×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-28
Norisinās ziedojumu vākšanas kampaņa Ukrainas iedzīvotājiem un patvēruma meklētājiem

SIA “Sigulda adventures” komanda informē, ka saņēmusi vēstuli no Ukrainas biedrības “SEVERODONETSK AZOT ASSOCIATION” ar lūgumu sniegt humānu palīdzību Ukrainas pilsētas Severdoņeckas cilvēkiem, kuriem tā nepieciešama Krievijas iebrukuma rezultātā, kad ukraiņi zaudējuši pajumti un cīnās par izdzīvošanu. Notiek arī konkrētu lietu ziedojumu vākšana patvēruma meklētājiem Mālpilī.

Kamēr cilvēki mitinās bumbu patvertnēs, viņiem nepieciešama pārtika ar ilgu uzglabāšanas termiņu, ko var ātri un ērti pagatavot, tāpēc SIA “Sigulda adventures” jau 1. aprīlī organizēs piegādi uz Ukrainu šādiem produktiem:

  • graudaugu pārtika (makaroni, rīsi, griķi, putraimi, un citi graudaugu produkti ar ilgu uzglabāšanas termiņu);
  • gaļas, zivju konservi;
  • piens ar ilgu uzglabāšanas termiņu;
  • bērnu pārtika un bērnu, pieaugušo higiēnas preces.

Tie iedzīvotāji, kuri vēlas palīdzēt ukraiņiem šajā grūtajā laikā, kamēr viņi cīnās par savu brīvību no Krievijas režīma iebrukuma, ziedojumus un pārtikas preces var nodot līdz 31. martam Siguldas vagoniņa kasē no plkst. 10.00 līdz 17.00. Ziedojumus var nodot arī finansiālā veidā, pārskaitot tos šajā tīmekļa vietnē, lai SIA “Sigulda adventures” komanda nopirktu iztrūkstošās preces. 

Līdz šim zināms, ka tieši Severdoņeckā ir 11 bumbu patvertnes, kurās no Krievijas agresijas slēpjas un sevi cenšas pasargāt aptuveni 1500 cilvēki, no kuriem 268 ir bērni. Šajās patvertnēs uz vietas darbojas 150 cilvēki no biedrības “SEVERODONETSK AZOT ASSOCIATION”, kas gādā par siltu ēdienu un palīdz ar bērnu aprūpi.

Uzņēmums informē, ka līdz šim “AERODIUM TECHNOLOGIES” jau pirmajās kara dienās noziedoja 10 000 eiro Ukrainas armijai, pēc tam noziedojot vēl 1878 eiro no Siguldas vagoniņa ienākumiem, kas tika iekasēti īpašas akcijas laikā.

Praktiskas lietas ikdienai

Papildus tam esam saņēmuši informāciju no Mālpils iedzīvotāju grupas “Mālpils iedvesmo”, kas apkopojusi nepieciešamās preces, kuras vēl iztrūkst patvēruma meklētājiem Mālpilī:

  • 3 plaukti mantu uzglabāšanai, kā arī 1 sienas skapītis vai plaukts – 60 cm garumā karināms pie sienas;
  • 2 galda lampas;
  • peldkostīms 1,70m jaunietei, kā arī citi izmēri.

Par šo lietu nodošanu aicinām sazināties ar “Mālpils iedvesmo” pārstāvi Ināru Zuteri, zvanot uz tālruņa numuru 26464237. Tāpat joprojām turpinās tīklu pīšana, kas norisinās darba dienās no plkst. 11.00 līdz 16.00 Mālpils tehnikuma 3. stāva zālē, un kurā līdz ar ukraiņiem var piedalīties arī Siguldas novada iedzīvotāji.

Par individualizētu palīdzību aicinām vērsties pie pašvaldības Sociālās komitejas vadītājas Evas Viļķinas, zvanot uz tālruņa numuru +371 26371923. Viņa informē, ka šobrīd svarīgi būtu ziedojumā saņemt gultas virsmatračus, gultiņas bērniem, rakstāmgaldus, kā arī ergonomisko spilvenu, lai atvieglotu gulēšanu personai ar īpašām vajadzībām. Šāda tipa personalizētas lietas aktualizējas ik pa brīdim un tiek apzinātas gan pašvaldībā, gan pie privātajiem un citās naktsmītnēs esošajiem patvēruma meklētājiem.

Aicina ziedot velosipēdus koplietošanas parkam

Savukārt Siguldas novada pašvaldība aicina atsaukties tos, kuri vēlas un var ziedot dažāda lieluma velosipēdus patvēruma meklētājiem no Ukrainas, ko mēs veidosim kā koplietošanas parku mobilitātes veicināšanai.

Pašvaldība aicina atsaukties arī uzņēmējus vai prasmīgus velo meistarus, kuri būtu gatavi iesaistīties velosipēdu apkopju vai defektu novēršanā, lai velosipēdi lieliski kalpotu Ukraiņu civiliedzīvotājiem darba vai atpūtas gaitām Mālpilī. Pieteikumus un plašāku informāciju aicinām sūtīt uz e-pasta adresi prese@sigulda.lv. Pašvaldība plāno organizēt transportu velosipēdu savākšanai, ja būs tāda nepieciešamība, bet tos var nodot arī Mālpils Sporta centrā.

Apkopotā informācija par citām ziedošanas iespējām un atbalstu ukraiņiem pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi