×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-18
Noticis nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības Siguldas novada fināls

16. maijā Siguldas novada bibliotēkā notika Siguldas novada Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības 2022. gada fināls, kurā piedalījās pieci 5. klašu audzēkņi no Siguldas, Allažiem, Lēdurgas, Krimuldas un Mālpils. No katras skolas tikai viens savas skolas izvirzītais labākais dalībnieks cīnījās par dalību reģionālajā finālā, kas rudenī norisināsies Salaspilī.

Šogad konkursa 1. kārta notika novada skolās starp 5. klašu audzēkņiem. Siguldas novadā aizraujošajai lasīšanas sacensībai gatavojās Siguldas pilsētas vidusskolas, Allažu pamatskolas, Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas, Mālpils vidusskolas un Krimuldas vidusskolas skolēni.

Bērni bija izvēlējušies interesantas grāmatas, kuras spēj aizraut lasītāju. Trīs minūšu laikā bija gan jāpastāsta par sevi un grāmatas izvēli, gan arī izteiksmīgi jānolasa grāmatas fragments. Vērtēšanas ekspertiem bija grūts darbs, jo bērni bija ļoti atraisīti un droši, ar labām balsīm, skaidru dikciju un prasmi veidot emocionālu kontaktu ar auditoriju.

Interesantajā lasīšanas sacensībā Siguldas novada bibliotēkā savus talantus un lasīšanas prasmes pārliecinoši demonstrēja Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas audzēkne Estere Daukste ar Astrīdas Lindgrēnas “Grāmata par Pepiju Garzeķi” fragmenta lasījumu, Allažu pamatskolas skolēns Olivers Sīka, ievedot klausītājus amerikāņu autora Greja Džeikoba “Zvēraču” pasaulē, mālpilietis Elvijs Dundurs lasīja Jakoba Martina Strida grāmatas “Neticamo stāstu par milzu bumbieri” fragmentu, Siguldas pilsētas vidusskolas pārstāve Elīza Rokpelne bija sagatavojusi angļu rakstnieces Ērinas Hanteres populārās “Klanu kaķu” grāmatu sērijas fragmenta lasījumu, bet Krimuldas vidusskolas audzēkne Estere Zagorska iepazīstināja ar notikumiem sunītes Lotes dzīvē no igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka grāmatas “Lote no Izgudrotāju ciema”.

Vērtēšanas žūrijas eksperti – Siguldas Mākslu skolas Teātra nodaļas vadītāja Ārija Liepiņa-Stūrniece, kultūras centra “Siguldas devons” producente Ilze Jakubovska, Siguldas Valsts ģimnāzijas latviešu valodas skolotāja Iveta Celmiņa, Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Dzintra Kalniņa un bibliotekāre Agnese Āboliņa – atzina, ka sacensība bija interesanta un spraiga. Žūrija savā lēmumā, saskaitot dalībnieku iegūto punktu skaitu, lēma, ka visi dalībnieki ar savām skolotājām ir ļoti rūpīgi gatavojušies Skaļās lasīšanas sacensībai, taču savas prasmes vispārliecinošāk demonstrēja Krimuldas vidusskolas pārstāve Estere Zagorska, iegūstot 1. vietu un ceļazīmi dalībai Reģiona finālā.

Sveicam Esteri Zagorsku, viņas skolotāju un vēlam veiksmi turpmāk! Notikuma organizatori izsaka pateicību žūrijai un skolotājām Gitai Bratuškinai, Ilzei Kisilai, Inetai Sējānei, Baibai Pilskalnei un Ivitai Vītolai par ieguldīto darbu.

Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības ir konkurss 11–12 gadus veciem 5. klašu skolēniem, kura rezultātā tiek noskaidrots lasīšanas čempions. Konkurss notiek trīs posmos – sacensības skolā vai vietējā bibliotēkā, reģionālais fināls un valsts fināls Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Sacensību mērķis ir pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi