×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-23
Siguldas 1. pamatskolas skolēni izvirzās līderos vizuālās mākslas konkursā

Noslēdzies Latvijas Biškopības biedrības rīkotais vizuālās mākslas konkurss “Apsveic biti!”. Konkursā piedalījās Latvijas izglītības iestāžu sākumskolas skolēni, kuru skolas ieguvušas Zaļo sertifikātu vai Ekoskolas statusu. Konkursā kā aktīvākā skola, iesūtot 204 zīmējumus, izvirzījās Siguldas 1. pamatskola. Konkursā piedalījās arī Laurenču sākumskola.

Konkurss tika izsludināts par godu Pasaules Bišu dienai, kas jau piekto gadu tika atzīmēta 20. maijā, aicinot skolēnus radīt apsveikuma kartītes bitēm. Kopumā konkursā piedalījās 40 izglītības iestādes, kuras iesūtīja 1761 darbu gan digitāli, gan ar pasta starpniecību.

Siguldas 1. pamatskola kā aktīvākā skola saņēma balvā kukaiņu viesnīcu, kuru varēs uzstādīt savas skolas pagalmā.

Pasaules Bišu diena tiek atzīmēta, lai pievērstu uzmanību bitēm un citiem apputeksnētājiem, bez kuriem nekādi nevarētu iztikt. Bišu dienas iniciatori ir biškopji no Slovēnijas, viņi ļoti lepojas ar savām senajām biškopības tradīcijām. Tieši Slovēnijā 1734. gadā dzimis modernās dravniecības pamatlicējs Antons Janša, kura metodes un zināšanas šajā jomā izmanto vēl mūsdienās. Lai godinātu Janša ieguldījumu spārnoto apputeksnētāju pētniecībā, par Pasaules Bišu dienu izvēlējās tieši viņa dzimšanas datumu – 20. maiju.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi