×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-16
Siguldā noticis VI Starptautiskais Lūcijas Garūtas jauno pianistu konkurss

15. martā Siguldā notika sengaidītais VI Starptautiskais Lūcijas Garūtas jauno pianistu konkurss, kas pavasarīgā dienā iepriecināja ikvienu dalībnieku – jaunos pianistus, viņu skolotājus un Mākslu skolas “Baltā flīģelis” saimi. Kopumā konkurss pulcēja kuplu dalībnieku skaitu – tajā piedalījās vairāk nekā 50 dalībnieki.

Sesto jauno pianistu konkursu raksturoja vairākas īpašas iezīmes – skolas orķestru Ukrainas himnas dziļas dvēseles vibrācijas raisošais video ieskaņojums, atklāšanā dzirdētās iedrošinošās uzrunas, īpašās Lūcijas Garūtas fonda priekšsēdētāja Patrika Zvaigznes pasniegtās balvas katrā no trim grupām. Klātienē notikušais konkurss atzīmējams kā pirmais Latvijā pēc tik ilga pārtraukuma.

Kopā ar Lūcijas Garūtas konkursos jau iepazītiem Latvijas pianistiem – Sandru Jalaņecku un Artūru Cingujevu – žūrijas darbā piedalījās pianiste, Kauņas 1. mūzikas skolas pasniedzēja Jovita Vaičiuliene-Valentaite.

14 konkursa laureātiem tika pasniegtas Mākslas nodaļas skolotājas Lauras Rostokas gatavotās stikla balvas, kā arī Siguldas novada pašvaldības dāvanas, ar kurām mājup devās arī diplomandi, to vidū arī skolotājas Rūtas Lankovskas audzēkne un vecākās grupas dalībniece Keita Marcinkeviča.

Starptautiskais Lūcijas Garūtas jauno pianistu konkurss ir vienīgais viņas daiļradei veltītais konkurss visā pasaulē. Komponistes vārds iekļauts “Pasaules sieviešu enciklopēdijā” līdzās citām pasaulē nozīmīgām personībām.

Lepojamies, ka skolas kolektīvs spēj realizēt daudzveidīgus projektus un kvalitatīvi noorganizēt starptautiskus konkursus!


Informāciju sagatavoja:
Ineta Stepiņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi