×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-22
Siguldas pilsētā veido dabiski skaistas pļavas; aicinām tās izmantot svētkos

Vasaras saulgriežu laika neatņemama sastāvdaļa ir dažādu augu izmantošana svētku lustēs. Turklāt tieši laiks ap saulgriežiem ir tas, kurā viss ap mums zied viskrāšņāk, arī pļavas, kurās doties izlasīt skaistākās jāņuzāles, un kāpēc gan lai tās neatrastos pilsētvidē?! Siguldas novada pašvaldība 10 vietās Siguldas novadā veido dabiski skaistas pļavas, uzstādot plakātu un informējot iedzīvotājus par to.

Pļavas ir neizmērojami svarīgs biotops mūsu dabā. Tā ir bioloģisko vērtību un daudzveidības mājvieta, kas ir nozīmīga arī pilsētvidē. Rūpējoties par dabas daudzveidību un ļaujot pļavām ziedēt, aicinām visskaistākos Līgo svētku vainagus vīt tieši šajās pļavās – pašvaldības īpašumos. Dabiski skaistās pļavas tiek veidotas teritorijā aiz vides objekta “2022”, īpašumā aiz Krišjāņa Barona pieminekļa, Saules parkā, kā arī citviet – Pils un Cēsu ielas, Līvkalna un Atbrīvotāju ielas, Līvkalna un Televīzijas ielas krustojumos, tāpat arī Strēlnieku ielā pret bērnudārzu, Raiņa parka mežainajā daļā un Skolas ielā 1 gar sētu aug margrietiņas. Brīdī, kad pļavu ziedēšanas laiks tuvosies beigām, tās tiks nopļautas un siens tiks savākts, rūpējoties par jaunajiem augu dzinumiem.

Šādi Siguldas novada pašvaldība dabiski skaistas pļavas veido jau vairāk nekā trīs gadus, un ir saņēmusi gan pilsētnieku, gan arī tūristu novērtējumu, kļūstot par videi draudzīgu ideju atbalstītājiem.

Ejot kā dabā, tā arī pļavā un gatavojoties gada īsākajai naktij, ir jāatceras par dabai draudzīgu uzvedību – neatstāj aiz sevis pēdas, neradi kaitējumu, savāc aiz sevis atkritumus. Vācot savus izredzētos krāšņākos augus, nenoplūc pilnīgi visus un neplūc tos ar saknēm. Pievērs uzmanību apkārt notiekošajam, ieskaties dzīvības procesos un iepazīsti dabu pilsētā. Lai maģiski svētki!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi