×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-30
Lēdurga ieguvusi atpazīstamības zīmi “Viedais ciems 2022”

29. jūnijā Saldū Lauku kopienu forumā “Kopienu persilāde 2022” tika paziņotas tās kopienas, kuras šogad saņem atpazīstamības zīmi “Viedais ciems 2022”. Atpazīstamības zīmi 21 pretendentu konkurencē ieguva arī Lēdurga, kļūstot par vienu no sešiem “Viedajiem ciemiem 2022” Latvijā.

Lēdurgas iedzīvotāju mērķis un vīzija ir veidot Lēdurgu par sakārotu, mūsdienīgu dzīves telpu, kurai piederīgs jūtas ikviens tās iedzīvotājs. Lai sekmētu izvirzīto mērķu sasniegšanu, Lēdurgas iedzīvotāji iezīmējuši tuvākos realizējamos projektus:

► veikt ciema teritorijas labiekārtošanu, realizējot Siguldas novada pašvaldības iestāžu – Lēdurgas Kultūras nama un Lēdurgas dendroparka  – LEADER projektu “Pievilcīgas un sakārtotas dzīves un atpūtas vides veidošana Lēdurgas pagasta dabas un kultūrvēstures objektos;
► ciema iedzīvotājiem radīt iespēju apgūt kokles spēli, realizējot biedrības “Smailes” LEADER projektu “Tradicionālās kokles spēle – aizrautīgs brīvā laika pavadīšanas veids”;
► veicināt kvalitatīvu, ilgtspējīgu un zaļu dzīvesveidu Lēdurgas pagasta pensionāru, invalīdu, politiski represēto biedrības “Kamolītis” projektā “Dzīvosim zaļāk un viedāk”;
► turpināt Lēdurgas pagasta pensionāru, invalīdu, politiski represēto biedrības “Kamolītis” līdzdarbošanos Limbažu fonda projektā “Vecums nav šķērslis sadarbībai un pilsoniskai līdzdalībai”;
► turpināt Maijas Pīlāgas Lēdurgas Mākslas skolas un Lēdurgas pagasta pensionāru, invalīdu, politiski represēto biedrības “Kamolītis” sadarbību vides objektu radīšanā;
► attīstīt Lēdurgas jauniešu kopas darbību Lēdurgas Kultūras nama speciālistu vadībā;
► piedalīties Lēdurgas pagasta vizuālās identitātes veidošanā Siguldas novada kopējā kontekstā.

Būtiski, ka viedais ciems nav tikai pašmērķis, bet gan process un kustība, kurā aicināts iesaistīties ikviens ciema iedzīvotājs.

Šogad uz atpazīstamības zīmi “Viedais ciems 2022” pretendēja arī Siguldas apkaime ZPS (Zinātniski pētnieciskā stacija), kas saņēma Pateicību par dalību projektā. Siguldas pagasta Kultūras nama vadītāja Jolanta Bogdanoviča norāda, ka ir lepna saņemt Pateicību un, ņemto vērā, ka atpazīstamības zīmi var saņemt tikai ciemi, Siguldas apkaime ZPS turpinās darboties pēc viedā ciema principa arī turpmāk, lai gan teritoriāli atrodas Siguldas pilsētā.

Viedie ciemi ir kopienas lauku apvidos, kas izmanto inovatīvus, radošus risinājumus, lai uzlabotu dzīves apstākļus konkrētajā teritorijā un nodrošinātu ilgtspēju, balstoties uz savām  stiprajām īpašībām un iespējām.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi