×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-18
Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēknes izcīna uzvaru erudīcijas konkursā

Notikusi erudīcijas konkursa Baltijas Biomateriālu ekselences centra erudīcijas konkursa “BIO-GO-Higher” laureātu apbalvošana. Apliecinot izcilas zināšanas ķīmijā, bioloģijā, fizikā un medicīnā, Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņu komanda “Skābais atoms”, kurā startēja 11.c klases audzēknes Aleksandra Brīvule, Marta Kazāka, Anna Ozoliņa, Betija Vildiņa, Ance Zariņa (mentore Ilva Kresse), izcīnīja 1. vietu un galveno konkursa balvu – ceļojumu uz biomateriālu pētniecības centru Vācijā.

2. vietā ierindojās Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.b klases komanda “Einšteina kvass”, tajā mentora Jāņa Bukina piedalījās Fēlikss Liepa, Oto Cilinbergs, Kristers Matiass Vāvere, Anete Actiņa, Edgars Leo Miezis. Savukārt trešā ģimnāzijas komanda, kurā piedalījās 10. klašu audzēkņi – Uģis Začests, Roberts Kanajevs-Salnais, Betija Butkus, Ivars Melnis, Patrīcija Nora Blūmentāle –, 20 komandu konkurencē ierindojās 8. pozīcijā.

Lai gan komandām ir tikai viens oficiālais mentors, tomēr svarīgi iezīmēt, ka konkurss norisinājās četrās kārtās – ķīmijas, fizikas, bioloģijas un medicīnas –, tādēļ ar visām komandām aktīvi strādāja vairāki eksakto zinātņu pedagodi – Jānis Bukins, Kaspars Lācis, Līga Sausiņa, Ilona Brakovska, Ilva Kresse.

Konkurss “BIO-GO-Higher” tiek rīkots jau otro gadu, lai stiprinātu skolēnu zināšanas inženierzinātnēs un dabaszinībās, kā arī vairotu viņu interesi par implantmateriālu izmantošanu medicīnā. Tajā piedalās 10. un 11. klases skolēni, šogad konkursā startēja 20 komandas no dažādām Latvijas skolām. Konkurss norisinās visu mācību gadu, vidusskolēnu komandām četrās neklātienes kārtās risinot uzdevumus un meklējot atbildes uz jautājumiem ķīmijā, bioloģijā, fizikā un medicīnā.

Lepojamies ar audzēkņu sasniegumiem, izsakām pateicību pedagogiem un komandu mentoriem par ieguldīto darbu, strādājot ar audzēkņiem!


Foto: Elīna Karaseva


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi