×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-21
Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi notiks Siguldā

XV Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi 2023. gadā no 12. līdz 21. jūlijam norisināsies Siguldas mākslu skolā “Baltais flīģelis”. To laikājaunajiem mūziķiem no visas pasaules atkal būs iespēja izcilu mūzikas pasniedzēju vadībā gūt jaunas zināšanas, augstvērtīgu pieredzi un nodibināt savstarpējus kontaktus izteikti radošā gaisotnē.

XV meistarkursiem izvēlēta laikmetīga tēma – “Jaunas balsis! Jauna mūzika!”.Lekcijās, meistarklasēs un koncertos tiks apskatīti jaunākie virzieni un iedvesmas avoti, kas veido tagadējo mūzikas kultūras dzīvi Latvijā un pasaulē. Mākslu skola “Baltais flīģelis” aicina potenciālos dalībniekus iesniegt ieteikumus lekciju un koncertu tematiem līdz šā gada 15. jūnijam, rakstot uz e-pasta adresi meistarkursi@baltaisflgelis.lv.

XV meistarkursos tiks organizēta īpaša satikšanās ar meistarkursu mācībspēkiem un dalībniekiem 2023. gada 15. jūlijā. “Baltais flīģelis” aicina iepriekšējos mūzikas nometņu, meistarkursu mūziķus šim nolūkam iesūtīt fotoattēlus, ierakstus vai rakstiskas atmiņas līdz šā gada beigām, rakstot uz e-pasta adresi meistarkursi@baltaisflgelis.lv.

Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi piedāvā augstas kvalitātes mācību programmu gandrīz visās mūzikas disciplinās un meistarklases instrumentālistiem, vokālistiem, diriģentiem, komponistiem un mūzikas skolotājiem. Tāpat meistarkursos norit arī kameransambļu, orķestra, kora mēģinājumi un bezmaksas koncerti.

Kopš 1994. gada, kad Jaungulbenē notika pirmā mūzikas nometne, vairāk nekā 1800 jaunie mūziķi un izcili latviešu mākslinieki, mācībspēki ir piedalījušies mūzikas nometnēs, meistarkursos. Katrs meistarkursu dalībnieks saņems Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas apliecību par dalību meistarkursos. Kopš pirmajiem meistarkursiem 1985. gadā Mountorforda (Mount Orford) Kanādā ir pagajuši 38 gadi.

Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi (IX-XIV) līdz šim Siguldā notikuši jau sešas reizes – klātienē 2010., 2012., 2014., 2016. un 2018. gadā un 2021. gadā attālināti, digitālā formātā.

Meistarkursu organizētāji ir darbinieki no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, mākslu skolas "Baltais Flīģelis", Latvijas Komponistu savienības un ASV. Darba grupā piedalās: Dace Aperāne (mākslinieciskā vadītāja), Ventis Zilberts (direktors, atskaņotājmāksla), Agnese Egliņa (atskaņotājmāksla), Gundega Šmite (kompozīcija), Jolanta Bimbere (administratore), Elīna Gruzniņa un Rūta Lankovska (koordinatores).

Mākslu skola “Baltais flīģelis” aicina sekot līdz jauniem paziņojumiem par XV Starptautiskiem latviešu jauno mūziķu meistarkursiem mākslu skolas tīmekļa vietnē, kā arī sociālo tīklu vietnē Facebook.

XV Starptautisko latviešu jauno mūziķu meistarkursos pulcēsimies atkal iemīļotajā un skaistajā mākslu skolā “Baltais Flīģelis” draudzībā un mūzikas mīlestībā! Lai skan!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi