējumā, ieskaitot BMW Sprinta Pasaules kausus, brāļiem Šiciem ar 883 punktiem 2. vieta, bet Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem 519 punkti un 8. vieta.

Sacensību pirmā diena noslēdzās ar vīriešu sacensībām, kurās starp 32 dalībniekiem par godalgām cīnījās arī trīs latvieši: Artūrs Dārznieks, Gints Bērziņš un Kristers Aparjods. Otrajā braucienā Kristers Aparjods finišēja ar otro labāko laiku, kas divu braucienu summā latvietim garantēja vietu uz goda pjedestāla otrā pakāpiena. Gints Bērziņš, pieļaujot lielu kļūdu otrajā braucienā, finišēja ar 22. labāko rezultātu, kas divu braucienu summā ļāva ierindoties 12. vietā, bet U-23 FIL Eiropas čempionātā Gintam Bērziņam bronzas godalga. Savukārt Artūram Dārzniekam divu braucienu summā izcīnīta 15. vieta.

Eberspacher Pasaules kausu kopvērtējumā Kristeram Aparjodam ar izcīnītiem 536 punktiem 4. vieta. Gintam Bērziņam 309 punkti un 12. vieta. Savukārt Artūram Dārzniekam ar 215 punktiem 18. vieta. Eberspacher Pasaules kausu kopvērtējumā, ieskaitot BMW Sprinta Pasaules kausus, Kristers Aparjods ar 691 punktu dala 3. vietu ar vācieti Fēliksu Lohu (Felix Loch). Gintam Bērziņam 450 punkti un 10. vieta, bet Artūram Dārzniekam 215 punkti un 19. vieta.

Sacensību otrā diena iesākās ar sieviešu startiem, kur par godalgām cīnījās četras Latvijas sportistes: Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Elīza Tīruma un Kendija Aparjode. Otrajā braucienā Elīna Ieva Vītola pieļāva nelielu kļūdu, iebraucot pirmajā virāžā, bet atlikušo trasi veica labi, finišā uzrādīja ceturto labāko rezultātu, kas latvietei divu braucienu summā garantēja 3. vietu 53. FIL Eiropas čempionātā un Eberspacher Pasaules kausa 9. posmā. Elīza Tīruma otrajā braucienā finišēja ar sesto labāko laiku un divu braucienu summā pakāpās par vienu pozīciju, izcīnot augsto 6. vietu. Sigita Bērziņa savu otro braucienu uzlaboja par 0.285 sekundēm, kas divu braucienu summā latvietei ļāva pakāpties par trīs pozīcijām un izcīnīt 10. vietu. Arī Kendija Aparjode uzlaboja sava pirmā brauciena laiku un divu braucienu summā ierindojās 13. vietā.

Deviņu Eberspacher Pasaules kausu kopvērtējumā Elīzai Tīrumai 435 punkti un 5 vieta. Kendijai Aparjodei, izlaižot četrus Pasaules kausa posmus, ar 273 punktiem – 11. vieta. Elīnai Ievai Vītolai 260 punkti un 12. vieta. Savukārt Sigitai Bērziņai 21. vieta ar 199 punktiem. Eberspacher Pasaules kausu kopvērtējumā, ieskaitot BMW Sprinta Pasaules kausus, Elīza Tīruma ar 569 punktiem 5. vietā. Kendijai Aparjodei 333 punkti un 12. vieta, Elīna Ieva Vītola ar 290 punktiem dala 15. vietu ar amerikānieti Ešliju Fārkharsoni (Ashley Farqharson). Savukārt Sigitai Bērziņai ar 199 punktiem 22. vietā.

Eberspacher Pasaules kausa 9. posms noslēdzās ar komandu stafeti, kurā Latvijas valstsvienību pārstāvēja Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme. Latvijas komanda uzrādīja labāko laiku, izcīnīja Eiropas čempionu titulu komandas stafetē. Savukārt kopvērtējumā Latvijai ar 425 punktiem godpilnā 2. vieta. 

Trešdien, 26. janvārī, Latvijas komanda izlidos uz Pekinu, lai no 5. līdz 10. februārim cīnītos par godalgām ziemas olimpiskajās spēlēs. Jau ziņots, ka ziemas olimpiskajās spēlēs piedalīsies 10 Siguldas novada sportisti.

Vēlam mūsu sportistiem veiksmīgus startus olimpiskajās spēlēs! Aicinām turēt īkšķus par novadniekiem!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi