×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-27
1. maijā sāksies audzēkņu uzņemšana “Baltajā flīģelī” un Siguldas Sporta skolā

Mākslu skola “Baltais flīģelis” un Siguldas Sporta skola 1. maijā sāks jaunu audzēkņu uzņemšanu. Pieteikšanās mācībām norisināsies elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, aizpildot e-pakalpojumu “Iesniegums profesionālās ievirzes programmās”. Pieteikumu var aizpildīt skolēna māte, tēvs vai likumiskais pārstāvis. Jaunu audzēkņu uzņemšana mākslu skolā “Baltais flīģelis” norisināsies līdz 18. augustam, Siguldas Sporta skolā – līdz 25. augustam.

Siguldas Sporta skola

Siguldas Sporta skola piedāvā mērķtiecīgus treniņus sertificētu treneru vadībā četrpadsmit akreditētās sporta programmās astoņos sporta veidos: badmintonā, basketbolā, dambretē, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, orientēšanās sportā, peldēšanā un vieglatlētikā. Nodarbības notiek Siguldas Sporta centrā, Siguldas Sporta skolā, Fischer slēpošanas centrā, Siguldas Pilsētas trasē, Allažu Sporta centrā un Siguldas 1. pamatskolas sporta kompleksā. Tiek nodrošināts transports bērnu nokļūšanai no skolas uz nodarbību vietu pēc pašvaldības apstiprināta grafika.

2022./2023. mācību gadā Siguldas Sporta skolā tiek uzņemti:

  • Basketbola nodaļā – 2013.–2015. gadā dzimušie zēni un meitenes bez iestājpārbaudījumiem;
  • Badmintona nodaļā – 2013.–2015. gadā dzimušie zēni un meitenes bez iestājpārbaudījumiem;
  • Vieglatlētikas nodaļā – 2013.–2015. gadā dzimušie zēni un meitenes bez iestājpārbaudījumiem;
  • Dambretes nodaļā – 2013.–2015. gadā dzimušie zēni un meitenes bez iestājpārbaudījumiem;
  • Orientēšanās sporta nodaļā – 2012.–2015. gadā dzimušie zēni un meitenes bez iestājpārbaudījumiem;
  • Distanču slēpošanas nodaļā – 2013.–2015. gadā dzimušie zēni un meitenes bez iestājpārbaudījumiem;
  • Kalnu slēpošanas nodaļā – 2013.–2014. gadā dzimušie zēni un meitenes ar atbilstošu fizisko un speciālo sagatavotību konkursa kārtībā;
  • Peldēšanas nodaļā – 2013.–2015. gadā dzimušie zēni un meitenes bez iestājpārbaudījumiem.

Iestājpārbaudījumi Kalnu slēpošanas nodaļā notiks septembra pirmajā nedēļā. Ģimenes ārsta izziņa par bērna veselības stāvokļa atbilstību izvēlētajam sporta veidam un ar atļauju nodarboties ar paaugstinātu fizisko slodzi šogad būs jāiesniedz, noslēdzot līgumu.


Mākslu skola “Baltais flīģelis”

Mūzikas nodaļā tiek uzņemti 7 līdz 12 gadus veci bērni, un audzēkņiem ir iespēja apgūt šādu mūzikas instrumentu spēli: taustiņinstrumenti (klavieres, akordeons), stīgu instrumenti (vijole, čells, ģitāra), pūšaminstrumenti (flauta, klarnete, saksofons, mežrags, trompete, trombons, eifonijs, tuba), sitaminstrumentu spēle. Tāpat audzēkņiem tiek piedāvāta iespēja mācīties vokālo mūziku kora klasē, kā arī mūsdienu ritma mūziku (no 10 gadiem). Pirmsskolas un skolas vecuma bērniem ir iespēja mācīties Mūzikas nodaļas sagatavošanas klasē, kas ir ieteicama pirms mācībām profesionālās ievirzes 1. klasē.

Mākslas nodaļā audzēkņus uzņem no 7 gadu vecuma, un skolēniem ir iespēja apgūt šādus mācību priekšmetus: zīmēšana, gleznošana, kompozīcija, veidošana, darbs materiālā (tekstils), keramika, stikls, grafika, mākslas valodas pamati. Pirmsskolas un skolas vecuma bērniem ir iespēja mācīties Mākslas nodaļas Mini studijā, kas ir ieteicama pirms mācībām profesionālās ievirzes 1. klasē.

Teātra nodaļā audzēkņus uzņem no 15 gadu vecuma; mācību ilgums ir trīs gadi, kuru laikā tiek sniegtas teorētiskas un praktiskas zināšanas aktiermeistarībā, runas un grima mākslā, skatuves kustībā, dejā, pasaules kultūras, teātra un tērpu vēsturē, mūzikas instrumenta spēlē un dziedāšanā, kā arī foto un video mākslās. Audzēkņi apgūst savstarpējās saskarsmes un publiskās runas prasmes. Sākot no 10 gadu vecuma, ir iespēja apmeklēt Teātra studiju, kas ir ieteicama pirms mācībām profesionālās ievirzes Teātra nodaļas 1. kursā.

Iestājpārbaudījumi Teātra nodaļā plānoti 8. jūnijā, Mūzikas nodaļā un Mākslas nodaļā – 18. augustā. Pirms iestājpārbaudījumiem ir iespēja pieteikties uz vienu bezmaksas individuālo konsultāciju (20 minūtes) instrumenta spēlē, vokālajā mākslā, mākslā un teātra mākslā. Konsultācijas Mūzikas nodaļā notiks no 1. līdz 10. jūnijam un no 15. līdz 17. augustam (pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi muzika@baltaisfligelis.lv), Teātra nodaļā – 6. jūnijā (pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi maksla@baltaisfligelis.lv), Mākslas nodaļā – 16. augustā (pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi maksla@baltaisfligelis.lv).


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi