×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-18
Piemēros nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus iedzīvotājiem, kas atbalsta Ukrainas patvēruma meklētājus

Turpinot sniegt atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem un vietējiem iedzīvotājiem, kuri šajā laikā iesaistījušies palīdzības sniegšanā Ukrainas tautai, sniedzot medicīnisko palīdzību Ukrainā vai iesaistoties Ukrainas bruņoto spēku sastāvā, un ukraiņu bēgļiem, uzņemot tos savos īpašumos novadā, Siguldas novada pašvaldības dome 17. marta sēdē ir izdarījusi grozījumus saistošajos noteikumos “Par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Siguldas novadā”. Saistošo noteikumu grozījumi stāsies spēkā pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinuma saņemšanas un publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Paredzēts, ka nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi tiks piemēroti:

  • par īpašumu, kurā deklarējusies persona, kura iesaistījusies bruņotā karadarbībā Ukrainas bruņoto spēku vai tās pretošanās kustības sastāvā;
  • par īpašumu, kurā deklarējusies persona (ārsts, ārstu palīgs, māsa un māsu palīgs), kura Ukrainas slimnīcās sniedz medicīnisko palīdzību cietušajiem;
  • par īpašumu, kurā Siguldas novada iedzīvotāji ir izmitinājuši patvēruma meklētājus no Ukrainas.

Pēc noteikumu grozījumu stāšanās spēkā nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi tiks piemēroti uz iesnieguma pamata. Plašāka informācija par paredzētajiem grozījumiem apskatāma saistošo noteikumu projektā šeit.

Šobrīd norit aktīvs darbs sadarbībā ar iestādēm, speciālistiem un brīvprātīgajiem, lai nodrošinātu ukraiņiem nepieciešamo diennakts atbalstu – sociālo un materiālo palīdzību, konsultācijas par reģistrācijas, nodarbinātības, izglītības, veselības aprūpes un citiem jautājumiem. Plašāka informācija pieejama šeit.

Tāpat atgādinām, ka darbu uzsācis gan pašvaldības informatīvais tālrunis +371 65505888, gan informācijas un atbalsta centrs Ukrainas civiliedzīvotājiem, kurā klātienes konsultācijas turpināsies 23. martā no plkst. 10.00 līdz 13.00 Mālpilī, Pils ielā 7, bet 22. un 24. martā no plkst. 9.00 līdz 16.00 Siguldā, kultūras centrā “Siguldas devons”. Plašāka informācija pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi