×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-02
Siguldas pilsētas skolu 1. klasēs reģistrēti jau 209 topošie pirmklasnieki

1. martā sākās bērnu reģistrācija mācībām Siguldas novada vispārizglītojošo skolu 1. klasēs 2022./2023. mācību gadam. Līdz 2. marta rītam bērnu mācībām Siguldas pilsētas skolu 1. klasēs pieteikuši jau 209 topošo pirmklasnieku vecāki. Laurenču sākumskolā uz 68 vietām pieteikti 69 bērni. Savukārt Siguldas 1. pamatskolā uz 54 vietām pieteikts 41 bērns, bet Siguldas pilsētas vidusskolas vispārizglītojošajās klasēs uz 104 vietām pieteikti 99 bērni, tai skaitā sporta klasē uz 22 vietām pieteikti 27 bērni, bet mākslu klasē uz 16 vietām pieteikti 20 bērni.

Vecāki topošo pirmklasnieku reģistram var sekot līdzi portālā e.sigulda.lv, savu bērnu identificējot pēc bērnam piešķirtā individuālā reģistrācijas koda. Reģistrs tiks aktualizēts katru darbdienu līdz pat 31. martam.

Reģistrēt bērnus joprojām ir iespējams, iesniedzot iesniegumu izvēlētajā skolā vai pilsētas skolās – arī elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, autentificējoties ar latvija.lv piedāvātajām autentifikācijas iespējām, tomēr vietu pieejamība būs atkarīga no plānoto izveidoto klašu skaita un prioritātēm.

Gan elektroniski, gan klātienē saņemtie iesniegumi tiek apvienoti vienā reģistrā pēc “rāvējslēdzēja” principa brīdī, kamēr abas rindas norit vienlaicīgi, kā arī ņemot vērā noteiktās prioritātes, kas nosaka, ka primāri pilsētas skolās tiek uzņemti Siguldas pilsētā un tai piegulošajā teritorijā deklarēto attiecīgās skolas skolēnu brāļi vai māsas, kā arī visā novadā deklarēto ģimeņu bērni.

Līdz 10. aprīlim, pēc vecāku iesniegto datu pārbaudes, vecāki saņems rakstisku apstiprinājumu par bērna uzņemšanu izglītības iestādē.

Atgādinām, ka reģistrācija mācībām novada skolu 1. klasēs notiks līdz pat nākamā mācību gada sākumam, taču pilsētas skolās noteiktās prioritātes uzņemšanas kārtībā iespējams izmantot tikai līdz marta beigām.

Plašāka informācija par reģistrāciju un uzņemšanu mācībām 1. klasē aplūkojama saistošajos noteikumos “Par kārtību, kādā bērnus reģistrē un uzņem Siguldas pilsētas vispārējās izglītības iestāžu pamatizglītības programmās” vai sazinoties ar Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes speciālistiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi