×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-14
“Bolt” elektriskie skrejriteņi pieejami arī Siguldā; aicinām izvērtēt drošības apstākļus

Jūnijā elektrisko skrejriteņu operators “Bolt” uzsācis pakalpojuma sniegšanu arī Siguldā. Mūsu novada Pašvaldības policija un uzņēmums “Bolt” aicina braucējus būt atbildīgiem un saprotošiem, korekti novietojot elektroskrejriteņus, lai tie netraucē pārējiem satiksmes dalībniekiem, kā arī rūpēties par savu un apkārtējo drošību.

Elektriskie skrejriteņi ir videi draudzīgs pārvietošanās veids, kas īpaši piemērots pilsētvidē. Tomēr, pārvietojoties ar skrejriteni, ir ļoti būtiski rūpēties par drošību, lai visi satiksmes dalībnieki varētu pārvietoties netraucēti. “Bolt” skrejriteņu nomas lietotnē pirms brauciena uzsākšanas katram ir iespēja iepazīties ar drošības ceļvedi. Lai tam piekļūtu, lietotājiem jāpārslēdz “Bolt” lietotne uz skrejriteņu režīmu un ekrāna apakšējā labajā pusē jāizvēlas vairoga ikona. Šāda ikona izveidota, jo viena no uzņēmuma “Bolt” misijām ir izglītot skrejriteņu lietotājus un veidot izpratni par drošu skrejriteņu lietošanu. Tāpat viens no drošības risinājumiem ir iespēja lietotnē izvēlēties Iesācēja režīmu, ja skrejriteni izmanto pirmo reizi.

Siguldas novada Pašvaldības policijas inspektori atgādina, ka droša braukšana ir visu iesaistīto pušu līdzatbildība, tāpat arī skrejriteņu novietošana. Saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumu 117. punktu: “[..] uz ietves atļauts stāvēt velosipēdiem, elektroskrejriteņiem, divriteņu mopēdiem un motocikliem bez blakusvāģa, ja tas netraucē gājēju pārvietošanos”, šajos noteikumos atrodami arī citi punkti, kas jāievēro pārvietojoties ar skrejriteni.

“Bolt” aicina iedzīvotājus ziņot par nevietā novietotu skrejriteni, kas ļautu uzņēmuma komandai nekavējoties reaģēt. Ziņot iespējams, aizpildot anketu “Bolt” tīmekļa vietnē, vai rakstot uz e-pasta adresi latvia-rentals@bolt.eu.

Siguldas novada Pašvaldības policija atgādina par Ceļu satiksmes noteikumiem, kuri regulē pārvietošanos ar elektriskajiem skrejriteņiem un aicinām tos stingri ievērot, pārvietojoties gan ar nomas, gan privātajiem elektroskrejriteņiem:

  • elektroskrejriteņu vadītājiem jābrauc pa attiecīgā virziena velojoslu, velosipēdu ceļu vai gājēju un velosipēdu ceļu iespējami tuvāk tā labajai malai. Ja to nav, elektroskrejriteņu vadītājiem atļauts: braukt pa brauktuves daļu, kas apzīmēta ar 956. ceļa apzīmējumu, braukt pa nomali, dodot ceļu gājējiem, kā arī braukt pa ietvi vai kopīgo gājēju un velosipēdu ceļu;
  • braucot pa ietvi vai kopīgo gājēju un velosipēdu ceļu, elektroskrejriteņu vadītājiem jāizvēlas tāds braukšanas ātrums, lai netiktu apdraudēti vai traucēti gājēji un, ja nepieciešams, jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu. Elektroskrejriteņu vadītāji nedrīkst apdraudēt vai traucēt gājējus. Gājējiem, pārvietojoties pa ietvi, ir priekšroka. Braucot pa ietvi vai kopīgo gājēju un velosipēdu ceļu vietās, kur elektroskrejriteņu vadītāju braukšanas trajektorijas krustojas ar pārējo transportlīdzekļu braukšanas trajektorijām, elektroskrejriteņu vadītājiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību;
  • drīkst braukt pa brauktuvi vienā rindā iespējami tuvāk tās labajai malai vietās, kur atļautais braukšanas ātrums nepārsniedz 50 km/h un kur nav intensīvas satiksmes;
  • elektroskrejriteņu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas neapdraud ceļu satiksmes drošību. Elektroskrejriteņu vadītājiem atļauts šķērsot brauktuvi pa ietves vai nomales iedomāto turpinājumu, kā arī, netraucējot gājējus, – pa gājēju pārejām. Pirms brauktuves šķērsošanas elektroskrejriteņu vadītājiem laikus jāsamazina braukšanas ātrums un, ja tas nepieciešams ceļu satiksmes drošībai, jāaptur elektroskrejritenis. Šķērsojot brauktuvi pa ietves iedomāto turpinājumu, elektroskrejriteņu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu, un jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu;
  • vietās, kur ārpus krustojumiem velosipēdu ceļš, gājēju un velosipēdu ceļš vai kopīgais gājēju un velosipēdu ceļš šķērso brauktuvi un ceļu satiksme netiek regulēta, elektroskrejriteņu vadītājiem, kas brauc pa šiem ceļiem, jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu;
  • nogriežoties pa kreisi vai apgriežoties braukšanai pretējā virzienā krustojumos apdzīvotās vietās, kur nav iekārtots velosipēdu ceļš, gājēju un velosipēdu ceļš vai kopīgs gājēju un velosipēdu ceļš, elektroskrejriteņa vadītājam brauktuvju krustošanās vieta jāšķērso pa brauktuves labo malu, dodot ceļu tajā pašā virzienā taisni braucošajiem transportlīdzekļiem un tiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kuriem saskaņā ar braukšanas noteikumiem krustojumos ir priekšroka;
  • elektroskrejriteņu vadītājiem aizliegts braukt, neturot stūri, braukt, turoties pie cita braucoša transportlīdzekļa, pārvadāt kravu, kas traucē vadīšanu vai apdraud citus ceļu satiksmes dalībniekus, kā arī vest pasažieri.

Acīmredzamu pārkāpumu gadījumos vai negadījuma dēļ aicinām sazināties ar Siguldas novada Pašvaldības policiju, zvanot uz diennakts tālruņa numuru 26160288.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi