×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-30
Uzsāksies skeitparka un asfaltētas velo trases būvniecība Raiņa parkā

Ceturtdien, 30. jūnijā, uzsākušies Raiņa parkā esošā skeitparka norobežošanas un demontāžas darbi, lai malējā Raiņa parka daļā izbūvētu skeitparku un tā saucamo pumpu trasi, vienlaikus norokot skeitparkam blakus esošo valni/tiltu. Būvdarbus plānots noslēgt vēl šajā gadā, un šajā laikā daļēji būs norobežota Raiņa parka teritorija. Būvniecību veiks SIA “City Playground” 480 719 eiro vērtībā ar PVN.

Būvuzņēmējs informē, ka darbi vairāk nekā 71 tūkstošu kvadrātmetru platībā norisināsies trīs kārtās: esošo iekārtu, vaļņa/tilta demontēšana, pumpu trases izbūve, jauna skeitparka rampu izvietošana, kā arī esošās teritorijas labiekārtošana un apstādījumu izveide. Šo darbu laikā tiks pārbūvētas inženierkomunikācijas, kā arī jauns divlīmeņu apgaismojums atkarībā no funkcionālā zonējuma, videonovērošanas kameras. Teritorijā tiks izbūvēts dzeramā ūdens brīvkrāns.

Jaunā Raiņa parka daļa pēc pārveides iegūs jaunu veidolu. Skeitparka zonā būs daudzfunkcionāls, vairāku līmeņu skeitparks, kas piemērots dažādu līmeņu braucējiem turpat 800 kvadrātmetru platībā. Rampas tiks veidotas no koka kompozītmateriāla. Velo trases zonā tiks iekārtota multifunkcionāla asfaltēta trase, kas piemērota dažāda vecuma braucējiem ar visu veidu nemotorizētiem transporta līdzekļiem. Velo trases asfaltētās daļas platība plānota 788 kvadrātmetru apmērā. Galvenās trases garums būs 170 metri, bet mazās trases garums – 40 metri. Papildus tam tiks izveidots 350 metru garš skrituļotāju celiņš, kas būs integrēts ar gājēju plūsmu. Tāpat projekta laikā paredzēts izveidot asfaltētu laukumu, kurā atradīsies soliņi, atkritumu urnas, velo statīvi un arī neliels laukumiņš ar bērnu basketbola grozu. Tiks saglabāta arī Velozinis trasīte pašiem mazākajiem.

Lai varētu izveidot pumpu trasi, paredzēts noņemt četrus kokus, citviet iestādot dižstādus, kas piemēroti teritorijai un kopējam labiekārtojuma konceptam.

Atgādinām, ka pērn, projekta izstrādes laikā, notika konsultācijas ar Siguldas novada aktīviem jauniešiem, kuri konsultēja un izteica savus ierosinājumus projektētājiem par to, kādu viņi redzētu skeitparku un arī pumpu trasi. Daudzi no ierosinājumiem ņemti vērā.

Nākamajā un turpmākajos gados tiks attīstītas arī pārējās Raiņa parka daļas. Noslēdzoties Raiņa parka metu konkursam, par labāko tika atzīts mets ar devīzi SOL111 – SIA “ALPS ainavu darbnīca”, SIA “Fixman” un Elizabetes Melbārzdes radītais darbs. Tas caurstrāvo spēcīgu ideju ar Raiņa un Aspazijas daiļrades iedvesmotiem tēliem un pretmetiem – Saules un Mēness saspēli, gaismas uzvaru pār tumsu un citiem elementiem, – kas atspoguļojas “sausajā” strūklakā, vides objektos un bērnu rotaļu laukuma detaļās. Plašāka informācija pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi