×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-29
Šonedēļ Siguldas novadā: Lielā talka, Latvijas Stādu parāde, Valpurģu nakts un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novads pulcēs augkopības un dārzkopības mīļotājus, kuri steigs apmeklēt pavasara labāko notikumu – Latvijas Stādu parādi-tirgu. Tāpat brīvdienās čaklās rociņas varēs piedalīties Lielajā talkā, lai kopīgi sakoptu un labiekārtotu vidi mums apkārt. Toties Lēdurgā ar dažādām aktivitātēm jau astoto gadu norisināsies maģiskā Valpurģu jeb Viedo sievu nakts. Kultūras cienītāji aicināti apmeklēt deju kolektīvu koncertus, aplūkot jaunākās ekspozīcijas un pagūt iedvesmoties no tām, kuras skatāmas līdz aprīļa izskaņai. Savukārt humora devu un atelpu no ikdienas rutīnas sniegs stand-up komēdija “Mačo”.

 

Piektdien, 29. aprīlī

Plkst. 18.00 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks skolu jaunatnes deju koncerts “Kad vizbuļi zied”, kurā uzstāsies Siguldas pilsētas vidusskolas bērnu deju kolektīvs “Vizbulīte” un draugi no Rīgas, Limbažiem un Garkalnes. Ieejas maksa 2,50 eiro. Biļetes iespējams iegādāties kultūras centra “Siguldas devons” biļešu kasē, kā arī stundu pirms koncerta sākuma Siguldas pagasta Kultūras namā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 Allažu Tautas namā viesosies izrāžu apvienība “Pannas Teātris” ar stand-up komēdiju “Mačo”. Mačo lomā iejutīsies aktieris Ainārs Ančevskis. Biļešu cena ir 12 eiro. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas kultūras centra “Siguldas devons” kasē un, iepriekš piesakoties, zvanot uz tālruņa numuru 26545054.

 

Sestdien, 30. aprīlī

Visas dienas garumā jau 15. reizi norisināsies Lielā talka, kuras laikā iedzīvotāji aicināti sakopt vai labiekārtot apkārtni. Vietnē talkas.lv pieteiktas vairākas atkritumu savākšanas un apkārtnes labiekārtošanas vietas visā novada teritorijā, aicinām pievienoties talkotājiem un sakopt vidi kopā! Rosinām arī Lielās talkas laikā izmantot iespēju pārstrādei derīgos materiālus vākt atsevišķi, lai nodotu tos šķiroto atkritumu pieņemšanas punktos.

No plkst. 9.00 līdz 16.00 Krimuldas Sporta centrā risināsies Veselības diena. Pasākuma apmeklētājus sagaida plaša dienas programma – vingrošana, peldēšana, individuālas konsultācijas un citas aizraujošas aktivitātes. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 9.00 līdz 17.00 Siguldas Svētku laukumā notiks 18. Latvijas Stādu parāde. Pasākumā piedalīsies ap 150 stādu audzētāji no visiem Latvijas reģioniem, veidojot plašāko nacionālo stādu gadatirgu. Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties amatnieku ražojumus, dārza tehniku, piedalīties labdarības izsolē, kur tiks piedāvāti retie augi, gaidāmi arī dažādi konkursi. Apmeklējot pasākumu, atgādinām par satiksmes ierobežojumiem, automašīnu novietošanas iespējām, kā arī nenošķērsot Siguldas iedzīvotāju iebraucamos vai piebraucamos ceļus uz pagalmiem un privātīpašumiem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Lēdurgas dendroparkā notiks maģiskā Valpurģu jeb Viedo sievu nakts, kuras laikā apmeklētājus gaidīs improvizācijas koncerts un maģiskais nakts tirgus. Ieeja pasākumā, iegādājoties Lēdurgas dendroparka ieejas biļeti. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 uz sadanci kultūras centrā “Siguldas devons” aicina vecākās paaudzes deju kolektīvs “Sidrabdancis”, kas šopavasar atzīmē 61 gada jubileju. Koncerts “Sadancis. Sidrabdancim 61” būs veltīts latviešu skatuviskajai tautas dejai. Biļetes cena 2,50 eiro, arSiguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā – 2 eiro. Biļetes var iegādāties kultūras centra “Siguldas devons” biļešu kasē. Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri šobrīd patvērumu raduši Siguldas novadā, koncerta apmeklējums ir bez maksas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 1. maijā

No plkst. 9.00 līdz 17.00 Siguldas Svētku laukumā visi zaļo pirkstiņu īpašnieki aicināti apmeklēt 18. Latvijas Stādu parādi, kurā piedalīsies ap 150 stādu audzētāji no visiem Latvijas reģioniem. Pasākumā varēs iegādāties arī amatnieku ražojumus, dārza tehniku, piedalīties labdarības izsolē, kur tiks piedāvāti retie augi, gaidāmi arī dažādi konkursi. Apmeklējot pasākumu, atgādinām par satiksmes ierobežojumiem un aicinām sekot līdzi pilsētvidē izvietotajām ceļazīmēm! Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 12.00 Turaidas muzejrezervātā norisināsies pasākumu kopums par godu vasaras sezonas atklāšanai. 1. maijā Turaidas muzejrezervāts piedāvās apmeklētājiem klātienē atkal tikties ar muzejrezervāta speciālistiem, vēsturniekiem, pētniekiem, kuri vedīs interesantās un aizraujošās ekskursijās muzejrezervāta daudzveidīgajās ekspozīcijās. Dalība ekskursijā, iegādājoties Turaidas muzejrezervāta ieejas biļeti. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība 5.–9. klašu skolēniem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās līdz 30. aprīlim aplūkojama Siguldas novada mākslu skolu izstāde “TIK un TĀ”. Ekspozīcijās ar savu radošo un pedagoģisko darbību dalās Inčukalna Mūzikas un mākslas skola, Krimuldas Mūzikas un mākslas skola, Maijas Pīlāgas Lēdurgas Mākslas skola un Mālpils Mūzikas un mākslas skola.

Siguldas Jaunajā pilī skatāma mākslinieces Andas Daubures jeb anda_abstract gleznu izstāde “Digitālā plaisa”. Ekspozīcija caur abstraktajiem darbiem runā par cilvēku, dabu un mieru digitālajā laikmetā. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma Itālijā dzīvojošās siguldietes Līvas Pakalnes Fanelli mākslas izstāde “Maigās ilūzijas” un grāmatu mākslas konkursā “Zelta ābele 2021” nominēto un apbalvoto grāmatu izstāde, kuras scenogrāfijas autors ir Reinis Suhanovs.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē aplūkojama Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltītā ekspozīcija “Skulmju zīmē”. Izstādē eksponēti Džemmas, Otto un Martas Skulmes darbi.

Allažu Tautas namā skatāma mākslinieces Sandras Valaines gleznu izstāde “Zaļā daba”.

Inčukalna Tautas namā apskatāma Inčukalna mākslinieku kopas un Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu “Mākslas dienu 2022” izstāde “Otas trajektorija”.

Krimuldas Tautas namā eksponēta jauna izstāde – tautas lietišķās mākslas studijas “Krimulda” un “Sigulda” audēju darbu izstāde “No pūra lādes. Jostiņsegas”.

Siguldas novada bibliotēkā līdz aprīļa beigām skatāmas vairākas izstādes – dabas fotogrāfa un ģeogrāfa Jāņa Zilvera fotogrāfiju izstāde “Dzīvā daba Siguldā” un literārā izstāde ““Dzeja ir dvēseles daļa”. Dzejniecei Kornēlijai Apškrūmai – 85”, “Kas ir mazais Bikibuks?”, “Mana slepenā dienasgrāmata. Svešiniekiem lasīt aizliegts!” un tematiskā izstāde “Kas Lieldienu zaķim groziņā?”.

Allažu bibliotēkā līdz 29. aprīlim apskatāma Vijas Vāveres fotogrāfiju izstāde “Pavasaris rudā runča acīm” un tematiskā izstāde ““Pats ar savu vēju”. Leģendārajam režisoram un aktierim Uldim Pūcītim – 85”.

Inčukalna bibliotēkā līdz 29. aprīlim eksponēta literārā izstāde “Dzejniekam Pēterim Brūverim – 65”.

Mores bibliotēkā skatāma Siguldas novada senioru fotoizstāde “Mūsu novads”.

Krimuldas bibliotēkā līdz 29. aprīlim skatāma literārā izstāde “Rakstniecei Ilzei Indrānei – 95”.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā līdz 29. aprīlim norisinās aktivitāte “Sēklu bibliotēka”, tās laikā tiek sniegta iespēja dārzkopjiem mainīties ar sēklām. Tāpat apmeklētājiem pieejama tematiskā izstāde “Latvijas bagātības”.

Mākslu skolā “Baltais flīģelis” līdz 30. aprīlim skatāma mākslu skolas “Baltais flīģelis” Mākslas nodaļas 3. klases audzēkņu darbu izstāde “Lūcijas Garūtas mūzikas krāsas”, mini studijas audzēkņu darbu izstāde “Sunītis” un jauna ekspozīcija “Pavasara izstāde”, kurā apskatāmi Mākslas nodaļas audzēkņu darbi.

Krimuldas Sporta centra peldbaseina balkonā līdz 3. maijam eksponēta Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas 1.–4. klašu audzēkņu pavasara darbu izstāde.

Ausekļa ielas Tūrisma informācijas centra logos līdz 30. aprīlim eksponēta mākslu skolas “Baltais flīģelis” Mākslas nodaļas 1. klases audzēkņu darbu izstāde “Lejā pie upītes zied zilās puķītes”.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojama brīvdabas izstāde “Acīs krītoši burti”. Ekspozīcija ir kā veltījums rakstniekam un fabulistam Pērsietim viņa 160. jubilejā. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Imanta Ziedoņa muzejā skatāma brīvdabas izstāde “Fragmenti, kas palīdz dzīvot”. Brīvdabas izstādes radīšanā piedalījās fotogrāfe Elīna Kursīte un rakstnieks Jānis Joņevs.

 

Vienlaikus informējam, ka saistībā ar Latvijas Stādu parādes norisi Siguldā, pilsētā pasākuma norises laikā būs satiksmes ierobežojumi. Tāpat atgādinām, ka Siguldas novada tūrisma objekti no 1. maija uzsāk vasaras sezonu, līdz ar to ir veiktas izmaiņas darba laikos. Ar izmaiņām iespējams iepazīties šeit. Par tūrisma aktualitātēm un pasākumiem iespējams uzzināt tīmekļa vietnē tourism.sigulda.lv.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi