×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-22
Siguldas Jaunajā pilī eksponēs Ivetas Šveisbergas izstādi

No 30. jūnija Siguldas Jaunās pils salonā būs apskatāma mākslinieces un restauratores Ivetas Šveisbergas izstāde “Keramika & restaurācija”. Izstādē būs aplūkojami darbi no dažādiem mākslinieces radošajiem periodiem. Tāpat ekspozīcija ļaus apmeklētājam iepazīt mākslas priekšmetu restaurāciju. Izstādes atklāšana risināsies 30. jūnijā plkst. 19.00.

Iveta Šveisberga ir keramikas, stikla un porcelāna izstrādājumu restauratore, kā arī mākslu skolas “Baltais flīģelis” zīmēšanas un veidošanas skolotāja.

“Lietas iemieso sevī ne tikai materiālo, bet arī nemateriālo atmiņu, emocionālo informāciju, kas glabāta daudzu gadu garumā. Tā piedod papildu vērtību katrai lietai. Viedokļi par lietu saglabāšanu var atšķirties. Vieni uzskata, ka lietas velk sev līdzi senas, ne vienmēr pozitīvas atmiņas, tās atgādina par sāpīgām pieredzēm. Citi vāc un saglabā visu, uzsverot, ka tikai laiks izšķirs katras lietas vērtību ilgtermiņā. Mums ir iespēja izvēlēties – atbrīvoties no lietām un atmiņām vai tās saglabāt,” par izstādes koncepciju skaidro māksliniece.

Mākslinieces darbi ir iekļauti Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja kolekcijā (ASV). Tāpat Ivetas Šveisbergas restaurētie un konservētie keramikas, porcelāna un stikla priekšmeti kopš 2005. gada atrodami arī Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Arheoloģijas un Etnogrāfijas nodaļā, kā arī Rīgas Porcelāna muzejā, Rīgas Jūgendstila centrā, Aleksandra Čaka memoriālajā muzejā, Zuzānu kolekcijā un Marka Rotko mākslas centrā.

Izstādē līdz 24. jūlijam būs skatāmi mākslinieces darbi, kas darināti 1997.–2019. gadam, kā arī īpaša mākslinieces restaurēta 20. gadsimta 30. gadu vāze “Spēlēju dancoju”, kas ir daļa no Zuzānu kolekcijas.

Izstādi iespējams apskatīt Siguldas Jaunās pils darba laikā darbdienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 19.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 19.00. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

 

Siguldas Jaunās pils pārbūves un restaurācijas darbi veikti ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta atbalstu. Siguldas Jaunās pils pārbūves un restaurācijas izmaksas ir 5789048,94 eiro. Daļu no izmaksām – 499999,50 eiro – sedz Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējums, Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 1366507,58 eiro, savukārt valsts budžeta finansējums ir 140613,16 eiro. Projekta ietvaros plānotais enerģijas ietaupījums ir 173840 kWh gadā. Projekta oglekļa dioksīda emisiju samazinājums – 32470,86 kg CO2/gadā.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi