×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-06
Lieldienu laikā Siguldā notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls

No 16. līdz 18. aprīlim, kā ierasts jau sešus gadus, Siguldā norisināsies Lieldienu tradīcijām bagātais Šūpoļu festivāls, kura laikā Siguldas pilsētas centrā būs izvietotas turpat 100 šūpoles un vides objekti, ko aplūkot pastaigu maršrutā Siguldas dzelzceļa stacijas laukums – Maija parks – mākslu skola “Baltais flīģelis” – Svētku laukums – kultūras centrs “Siguldas devons”. Atsevišķi objekti un šūpoles atradīsies arī citās Siguldas novada teritorijās un iecienītākajās skatu vietās Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Šie svētki mums sniegs kopības sajūtu, baudot latviešu tradīcijas, kā arī atbalstot Ukrainu šajā īpaši smagajā laikā.

Šūpoļu festivāls tiks atklāts sestdien, 16. aprīlī, ar tradicionālo Zaķu olimpisko skrējienu, kura starts tiks dots plkst. 13.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Šajā skrējienā zaķausis iezīmēs ne tikai Siguldas novada oranžās ausis, bet arī mūsu draugu ukraiņu zilos un dzeltenos toņus. Zaķausis īpaši šim gadam veidos biedrības “Cerību spārni” un sociālā uzņēmuma “Visi Var” dalībnieki. Aptuveni kilometru garajā skrējienā no dzelzceļa stacijas laukuma līdz Siguldas Svētku laukumam dalībniekiem uzturēt sportisko garu palīdzēs novada olimpieši. Uz kopīgo skrējienu tiks aicinātas arī Ukrainas patvēruma meklētāju ģimenes ar bērniem, kuras mitinās Siguldas novadā.
 

#LieldienasŠūpojasSiguldā

Patlaban notiek aktīva gatavošanās sestajam Šūpoļu festivālam, kurā tradicionāli būs iespēja izšūpoties dažādās Siguldas novada uzņēmēju un iestāžu radītajās šūpolēs, apskatīt mākslinieku veidotos vides objektus, tomēr šogad festivāls pārsteigs arī ar vairākiem jaunumiem. Sadarbībā ar SIA “Artistic” komandu Maija parkā tiks radīts īpašs kinētisks objekts “Sajūtu šūpoles Royal Sky”, kas dāvās atšķirīgus iespaidus dienā un vakara tumšajās stundās. Pie kultūras centra “Siguldas devons” festivāla apmeklētājiem tiks dota iespēja izšūpoties interaktīvās “Talantu šūpoles”, kurās katram būs iespēja uz mirkli savienoties ar kādu no radošajām mūzām. Svētku laukumā plānots izvietot divdesmit tematiskās šūpoles. Katra no tām nesīs savu stāstu, vēstījumu un īpašo māksliniecisko ietērpu. Siguldas iecere ir kļūt par UNESCO radošo pilsētu literatūras jomā, tāpēc Svētku laukuma šūpoļu tematiskā līnija būs balstīta literatūrā.

Īpaša līdzdarbošanās šajā gadā tiks atvēlēta Ukrainas atbalsta akcijai, kuras laikā no 16. līdz 18. aprīlim ikvienam būs iespēja kopīgi izveidot īpaši Ukrainai veltītās šūpoles “Brīvības spārni” un iesiet savu brīvības atbalsta mezglu zilā vai dzeltenā krāsā.

Šūpoļu festivāla ceļa karte no 16. aprīļa būs pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, kultūras centrā “Siguldas devons”, Siguldas mobilajā lietotnē, kā arī citos pašvaldības informatīvajos kanālos.
 

Īsfilma, izstāde un piedzīvojumu spēle “IzCilpo Siguldu!”

Laikā no 16. līdz 18. aprīlim kultūras centra “Siguldas devons” Digiti zālē būs skatāma īsfilma “Kā olas krāsosim?”. Savukārt Silva zālē festivāla apmeklētājus pavasara noskaņās ieskaus Sardīnijā dzīvojošās siguldietes, mākslinieces Līvas Pakalnes- Fanelli izstāde “Maigās ilūzijas”.

Lai šūpoļu festivāla pastaiga būtu aizraujošāka un piedzīvojumiem bagāta, ikviens, kuram ir pieejams mobilais tālrunis un lietotne “LoQuiz”, varēs piedalīties un ar ceļabiedriem sacensties jautrā, izzinošā spēlē “IzCilpo Siguldu!”. Uzvarētāji būs visi, taču reģistrētie spēles dalībnieki, kuri veiksmīgi izcilpos spēles uzdevumu cilpas, piedalīsies festivāla balvu izlozē, kurā būs iespēja saņemt pārsteiguma balvas no Siguldas novada uzņēmējiem un pašvaldības iestādēm.
 

Bio tirgus un ukraiņu borščs

Šajā gadā Siguldas Svētku laukumā atgriezīsies Lieldienu tirgus, kas divas dienas norisināsies sadarbībā ar iniciatīvu “Mūsu Bio Tirgus”. Sestdien, 16. aprīlī, no plkst. 13.00 līdz 17.00 apmeklētāji varēs sagādāt gardumus svētku galdam, bet svētdien, 17. aprīlī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 būs iespēja iegādāties noderīgas amata meistaru radītās lietas mājai un dāvanām, kā arī pašam kļūt par amatnieku Lieldienu radošajās darbnīcās.

Šūpoļu festivāls un visa plašā organizatoru komanda gan 16., gan arī 17. aprīlī plkst. 14.00 aicina iedzīvotājus piedalīties Ukrainas atbalsta akcijā, kurā Ukrainas patvēruma meklētāji, kuri savu mājvietu raduši Siguldas novadā, vārīs tik populāro ukraiņu boršču. Ar zupu pret ziedojumiem tiks cienāti visi Šūpoļu festivāla apmeklētāji, tādējādi kopā vācot ziedojumus Ukrainas armijai un citiem patvēruma meklētāju ģimeņu izdevumiem.

Plašāka informācija vēl sekos!

Youtube

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi