×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-08
Informācija par ziedošanas iespējām ukraiņu pilsoņiem Siguldas novadā

Siguldas novadā patlaban uzturas 451 Ukrainas patvēruma meklētājs, no kuriem 180 ir dažāda vecuma bērni. Šo triju mēnešu laikā, kopš Siguldas novadā tiek uzņemti ukraiņu pilsoņi, 88 cilvēki devušies prom, no tiem 32 atpakaļ uz Ukrainu. Vairākas biedrības un iedzīvotāju iniciatīvas ir apkopojušas jaunākās nepieciešamības, kas uzlabotu Ukrainas patvēruma meklētāju sadzīvi Siguldas novadā, un aicina ziedot, ja novadniekiem ir tādas iespējas.

Brīvprātīgo domubiedru grupa sadarbībā ar biedrību “Agendum” un biedrību “Cerību spārni” organizē akciju un informē, ka Ukrainā esošajiem civiliedzīvotājiem nepieciešama ilgi uzglabājamā pārtika (piemēram, makaroni, rīsi, griķi, konservi), ātri pagatavojamā pārtika (piemēram, zupas, putras, roltoni), medus, ievārījumi un dažāda veida saldumi. Tāpat aicina ziedot dažādas higiēnas preces – ziepes, šampūnus, mitrās salvetes un citas. Ziedojumus aicina nogādāt darbdienās Rīgas ielā 1, Siguldā, no plkst. 9.00 līdz 17.00, Raiņa ielā 1 vai Institūta ielā 5A. Aicinām ziedojumus atstāt ar norādi, ka tie paredzēti izlietošanai domubiedru grupas redzeslokā esošajiem ukraiņiem, solidarizējoties ar viņu cīņu par brīvību. Ar domubiedru grupu nepieciešamības gadījumā var sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 27003041.

Iedzīvotāju iniciatīvu grupa “Mālpils iedvesmo” sadarbībā ar Mālpils ev. lut. draudzi organizē ziedojumu vākšanas akciju, lai atbalstītu Ukrainas patvēruma meklētājus ar medikamentu vai citu medicīnas preču iegādi, kā arī ārstniecības personāla apmeklējumu, ja tas nepieciešams. Lai ziedotu līdzekļus šim mērķim, aicinām tos ieskaitīt Mālpils ev. lut. draudzes (Reģ. nr. 90000523721) kontā LV23HABA0551052417336. “Mālpils iedvesmo” aicina ziedot arī sieviešu vasaras apavus no 36 līdz pat 39 izmēram, kā arī dažādu izmēru bērnu apavus, šortus un cepurītes. Konstatēts, ka Ukrainas patvēruma meklētājiem pietrūkst arī salātu bļodas, zupas kausiņi, kā arī trauciņi ar vākiem produktu uzglabāšanai.

Biedrība “Cerību spārni” aicina ziedot dažādas higiēnas preces – šampūnus, ziepes, dušas želejas, švammes, zobu birstes, zobu pastas, sieviešu higiēniskās paketes, bērnu autiņbiksītes, veļas mazgājamos līdzekļus, trauku mazgājamos līdzekļus. Tāpat iespējams ziedot ātri pagatavojamu pārtiku, konservus un zīdaiņu pārtiku. Ziedojumus var nogādāt darbdienās Rīgas ielā 1, Siguldā, no plkst. 9.00 līdz 17.00, Raiņa ielā 1 vai Institūta ielā 5A, labdarības veikalos “Visi Var” no plkst. 9.00 līdz 18.00. Savukārt sestdienās no plkst. 9.00 līdz 15.00 vai brīvdienās grupu mājā “Kārkli” Siguldas pagastā.

Biedrība “Lidojošie eņģeļi” apkopojusi datus, ka ziedošanai nepieciešams vīriešu apģērbs un apavi. Saziedotās lietas var atvest vai novietot pie biedrības noliktavas “Jaunsiljēkās” – netālu no bijušā CSDD. Tālrunis papildu informācijai 25324292 (Inga Šteinerte).

Plašāka informācija par atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi