×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-13
Šonedēļ Siguldas novadā: Muzeju nakts, Lēdurgas Kultūras nama jubilejas pasākumi, tirdziņi un citas norises

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā varēs piedzīvot gan sportiskas, gan iedvesmojošas un mierpilnas aktivitātes. Novadnieki un viesi aicināti just līdzi peldēšanas sacensību “S!-Peld” dalībniekiem, satikties pavasara gadatirgū Raganā, Lieltirgus dienā un Dubultprieka tirdziņā Siguldā vai apmeklēt radošo darbnīcu bērniem un āra lasītavas atvēršanas svētkus kopā ar mūziķi Juri Kaukuli. Savukārt sestdien, Muzeju naktī, ciemiņus gaidīs Anšlava Eglīša ekspozīcija, Skulmju dzimtas mājas, Imanta Ziedoņa muzejs un Veco datoru muzejs, lai ienestu jaunas vēsmas un kopā izzinātu vēsturi, kultūru, literatūru citādā gaisotnē.

 

Piektdien, 13. maijā

No plkst. 13.00 līdz 17.00 Siguldas pagasta Kultūras namā norisināsies bezmaksas seminārs par geriatrisku, hroniski slimu un gulošu piederīgo ikdienas aprūpi mājas apstākļos. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 17.00 līdz 20.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks atbalsta pasākums “Ukrainis satiek ukraini”. Tā mērķis ir vienuviet pulcēt kopā visus Siguldas novadā mītošos patvēruma meklētājus no Ukrainas un radīt šiem cilvēkiem pozitīvu notikumu. Ikviens Siguldas novada iedzīvotājs tiek aicināts informēt sev zināmos ukraiņus par šo bezmaksas pasākumu un aicināt ierasties uz to. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Siguldas pagasta Kultūras nama pagalmā kopā ar Eduardu Gailišu un Ilzi Magoni tiks atklāta šā gada āra lasītavas vasaras sezona. Pasākumā par muzikālo noskaņu parūpēsies mūziķis Juris Kaukulis ar solo programmu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Siguldas Sporta centrā pulcēsies gan lieli, gan mazi peldētāji, lai tiktos un savā starpā spēkiem un meistarībā cīnītos peldēšanas sacensību “S!-Peld 2022” 1. posmā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 14. maijā

No plkst. 8.00 Raganā, pie Krimuldas Tautas nama, norisināsies tradicionālais pavasara gadatirgus. Pircējiem būs iespēja iegādāties dārza preces, stādus, mājražotāju darinājumus, pārtikas izstrādājumus un neiztikt arī bez rūpniecības preču piedāvājuma.

No plkst. 8.00 Siguldas tirgus laukumā notiks Lieltirgus diena. Tās laikā pircējus sagaidīs “Siguldas tirgus” un “Mūsu bio tirgus” zemnieki, amatnieki un mājražotāji. No plkst. 10.00 tirgus teritorijā darbosies darbnīca “Apglezno savu kroni”, interesentus priecēs apvienība “Rahu The Fool”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 9.00 Stacijas un Raunas ielas krustojumā pie Siguldas tirgus notiks šīs sezonas pirmais Dubultprieka tirdziņš. Pārdevēji tirdziņā ieradīsies ar savām automašīnām un no to bagāžniekiem tirgos savas personiskās mantas, kuras saimniecībā vairs nav noderīgas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Inčukalna Sporta centrā norisināsies Latvijas kausa izcīņa un Latvijas Amatieru līga galda hokejā.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 vai 29226327.

Plkst. 11.00 kultūras centrā “Siguldas devons” risināsies radoša darbnīca bērniem “Uzzīmē grāmatiņu” ar grāmatu mākslinieci Elīnu Brasliņu. Apmeklējot darbnīcu, zīmējot, līmējot, krāsojot un griežot, katram būs iespēja tikt pie savas personīgās grāmatiņas. Dalības maksa radošajā darbnīcā – 2 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.30 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks 6. Siguldas novada skolēnu šaha sacensības. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 17.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies mākslu skolas “Baltais flīģelis” Teātra studijas audzēkņu izrāde – Ingeborga Krustkalne “Efeja”. Izrādes režisore – Ārija Liepiņa-Stūrniece.

Plkst. 17.00 Anšlava Eglīša ekspozīcijā risināsies Muzeju nakts aktivitātēs – interaktīvās ekspozīcijas izzināšana un šaha turnīrs “Muzeju nakts šaha pēcpusdiena”, kas tiks veltīts Anšlava Eglīša kaislībai pret šahu un simtgadei, kopš Eglīšu ģimene ieguva īpašumā Inciema muižu. Lai piedalītos šaha turnīrā, kas notiks Anšlava viesistabā, vēlama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi anslavs@sigulda.lv. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 17.00 līdz pusnaktij Imanta Ziedoņa muzejs aicina iepazīt muzeja pagalmā eksponēto brīvdabas izstādi “Fragmenti, kas palīdz dzīvot”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 17.00 Veco datoru muzejs aicina apmeklētājus uz privātu veco datoru kolekciju, kurā apskatāmi vairāk nekā 360 datori, dažādas tehnikas un to apkopotā vēsture. Muzejs vienlaicīgi var uzņemt cilvēku grupas līdz 10 personām. Pirms apmeklējuma vēlama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29453806 vai rakstot uz e-pasta adresi maikls_bms@pchistory.lv. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Lēdurgas Kultūras namā norisināsies viktorīna, kas notiks par godu kultūras nama 40. dzimšanas dienai. Lai piedalītos tajā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 27744030. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 Lēdurgas Kultūras namā par godu tā jubilejai izskanēs amatiermākslas kolektīvu koncerts un notiks viktorīnas dalībnieku apbalvošana. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 19.00 līdz 21.00 Skulmju dzimtas mājas Muzeju nakts laikā piedāvās doties ekspozīcijas un izstādes “Valentīns Skulme teātrī, kino un Mālpilī” apskatē, tāpat būs iespēja piedalīties romantisko vēstuļu darbnīcā un noskaidrot Skulmju dzimtas noslēpumus, kas tiks atklāti vakara gaitā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 21.00 līdz pusnaktij Skulmju dzimtas mājas aicina uz brīvdabas kino vakaru. Kino vakars norisināsies ārtelpā, tādēļ apmeklētāji aicināti saģērbties atbilstoši laikapstākļiem un ņemt līdzi siltus pledus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 22.00 Lēdurgas Kultūras nams un grupa “Klintsons un logo” aicina uz dzimšanas dienas balli pie galdiņiem. Vietu pie galdiņiem iespējams pieteikt, zvanot uz tālruņa numuru 27744030. Biļetes cena 12 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti – 10 eiro. Biļetes var iegādāties, zvanot uz tālruņa numuru 27744030. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 15. maijā

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība 5.–9. klašu skolēniem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē tiks atklāta gleznotāja Alekseja Naumova ainavu izstāde “Pasaules ainavas un Parīzes dārzi un parki”, kurā daļa no skatāmajiem darbiem tapuši pēdējās nedēļās. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās šonedēļ atvērtas četras jaunas ekspozīcijas, kas stāsta par piedzīvoto, izsapņoto un par savu sakņu izzināšanu, radot ko jaunu. Koprades laboratorijās skatāma mākslinieces Zandas Pučes instalācija “Pārceltuve”, Siguldas novada etnogrāfiskajam tautastērpam veltīta ekspozīcija, Laurenču sākumskolas audzēkņu Oskara Vaišļas un Dominika Kleina grāmatas “Oskara un Dominika lielais ceļojums” ekspozīcija, kā arī Siguldas pilsētas vidusskolas 1. klašu audzēkņu radītā tautisko svārku rakstu izstāde.

Kultūras centrā “Siguldas devons” vēl tikai šajā nedēļas nogalē iespējams aplūkot krāšņo Līvas Pakalnes Fanelli mākslas izstādi “Maigās ilūzijas”, bet līdz mēneša izskaņai – grāmatu mākslas konkursā “Zelta ābele 2021” nominēto un apbalvoto grāmatu izstādi.

Siguldas Jaunajā pilī skatāma mākslinieces Andas Daubures jeb anda_abstract gleznu izstāde “Digitālā plaisa”. Ekspozīcija caur abstraktajiem darbiem runā par cilvēku, dabu un mieru digitālajā laikmetā. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Mālpils Kultūras centrā no 15. maija apskatei būs pieejama gleznotāja Alekseja Naumova ainavu izstāde “Pasaules ainavas un Parīzes dārzi un parki”. Izstādes atklāšana risināsies svētdien plkst. 16.00.

Pie Inčukalna Tautas nama skatāma vides izstāde “Ar vienu vilcienu rītdienā”, kas vēsta par projekta “Rail Baltica” tapšanu Latvijā, bet tautas namā iekštelpās eksponēta Inčukalna mākslinieku kopas un Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu “Mākslas dienu 2022” izstāde “Otas trajektorija”.

Allažu Tautas namā aplūkojama mākslinieces Sandras Valaines gleznu izstāde “Zaļā daba”.

Krimuldas Tautas namā līdz 20. maijam skatāma tautas lietišķās mākslas studijas “Krimulda” un “Sigulda” audēju darbu izstāde “No pūra lādes. Jostiņsegas”.

Siguldas novada bibliotēkas apmeklētājiem pieejamas trīs ekspozīcijas – tematiskā izstāde “Kad Siguldā pavasaris” un literārā izstāde “Vislabākā”, “Neatkarības un patiesības spīts. Rakstniekam Dzintaram Sodumam – 100”.

Allažu bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “Rīgas porcelāns”, kurā eksponēti 30.–90. gadu porcelāna izstrādājumi no Daces Saulītes privātās kolekcijas.

Inciema bibliotēkā līdz 13. maijam skatāma tematiskā izstāde “Tev svētki!”, bet līdz 16. maijam – literārā izstāde “Rakstniekam Alfredam Dziļumam – 115”.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā vēl līdz 13. maijam apskatāma tematiskā izstāde “Latvijas bagātības”.

Lēdurgas bibliotēkā līdz 14. maijam skatāma literārā izstāde “Rakstniekam Alfredam Dziļumam – 115”.

Mālpils bibliotēkā līdz 20. maijam aplūkojama literārā izstāde “Prieks un lepnums par mūsu valsti”.

Mores bibliotēkā eksponēta Siguldas novada senioru fotoizstāde “Mūsu novads”.

Mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāma “Baltā flīģeļa” audzēkņu radītā ekspozīcija “Pavasara izstāde”.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojama brīvdabas izstāde “Acīs krītoši burti”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Imanta Ziedoņa muzejā skatāma brīvdabas izstāde “Fragmenti, kas palīdz dzīvot”.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” aicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Vienlaikus informējam, ka šajā nedēļas nogalē Mālpilī notiks Jaunsardzes salidojums un sporta spēles, kurās pulcēsies 300 jaunsargi no visiem Latvijas novadiem, bet Siguldas Svētku laukumā līdz pat 27. maijam turpināsies “Zelta Zivtiņas čempionāta” fināla norise.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi