×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-28
Noslēdzies Siguldas novada izglītības iestāžu skolēnu skatuves runas konkurss

Noslēdzies Siguldas novada izglītības iestāžu skolēnu skatuves runas konkurss un apkopti rezultāti, apkopojums ir pieejams šeit. Šogad, pamatojoties uz epidemioloģisko situāciju, izglītības iestādes skolēnu priekšnesumus Izglītības pārvaldei iesūtīja kā audiovizuālu materiālu – video formātā. Šogad skatuves runas konkursam bija pieteikti 46 skolu konkursu laureāti no 10 novada izglītības iestādēm

Visaugstāko punktu skaitu un augstāko vērtējumu, kā arī iespēju piedalīties II kārtā, kurā skolēni uzstāsies Valsts izglītības satura centra apstiprinātas vērtēšanas komisijas priekšā, ieguva Krimuldas vidusskolas 11. klases skolniece Patrīcija Anna Rasimenoka (skolotāja Astrīda Podziņa); Siguldas pilsētas vidusskolas 2.b klases skolniece Letīcija Krišāne (skolotāja Vineta Inberga); Allažu pamatskolas 3. klases skolēns Roberts Neimanis (skolotāja Ināra Paegle); Siguldas pilsētas vidusskolas 3.s klases skolniece Dominika Kārkliņa (skolotāja Ligita Daļecka); Siguldas mākslu skolas “Baltais flīģelis” Teātra studijas un Inčukalna pamatskolas 5.a klases skolnieks Krišjānis Tīrelis (skolotāja Ārija Liepiņa Stūrniece) un Krimuldas vidusskolas 6.a klases skolniece Ingrīda Ignatova (skolotāja Astrīda Podziņa).

Konkurss norisinās divās kārtās: pirmā atlase notika līdz 1. aprīlim izglītības iestādēs. Uz 1. kārtu novada līmenī saskaņā ar nolikumu katra novada izglītības iestāde varēja pieteikt divus skolēnus katrā vecuma grupā. Konkursa 1. kārtu vērtēja Siguldas novada Izglītības pārvaldes izveidota vērtēšanas komisija: Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” jaunieši; Inga Krišāne – režisore, teātra pedagoģe, projekta “Skola 2030” vecākā eksperte un mācību jomas “Kultūras izpratne un pašizpausme mākslā” vadītāja; Siguldas novada Kultūras centra "Siguldas devons" projektu vadītāja Dace Krecere-Vule un Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes speciāliste profesionālās ievirzes, interešu izglītības un pieaugušo izglītības jautājumos Sandra Ķirule.

Konkursa 2. kārtu līdz 12. maijam vērtēs Valsts izglītības satura centra apstiprināta vērtēšanas komisija saskaņā ar šādiem vērtēšanas kritērijiem – domas atklāsme (runas loģika un runātāja uzdevums); spilgtu priekšstatu gleznu esamība un atklāsme klausītājam (teikto redzēt, dzirdēt, saprast); kontakts ar klausītāju (kam runā); skaidra dikcija un artikulācija; repertuāra atbilstība runātājam (vecums, individualitāte).

Konkursa uzdevumi ir attīstīt skolēnu skatuves runas kultūru un aktiermeistarības prasmes, attīstot un pilnveidojot bērnu un jauniešu skatuves runas kultūru un prezentācijas prasmes; novērtēt dalībnieku skatuves runas iemaņas un sniegt ieteikumus prasmju pilnveidei; sekmēt dalībnieku interesi par latviešu un pasaules literatūras mantojumu un motivēt viņu darbību skatuves runas interešu pulciņos un skolu teātros; veicināt pašizpausmes mākslā lietpratību; motivēt bērnus un jauniešus runāt literāri pareizā latviešu valodā; veicināt novadu kultūras un izglītības iestāžu sadarbību. Lai arī šogad vērtēšana notika, izvērtējot iesūtītos video, tomēr tādējādi tika nodrošināta iespēja arī Covid-19 ierobežotajos apstākļos jauniešiem iesaistīties individuālās radošās aktivitātēs.

Apsveicam laureātus un viņu skolotājus, kā arī vēlam veiksmi konkursa 2. kārtā!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi