×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-24
Uģis Mitrevics aicina pārtraukt finansējuma piešķiršanu pasākumiem ar Krievijas pārstāvju dalību

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics nācis klajā ar paziņojumu, ka šīsdienas domes sēdē (24. februārī) tiks virzīts lēmumprojekts par šā gada budžeta pārskatīšanu līdzfinansējuma piešķiršanā tiem kultūras, sporta, izglītības vai citu jomu pasākumiem vai aktivitātēm, kuros piedalās vai atbalsta Krievijas Federācija.

“Es uzskatu par neiespējamu sacensībās vai kultūras, izglītības pasākumos satikties Krievijas un Siguldas novada skolēniem, sportistiem vai kultūras pārstāvjiem, ja tikmēr Ukrainas cilvēki – bērni, vecāki un vecvecāki – ar ieročiem rokās aizstāv savu zemi un cieš no karadarbības. Mēs nevēršamies pret Krievijas sportistiem vai citu jomu pārstāvjiem, bet uzskatām, ka mēs nevaram piedalīties pasākumos, kuros karadarbības dēļ nu jau vairs nevarēs piedalīties ukraiņi,” savu atbalstu Ukrainai pauž Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Šodien, 24. februārī, plānots pieņemt konceptuālu lēmumu par finansējuma nepiešķiršanu pēc šādām pazīmēm:

  • pašvaldība finansiāli neatbalstīs nekāda veida izglītības, kultūras, sporta un citus pasākumus Siguldas novadā, ja tajos plāno piedalīties Krievijas Federācijas pārstāvji;
  • pašvaldība nepiešķirs finansējumu mūsu sportistiem vai citu jomu pārstāvjiem, ja viņu aktivitātes ir paredzētas Krievijas Federācijā;
  • pašvaldība nepiešķirs finansējumu mūsu sportistiem vai citu jomu pārstāvjiem, ja tie piedalīsies pasākumos, kuros plānota arī Krievijas Federācijas pārstāvju dalība.

Tādējādi mēs paudīsim solidaritāti ar ukraiņu izglītības, kultūras, sporta vai citu jomu pārstāvjiem, kuri nevar šajos pasākumos piedalīties.

Piemēram, finansējuma liegums attieksies uz Skeletona akadēmijas jaunajiem talantiem, kuri šajā gadā plānojuši treniņus un sacensības aizvadīt kādā no Eiropas boblseja un kamaniņu trasēm.

Šīs iniciatīvas atbalstu mutiski jau apstiprinājuši arī citi domes deputāti un skeletona treneris Dainis Dukurs informējis, ka pārtrauks veiksmīgo sadarbību ar vairākām Krievijas sporta federācijām.

Siguldas novada vadība ir solidāra ar ukraiņu tautu un nosoda Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīcību, uzbrūkot Ukrainai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi