×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-20
“Siguldas devonā” atvērs “Zelta ābeles 2021” nominēto, apbalvoto grāmatu izstādi
No 21. aprīļa līdz 29. maijam kultūras centra “Siguldas devons” apmeklētājiem atvērta grāmatu mākslas konkursā “Zelta ābele 2021” nominēto un apbalvoto grāmatu izstāde. Izstādes scenogrāfijas autors – Reinis Suhanovs.

Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas rīkotais grāmatu mākslas konkurss “Zelta ābele” jau 29 gadus pēc kārtas vērtē un apbalvo skaistākās Latvijas grāmatizdevēju izdotās grāmatas. Šogad pirmo reizi konkursā nominēto grāmatu izstāde ir skatāma ārpus Rīgas – kultūras centrā “Siguldas devons”.

“Esam gandarīti par iespēju iepazīstināt Siguldas novada iedzīvotājus ar 2021. gadā Latvijā izdotām grāmatām, kuras konkursa žūrija atzina par mākslinieciski augstvērtīgākām 133 grāmatu konkurencē. Ir audzis grāmatizdevēju, mākslinieku un tipogrāfiju profesionālais sniegums”, atzīst Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas izpilddirektore Marika Celma.

Izstādē eksponētas 40 grāmatas 8 kategorijās, to vidū arī šī gada laureāti, kas tika paziņoti apbalvošanas ceremonijā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā 11. aprīlī. Ceremonijā šogad žūrijas speciālbalvu pasniedza arī Siguldas novada pašvaldība. Šogad starp konkursa nominantiem bija arī ar Siguldas novadu saistīti mākslinieki – Zanda Puče, Ziedoņa muzejs un Līva Pakalne Fanelli.

“Siguldas novadam ir zināma vēsturiska saistība ar Latvijas grāmatniecībā nozīmīgā apgāda “Zelta ābele” dibinātāju Miķeli Gopperu. Viņa tēvs 1931. gadā iegādājās Eikažu muižas centru, kur ģimene uzturējās vasarās un kur Miķelis Goppers vēlējās izveidot grāmatnieku un grāmatdarinātāju ciemu, “kura iedzīvotājus vienotu jūsmīga mīlestība pret daiļo grāmatu un brīvajām mākslām”. Kara dēļ Miķelim Gopperam šī iecere diemžēl neīstenojās. Mēs esam patiesi priecīgi par iespēju turpināt un attīstīt literatūras un grāmatniecības virzienu novadā,” skaidro Jolanta Borīte, “Siguldas devona” direktore.

Izstāde atvērta kultūras centrā “Siguldas devons”, Pils ielā 10 darbdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieeja bez maksas.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi