×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-30
Konkursa “FIZMIX Eksperiments” pusfinālā startēs 7 komandas no Siguldas novada

Skolēnu erudīcijas konkurss “FIZMIX Eksperiments” norisinās jau 27. reizi, un šogad tajā fizikas aizraujošo pusi iepazina teju tūkstotis skolēnu. Jau 1. aprīlī tiešsaistes vidē tiksies 60 erudītākās komandas, lai sacenstos par iespēju iekļūt finālā un izcīnīt fizikā zinošāko jauniešu titulu. Rīgas reģiona pusfinālā startēs 10 komandas, sešas no tām Siguldas Valsts ģimnāzijas un viena – no Inčukalna pamatskolas.

No 21. februāra līdz 21. martam komandas risināja atlases kārtas uzdevumus, lai iegūtu punktus un ceļazīmi uz konkursa pusfinālu. Īpaši labus rezultātus šogad uzrādīja Siguldas jaunieši. No Siguldas Valsts ģimnāzijas septiņām pieteiktajām komandām pusfinālā iekļuvušas sešas. Tajā iekļūt varēja vien pirmās 10 visvairāk punktu ieguvušās komandas no katra reģiona. Maksimāli iespējamos 56 punktus konkursā ieguvusi tikai viena komanda, kas pārstāv Siguldas Valsts ģimnāziju. Jau pērn Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni uzrādīja labus rezultātus, ieguva godpilno otro vietu, savukārt komandas skolotājs – titulu “FIZMIX Skolotājs 2021”.

Piektdien, 1. aprīlī, tiešsaistē Rīgas reģiona jaunieši ar 50 citām komandām sacentīsies par iekļūšanu finālā. Kā paredz konkursa noteikumi, tajā piedalīsies 7 komandas – pa vienai no katra reģiona un Rīgas pilsētas, kā arī papildu komanda ar augstāko punktu skaitu neatkarīgi no reģionālās piederības.

Erudīcijas konkursu organizē AS “Latvenergo”, pulcējot komandas no Latvijas skolām, kurās mācās 8. un 9. klašu skolēni. “FIZMIX Eksperiments” konkursa mērķis ir izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu ikdienā, veicināt jauniešos interesi par eksaktajām zinātnēm, saistošā veidā parādīt, kā teorētiskās zināšanas izmantot praksē, kā arī veicināt jauniešos profesionālu interesi, padziļināti apgūstot fiziku.

Lepojamies ar skolēnu sasniegumiem un vēlam veiksmi konkursa pusfinālā!


Foto: Kaspars Filips Dobrovoļskis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi