×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-05
Konkursa “Biznesa skices” uzvarētāji – komanda no Siguldas Valsts ģimnāzijas

Noskaidroti ikgadējā AS “Swedbank” biznesa plānošanas konkursa “Biznesa skices” uzvarētāji. Pamatskolu grupā godalgoto 1. vietu un galveno balvu 1 500 eiro vērtībā biznesa idejas attīstīšanai ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnu mācību uzņēmums “Mazais inženieris”.

Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda “Mazais inženieris” – Miks Balodis, Jēkabs Ģirnis un Kārlis Dzintars (skolotāja Solvita Lapiņa) – programmas laikā izveidoja bērniem paredzētu STEM konstruktoru ar nepieciešamajiem materiāliem trīs vienkāršu modeļu izgatavošanai, pievienotām montāžas instrukcijām un izzinošiem jautājumiem dabaszinātņu likumsakarību izpētei.

Pamatskolas grupā 2. vietu ieguva Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas komanda “Eko podiņi”, bet 3. vietu – Lizuma vidusskolas skolēnu mācību uzņēmums “Octalara”.

Kopumā konkursam pieteicās vairāk nekā 170 komandas un vairāk nekā 500 jaunieši visā Latvijā. Jauniešu biznesa plānus un pūļa finansējuma pieteikumus vērtēja vairāk nekā 50 “Swedbank” ekspertu, kā arī konkursa sadarbības partneru pārstāvji. Vidusskolēnu grupā komandu 1. vietu saņēma Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, bet studentu vidū labākie bija Banku augstskolas izglītojamie.

Konkurss “Biznesa skices” ir biznesa plānošanas sacensības jauniešiem trijās vecuma grupās – pamata un vidējās izglītības iestāžu vecāko klašu un kursu audzēkņiem. Konkursu organizē “Swedbank” sadarbībā ar “Junior Achievement Latvia”, “Projektu banku” un Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas nodaļu.

Lepojamies ar jauniešu sasniegumiem un vēlam veiksmi un radošas idejas arī turpmāk!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi