×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-21
Siguldas novada skolēniem panākumi literāro darbu un zīmējumu konkursā

Latviešu valodas aģentūras organizētajā literāro darbu un zīmējumu konkursā “Tu esi Latvijas dārgums” Mālpils vidusskolas 10. klases skolēns Ingars Jēkabsons ieguvis godpilno trešo vietu 10.–12. klašu grupā literāro darbu kategorijā, savukārt Siguldas Valsts ģimnāzijas 7. klases audzēknes Dārtas Anspokas zīmējums 5.–9. klašu grupā novērtēts ar atzinības rakstu. Katrā kategorijā tika apbalvoti labākie trīs darbu autori trīs klašu grupās.

Jāuzver, ka no katras skolas konkursā varēja iesūtīt ne vairāk par deviņiem darbiem, tomēr konkurence bija ļoti liela – organizatori saņēma kopumā 848 radošos darbus (esejas, dzejoļus, domrakstus un zīmējumus) gan no Latvijas, gan latviešu skolām pasaulē.

Konkursa darbus izvērtēja žūrijas, kuras sastāvā bija UNESCO LNK ģenerālsekretāre Baiba Moļņika, literatūrzinātniece, Latvijas Universitātes profesore, mācību grāmatu autore Ilze Stikāne, māksliniece, grāmatu “Koko un Riko” zīmējumu autore Linda Lošina, rakstnieks Valdis Rūmnieks un Latviešu valodas aģentūras projektu vadītāja Velga Līcīte-Meldere.

Arī šogad interesantāko darbu fragmenti tiks apkopoti un izdoti grāmatā, turpinot skolēnu radošo darbu krājumu sēriju, kurā izdotas jau piecpadsmit grāmatas. Sadarbībā ar Latvijas Radioteātri Latviešu valodas aģentūra veidot labāko darbu iestudējumu Latvijas Radio 1. Februāra svētdienās plkst. 10.35 Latvijas Radio 1 skan pagājušā gada konkursa iestudējums “Mans grāmatplaukta stāsts”.

Godalgoto darbu autori balvas un diplomus saņems savās skolās. Tāpat arī grāmatas “Mans grāmatplaukta stāsts” 417 līdzautoriem un viņu skolotājiem autoreksemplāri tiks nosūtīti uz skolām. Pilnu uzvarētāju sarakstu un žūrijas video uzrunu konkursa dalībniekiem iespējams izlasīt Latviešu valodas aģentūras tīmekļa vietnē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi