×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-17
Aicina sniegt atbalstu ukraiņiem Siguldas novadā: iespēja ziedot, nodrošināt pakalpojumus vai palīdzēt iejusties

Patlaban Siguldas novadā uzņemti vairāk nekā 120 Ukrainas civiliedzīvotāji, tāpat vairākām ukraiņu ģimenēm patvērumu devuši novada iedzīvotāji, tādējādi Siguldas novadā uzņemto Ukrainas civiliedzīvotāju skaits tuvojas 200 personām. Pašvaldība Siguldas novadā mītošajiem ukraiņiem nodrošina dzīvesvietu labiekārtotās telpās, sociālo un materiālo palīdzību, konsultācijas par reģistrācijas, nodarbinātības, izglītības, veselības aprūpes un citiem jautājumiem. Palīdzības un atbalsta sniegšanā ir iespēja iesaistīties arī novada iedzīvotājiem un uzņēmumiem, gan iesaistoties nepieciešamo lietu un materiālās palīdzības ziedošanā, gan nodrošinot dažādus pakalpojumus, gan palīdzot iejusties un socializēties.

Iespēja ziedot lietas un pārtikas produktus

Ziedojumu vākšanu un to koordinētu sadali pašvaldība organizē sadarbībā par biedrību “Cerību spārni”. Patlaban ir apzinātas šādas atbraukušo ģimeņu vajadzības:

  • veļas žāvējamie statīvi;
  • istabas un dušas čības;
  • katli (2, 3, 4 litri);
  • kancelejas preces – pildspalvas, zīmuļi, burtnīcas un klades;
  • sporta apavi (43. izmērs);
  • sieviešu t-krekli (M/L izmēri);
  • dārzeņu rīves;
  • spoguļi;
  • bērnu krēmi (“Sudocrem”, “Bepanthen”);
  • diegi, adatas, šķēres.

Šīs lietas iespējams nodot biedrībā “Cerību spārni” Institūta ielā 5, Siguldā, iepriekš sazinoties ar Evu Viļķinu, zvanot uz tālruņa numuru +371 26371923.

Siguldas novadā drošu patvērumu raduši arī vairāk nekā 60 dažādu vecumu ukraiņu bērni un jaunieši. Lai palīdzētu piepildīt laiku ar patīkamām nodarbēm, iedzīvotāji aicināti dāvināt arī spēles, grāmatas, krāsojamās grāmatas, puzles un citas bērniem noderīgas rotaļlietas. Dāvinājumu var nogādāt jebkurā Siguldas novada kultūras namā vai kultūras centrā “Siguldas devons”.

Pārtikas produkti Ukrainas iedzīvotājiem, kas uzturas Mālpils tehnikuma kopmītņu telpās:

  • piena produkti;
  • maize;
  • griķi, makaroni;
  • gaļas izstrādājumi – cūkgaļa, vistas gaļa, desas;
  • augļi un dārzeņi (burkāni, bietes, sīpoli, ķiploki, kāposti);
  • garšvielas: sausais buljons, soda, pipari, lauru lapas, etiķis;
  • olas;
  • našķi bērniem, cepumi;
  • eļļa, margarīns.

Patlaban pašvaldība arī gaida no valdības apstiprinājumu, ka tiks finansēts ēdināšanas pakalpojums pārtikas produktu izdales veidā, kas ir saimnieciski pamatotāks un atbilstošāks veids nekā valsts noteiktie ēdināšanas pakalpojumi.
 

Iespēja atbalstīt finansiāli

Iedzīvotāji un uzņēmēji, kuri var Siguldā dzīvojošās ukraiņu ģimenes atbalstīt finansiāli, tiek aicināti veikt  naudas ziedojumus, lai iegādātos ģimenēm nepieciešamās lietas. Piemēram, par ziedojumiem jau iegādāta veļasmašīna, ko lieto Mālpils tehnikuma kopmītnēs izmitinātas ģimenes, kā arī vairākiem ukraiņiem tiek apmaksāti steidzamie medicīnas izdevumi.

Konts ziedojumiem:

Konts: LV88HABA0551017689099
Banka: AS Swedbank
Biedrība “Cerību spārni”
Reģ. Nr. 40008078885


Iespēja nodrošināt bezmaksas pakalpojumus

No Ukrainas karadarbības zonas aizbraukušajiem cilvēkiem ir nepieciešams saņemt arī dažāda veida pakalpojumus. Patlaban, piemēram, medicīniskie pakalpojumi ir apmaksāti no ziedojumiem, taču, lai kopīgi palīdzētu ukraiņiem iejusties un sniegtu atbalstu, aicinām arī novada uzņēmumus un pakalpojumu sniedzējus pieteikt savus pakalpojumus. Ja uzņēmums var nodrošināt, piemēram, medicīniskos pakalpojumus, zobārstniecības pakalpojumus, vai mobilo telefonu remontu, apavu labošanu, friziera pakalpojumus vai jebko citu, kas varētu būt noderīgs Ukrainas civiliedzīvotājiem, aicinām sazināties ar pašvaldības aģentūras “Siguldas Attīstības aģentūra” direktori Daci Preisu, zvanot uz tālruņa numuru +371 29136564 vai rakstot uz e-pasta adresi nodarbinatiba@sigulda.lv.


Emocionāls atbalsts

Uz Siguldas novadu atbraukušie Ukrainas iedzīvotāji pašvaldības speciālistiem ir izteikuši arī vēlmi pēc dažādām aktivitātēm. Patlaban tiek komplektēta latviešu valodas apguves grupa pieaugušajiem, interešu izglītības nodarbības bērniem, plānotas arī maskēšanās tīklu veidošanas koprades aktivitātes. Arī novada iedzīvotājiem ir iespēja sniegt savu atbalstu un palīdzēt ukraiņiem iejusties Siguldas novadā, piemēram, kādu ģimeni izvedot ekskursijā pa skaistākajām novada apskates vietām, uzaicinot vakariņās, aizvedot uz koncertu vai sarīkojot spēļu vakaru. Iedzīvotāji, kas vēlas īstenot kopīgas aktivitātes ar atbraukušajiem Ukrainas iedzīvotājiem, aicināti sazināties ar pašvaldības Sociālās komitejas vadītāju Evu Viļķinu, zvanot uz tālruņa numuru +371 26371923.
 

Plašāka informācija par atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi