×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-09
Aicina reģistrēt Ukrainas bēgļus, kuri uzņemti kā radinieki un draugi

Siguldas novadā jau iepriekšējā nedēļā tika uzsākta Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšana Mālpils pagastā. Patlaban zināms, ka Siguldā ieradušās turpat 10 ģimenes ar bērniem dažādos vecumos, kuras izmitinātas gan pašvaldības īpašumā, gan pie Siguldas novada ģimenēm. Aicinām mūsu novada iedzīvotājus, kuri uzņēmuši savās mājās ukraiņu radiniekus, paziņas vai draugus, kuri bēg no karadarbības Ukrainā, reģistrēt tos tuvākajā pagasta pārvaldē un kopā ar viņiem aizpildīt reģistrācijas anketu.

Bēgļu reģistrācija nepieciešama, lai ukraiņi varētu saņemt visu nepieciešamo palīdzību no Latvijas valsts vai konkrētās pašvaldības, kurā ģimenes apmetušās uz pagaidu dzīvi. Ir pieņemti normatīvie akti, kas paredz, ka ukraiņiem pienāksies tāds pats pašvaldības atbalsts kā vietējam iedzīvotājiem, tāpat viņiem būs iespēja saņemt krīzes pabalstu un citu atbalstu, ja tāds būs nepieciešams, kā arī uzsākt darba gaitas, ja nokārtota vai spēkā ir derīga vīza.

Tās ģimenes, kuras vērsušās pašvaldībā, izmitinātas Mālpils pagasta dienesta viesnīcā un bijušā tehnikuma kopmītnēs. Ar bēgļiem kontaktējas gan pašvaldības Sociālā dienesta darbinieki, gan biedrības “Cerību spārni” pārstāvji, kā arī citi speciālisti. Ģimenēm tiek kārtotas vīzas un citi dokumenti darba atļaujas saņemšanai, jo Mālpils pagastā esošais uzņēmums “Kvist” ir izteicis darba piedāvājumus tiem, kas vēlas strādāt, un palīdz nodrošināt citu palīdzību.

Lai palīdzību no Siguldas novada pašvaldības un valsts varētu saņemt arī tie bēgļi, kuri ieradušies Siguldas novadā pie saviem draugiem vai radiem, aicinām informēt tuvākās pagasta pārvaldes vadītāju, lai šie cilvēki būtu dienestu redzeslokā un varētu saņemt nepieciešamo atbalstu. Pirms kopā ar Ukrainas civiliedzīvotājiem doties uz pagasta pārvaldi, lūdzam pieteikt savu apmeklējumu:

  • Inčukalnā, Atmodas ielā 4, Allažu un Inčukalna pagastu apvienības pārvaldes vadītāja Elizabete Liepiņa. Tālrunis 67977381, e-pasts elizabete.liepina@sigulda.lv;
  • Raganā, Parka ielā 1, Krimuldas un Lēdurgas pagastu apvienības pārvaldes vadītājs Ainārs Liepiņš. Tālrunis 67976868 vai 29120085, e-pasts ainars.liepins@sigulda.lv;
  • Mālpilī, Nākotnes ielā 1, Mālpils un Mores pagastu apvienības pārvaldes vadītājs Agris Bukovskis. Tālrunis 67970888, e-pasts agris.bukovskis@sigulda.lv.

Par citiem koordinēšanas jautājumiem, palīdzību vai bēgļu uzņemšanas jautājumiem Siguldas novadā aicinām sazināties ar biedrības “Cerību spārni” vadītāju Evu Viļķinu, zvanot uz tālruņa numuru 26371923 vai rakstot uz e-pasta adresi info@ceribusparni.lv. Iedzīvotāji, kas vēlas un kuriem ir iespēja palīdzēt, aicināti sekot līdzi labdarības biedrību profiliem sociālo tīklu vietnēs, kur tiek publicēta aktuālā informācija.

Papildu informācija par rīcību bēgļu gadījumos

  • Tie Ukrainas pilsoņi, kuriem nav mītnes vietas Latvijā, informē Valsts robežsardzes amatpersonu par palīdzības nepieciešamību. Ierodoties Latvijā, šķērsojot Latvijas–Igaunijas vai Latvijas–Lietuvas robežas, var sazināties ar Valsts robežsardzi, zvanot uz diennakts tālruni +371 67913569 vai +371 67913568.
  • Lai noskaidrotu vairāk par ilgtermiņa vīzu pieteikšanas un saņemšanas procedūru, aicinām zvanīt uz tālruņa numuru +371 67209400 (pirmdien–ceturtdien plkst. 8.30–16.00, piektdien plkst. 9.00– 15.00).
  • Informācija par valsts robežas šķērsošanu (24/7) pieejama, zvanot uz tālruņa numuru +371 67913569 vai +371 67913568.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi