×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-14
Bērnudārza “Ieviņa” skolotāji Erasmus+ projekta laikā viesojas Bulgārijā

Šī mēneša sākumā Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes “Ieviņa” skolotājas piedalījās Erasmus+ projekta “Āra aktivitātes ilgtspējībai, inovācijām un panākumiem O.A.S.I.S.” skolotāju pieredzes apmaiņas mācību vizītē Bulgārijā, Šumenas bērnudārzā “Bratya Grimm”. Vizītes tēma – “Mūzika un māksla āra vidē”. Projektā bērnudārzs “Ieviņa” iesaistījušies kopā ar citu valstu – Lietuvas, Igaunijas, Kipras un Bulgārijas – izglītības iestādēm.

Šis ir trešais klātienes apmācības pasākums, kura laikā papildus apmācības funkcijai tika turpināts darbs pie komandas saliedētības un turpmākās plānošanas.

Vizītes laikā skolotājas ne vien ieguva pieredzi par izglītības sistēmu Bulgārijā un mācību procesu organizēšanu bērnudārzā “Bratya Grimm”, bet arī papildināja zināšanas mūzikas un mākslas jomā,  pilnveidoja izpratni par mūsdienu Bulgāriju un tās kultūru, mūziku un tautas tradīcijām. Iepazina kultūrvēsturiskās vietas Šumenā, Pliskā un Veliko Tornovo pilsētās.

Ar ziņojumu “Bērnudārzs “Ieviņa”. “Zaļi un iekļaujoši”” skolotājas piedalījās starptautiskajā konferencē Šumenas pašvaldības domē. Konferencē piedalījās divu Erasmus+ projektu dalībvalstis no Bulgārijas, Latvijas, Spānijas, Slovākijas, Itālijas, Somijas, Rumānijas, Lietuvas, Kipras un Igaunijas. Trīs Šumenas bērnudārzi, Šumenas domes pārstāvji, izglītības departamenta pārstāvji un Šumenas Universitātes pārstāvji, kas kopumā bija 70 dalībnieki. Visi ziņojumi ir apkopoti, izdoti grāmatā un kopā ar sertifikātiem tika pasniegti visiem konferences dalībniekiem.

Skolotājas apmeklēja bērnudārza “Bratya Grimm” iestudēto teātra izrādi “Caurās kurpes” pēc brāļu Grimmu pasakas motīviem, Šumenas pilsētas Drumeva teātrī. Pirms izrādes uz teātra skatuves visām dalībvalstīm tika pasniegti sertifikāti par piedalīšanos 10. starptautiskajā bērnu teātru festivālā, kurā bērnudārza “Ieviņa” sagatavošanas grupas bērni video versijā piedalījās ar pašu sacerētu un iestudētu  Ziemassvētku izrādi “Pēc eglītes ejot”.

Bērnudārzā “Bratya Grimm” skolotājas vēroja mācību procesu gan telpās, gan āra vidē. Iepazina nacionālos tērpus, dziesmas un dejas. Piedalījās radošajās darbnīcās. Katra dalībvalsts prezentācijā atskaitījās par paveikto projekta laikā. Vizītes laikā tika saplānotas arī turpmākās projekta aktivitātes. Skolotājas uzlaboja kompetenci un sniegumu angļu valodā un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā.

Nākamā mobilitātes apmācību vizīte paredzēta maijā Kiprā. Projekts turpināsies līdz 2022. gada augustam. Projektu finansē Eiropas savienības Erasmus+ programma.

Informāciju sagatavoja:
PII “Ieviņa” Erasmus+ projekta koordinatore
Ilze Rence


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi