×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-28
85 ukraiņu bērni uzsākuši gaitas Siguldas novada izglītības iestādēs

Siguldas novadā patvērumu no Ukrainas kara notikumiem raduši jau vairāk nekā 270 Ukrainas pilsoņu, to vidū ir arī bērni pirmsskolas un skolas vecumā. Lai turpinātu bērnu izglītības procesu, šobrīd jau 85 bērni ir uzsākuši gaitas izglītības iestādēs – Mālpils vidusskolā uzņemti 50 ukraiņu bērni, pirmsskolas izglītības iestādē “Māllēpīte” – 24 bērni, kā arī nelielā skaitā sākumskolas un pamatskolas vecuma bērni ir uzņemti gandrīz visās Siguldas novada skolās. Atbraukušo patvēruma meklētāju vidū ir apzinātas arī 11 personas ar pedagoģisko izglītību un pieredzi, viņu vidū ir sākumskolas, bioloģijas, sporta, mūzikas, angļu valodas un citu mācību priekšmetu skolotāji, kuri vairākās novada skolās un pirmsskolās strādās par skolotāju palīgiem ukraiņu bērniem, lai viņi vieglāk adaptētos jaunos apstākļos, iejustos mācību procesā un izprastu mācību vielu.

Patlaban Mālpils vidusskolā un bērnudārzā “Māllēpīte” ir aizpildītas visas brīvās vietas, arī Siguldas pilsētas skolās tuvākajās dienās brīvo vietu vairs nebūs. Pašvaldība ir izvērtējusi tuvāko skolu telpu kapacitāti un izglītojamo skaitu klasēs un grupās, un nepieciešamības gadījumā Allažu pamatskolā un Allažu pamatskolas pirmsskolas izglītības grupās, kurās ir neliels bērnu skaits, ukraiņu bērniem tiks piedāvātas izglītības iespējas. Nepieciešamības gadījumā tiks risināts arī transporta jautājums.

Bērniem, kuri apmeklē Siguldas novada izglītības iestādes, ir nodrošināta apmaksāta ēdināšana, kas tiek segta no valsts budžeta līdzekļiem, bērni var apmeklēt arī bezmaksas interešu izglītības nodarbības, sporta, tai skaitā peldēšanas, nodarbības pašvaldības sporta infrastruktūrā. Izglītības iestādēs ukraiņu bērniem tiks nodrošinātas papildu latviešu valodas nodarbības, informatīvie materiāli, bet īpaša uzmanība tiks veltīta sadarbībai ar vecākiem, lai veicinātu bērnu iekļaušanu izglītības iestādes un klases kolektīvā.

Pieaugušajiem Ukrainas pilsoņiem, kuriem ir interese, tiek nodrošināti latviešu valodas un angļu valodas apguves kursi. Šodien, 28. martā, Mālpilī jau norisinās pirmās nodarbības angļu valodas kursos, ko vada brīvprātīgā skolotāja Linda Brizga-Ļeļa, savukārt ceturtdien, 31. martā, plkst. 17.00 Siguldas novada Jaunrades centrā skolotāja Ināra Vimba uz pirmo tikšanos un iepazīšanos ar latviešu valodu aicina ukraiņu ģimenes ar bērniem un pieaugušos.

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde ar katru atbraukušo ģimeni sazinās individuāli, meklējot piemērotāko risinājumu gan bērnu izglītības vajadzību nodrošināšanai, gan pieaugušo valodas kursu apguvē. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Izglītības pārvaldes vadītāju Ingu Reķi, zvanot uz tālruņa numuru +371 26334028 vai rakstot uz e-pasta adresi izglitiba@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi