×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-07
Pašvaldības iestādes Ēnu dienā uzņem ēnotājus un iepazīstina ar profesijām

6. aprīlī pēc divu gadu pārtraukuma visā Latvijā tika aizvadīta Ēnu dienu. Šīs dienas laikā Siguldas novada pašvaldības iestādes – Pašvaldības policija, Sociālā dienesta Ģimenes atbalsta nodaļa un pirmsskolas izglītības iestāde “Saulīte” – kopumā uzņēma četrus ēnotājus. Siguldas novada pašvaldības iestādēs viesojās skolēni no Lādezera pamatskolas, Ogres sākumskolas, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, kā arī Siguldas pilsētas vidusskolas.

Siguldas novada Pašvaldības policijas ēna bija Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 11.6 klases audzēknis Kristiāns Artūrs, kurš iepazinās ar Pašvaldības policijas darba ikdienu, ekipējumu un tehniski materiālo nodrošinājumu. Ēnotājs piedalījās operatīvajā darbā un devās līdzi izsaukumos, patruļās. Skolnieks atzina, ka jau kopš 9. klases gatavojas nākotnes profesiju saistīt ar tik atbildīgu darbu kā Pašvaldības policija, turklāt jau ir iestājies Nacionālo bruņoto spēku Zemessardzē un pieteicies arī par rezervistu.

Savukārt pirmsskolas izglītības iestādē “Saulīte” Ēnu dienas pasākumā piedalījās divas meitenes – Ogres sākumskolas 6. klases audzēkne Karolīna Paula un Lādezera pamatskolas 9. klases audzēkne Sintija. Meitenes iepazinās ar darba dienas plāniem “Bitīšu” un “Gudrās pūces” grupās. Ēnotājas uzmanīgi vēroja apkārt notiekošo, labprāt iesaistījās mācību procesā – kopā ar bērniem sēja podiņā samteņu sēklas, izzināja, kas nepieciešams to augšanai, piedalījās mūzikas nodarbībās, kuras vadīja skolotāja Sarmīte Skrastiņa, piedalījās un vadīja bērniem rotaļas, devās pastaigā līdz parkam vērot lazdas, izbaudīja sniega priekus, pat uzcēla sniegavīru, kā arī nobeigumā intervēja skolotājas Indru Bindi un Sintiju Skuju par pirmsskolas skolotājas profesiju un darbu ikdienā.

Sociālā dienesta Ģimenes atbalsta nodaļas sociālo darbinieku ēnotāja bija Samanta no Siguldas pilsētas vidusskolas, kura kopā ar Sociālā dienesta praktikanti, speciālistu vadībā iepazina Sociālā dienesta darba specifiku. Ēnotājai jau pirms tam tika uzdots mājasdarbs – sagatavot piecus sev interesējošus intervijas jautājumus, uz kuriem noskaidrot atbildes no Sociālā dienesta darbiniekiem klientu apkalpošanas vietās. Tāpat meitenes varēja iepazīt Sociāla dienesta psihologa amatu un piedalīties supervīzijā, iejusties sociālā darbinieka lomā, pētot gadījumu un izsakot priekšlikumus par gadījuma aprakstu. Dienas noslēgumā meitenes no iegūtajām atbildēm veidoja sociālā darbinieka porteru.

Siguldas novada pašvaldība priecājas par jauniešu izrādīto interesi par pašvaldības iestāžu darbu! Pašvaldības iestādes izsaka pateicību jauniešiem par interesi un iesaisti Ēnu dienā!

Ēnu diena ir populāra izglītības akcija ne tikai Latvijā, kur tā notiek kopš 1999. gada, bet arī visā pasaulē. Akcijas laikā skolēni apmeklē sev vēlamo darbavietu un iesaistās interesējošās profesijas pārstāvja darbā. Šīs aktivitātes mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Akciju organizē izglītības organizācija “Junior Achievement Latvia”.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi