×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-07-01
Apbalvoti “Siguldas novada Uzņēmēju gada balvas 2021” nominanti

Godinot Siguldas novada uzņēmējus, 30. jūnijā Siguldas pils kvartālā jau desmito gadu pēc kārtas tika apbalvoti Siguldas novada pašvaldības organizētā konkursa “Uzņēmēju gada balva” laureāti par sasniegumiem 2021. gadā. Šogad “Uzņēmēju gada balva” tika pasniegta 12 nominācijās, kopumā sveicot 15 laureātus. Balvas un diplomus uzņēmējiem pasniedza Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, pašvaldības aģentūras “Siguldas Attīstības aģentūra” direktore Dace Preisa un Uzņēmējdarbības atbalsta punkta vadītāja Jolanta Kursiša.

 

“Uzņēmēju gada balvu 2021” šādās nominācijās saņēma:​

  • “Novada popularizētājs” – SIA “Rāmkalni Nordeco”

SIA “Rāmkalni Nordeco”, kas labi zināms ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, sniedz plašu pakalpojumu klāstu, sākot ar ēdināšanas un tūrisma pakalpojumiem līdz pat dažādu augļu pārstrādei un konservēšanai. Vairākkārt piedalījies starptautiskās izstādēs. Visa produkcija ir pašu audzēta, no kā tiek ražoti visdažādākie produkti un puse saražotās produkcijas tiek eksportētas. Saražotos produktus ir iecienījuši arī vietējie saldummīļi. Zemkopības ministrijas (ZM) organizētajā konkursā “Sējējs 2021” SIA “Rāmkalni Nordeco” apbalvots nominācijā “Gada uzņēmums pārtikas ražošanā”. Balvu ceremonijā saņēma SIA “Rāmkalni Nordeco” īpašnieks un saimnieks Viktors Grūtups.

  • Novada izaugsme” – SIA “LAIMAS”

SIA “LAIMAS” būvmateriālu veikals atrodas Krimuldas pagasta Raganā un ir dēvējams kā vietējā šūniņa, novada sirsniņa. Uzņēmums ir tēva Jāņa Eisaka lolojums, bet laika gaitā uzņēmuma darbībā ir iesaistīts arī dēls Erlends Eisaks, kurš ir uzņēmuma vadītājs, un mazdēls Jānis Eisaks (juniors), visi trīs ikdienā tur rūpi par uzņēmuma darbību un attīstību. Uzņēmuma darbība pastāv jau 31 gadu. Un vietējie zina, ja kaut ko nevar dabūt Rīgā, tad gan jau būs Raganā! Balvu ceremonijā saņēma SIA “LAIMAS” uzņēmuma vadītājs Erlends Eisaks un Jānis Eisaks (juniors).  

  • Novada izaugsme” – SIA “Rettenmeier Baltic Timber”

Uzņēmums atrodas Inčukalnā, dibināts 1994. gadā, kurā tiek ražoti zāģmateriāli, masīvkoku mēbeļu paneļi, iepakojuma kokizstrādājumi, koka briketes un granulas. Uzņēmumam ir vērienīga ražošanas platība – 327 000 kvadrātmetri –, kuru arī tuvākajos gados ir paredzēts attīstīt. Labi sakārtota sistēma, kur katrs baļķis, dēlītis vai vismazākais zariņš atrod savu pielietojumu, un kāds no uzņēmumā strādājošajiem 260 darbiniekiem noteikti parūpēsies, lai viss tiktu izmantots efektīvi. Balvu ceremonijā saņēma “Rettenmeier Baltic Timber” valdes loceklis un direktors Rolands Rimicāns.

  • “Novada jaunais uzņēmējs” – SIA “dfl”  (Valhalla Lounge)

Uzņēmuma struktūrvienība tika reģistrēta 2020. gada oktobrī, bet plašāka darbība tika uzsākta 2021. gada maijā. Paši īpašnieki kokteiļu bāru “Valhalla Lounge”, kur kopā ar draugiem vai ģimeni relaksēti pavadīt laiku, baudīt gardus kokteiļus, sauc par savu mazo paradīzi, kas veidota tā, lai paši gribētu katru dienu tur būt un justies laimīgi un baudīt dzīvi. Un tieši tādu pašu sajūtu vēlas dāvāt arī apmeklētājiem. Balvu ceremonijā saņēma kokteiļu bāra “Valhalla Lounge” saimnieki Lamija Mehtijeva un Sven Reinū.

  • “Novada viesmīlīgākais” – SIA “V.G.V.” (KUNGU RIJA)

Uzņēmums, ko labāk pazīstam kā “KUNGU RIJA”, atrodas ceļa Turaida–Ragana malā, sniedz restorāna un mobilās ēdināšanas pakalpojumus. Uzņēmuma ikdienas darbā ir iesaistīta visa ģimene, kur katram ir savi pienākumi, bet visi darbojās vienoti kā komanda. Uzņēmuma vēsture ir neilga, kaut gan tās tapšana saistīta ar senām liecībām par Turaidas muižu riju. Ja analizējam vārdu “viesmīlīgs”, tad uzņēmuma saimnieki Vita un Ģirts Gulbergi un tie, kas šeptējas aiz letes ir tieši tādi “vies mīlīgi” jeb citiem vārdiem – mīl viesus un vispār pasauli. Balvu ceremonijā saņēma “KUNGU RIJAS” saimnieku dēli Pits Gulbergs un Niks Gulbergs.

  • “Novada lauksaimnieks” – Rīgas rajona Ādažu pagasta Draudzības ielas 48 J. Gierkena zemnieka saimniecība

Pēc Lursoft datiem, tā ir viena no lielākajām zemnieku saimniecībām visā novada teritorijā un vadošākais lauksaimniecības uzņēmums Latvijā. Saimniecības pamatlicējs ir saimnieks Juris Gierkens, bet ikdienā ir iesaistīta un saimnieko visa ģimene – sieva, dēls un meita. Uzņēmums ir izveidojis koģenerācijas staciju, šī biogāzes stacija ir uzstādīta blakus zemnieku saimniecībai. 2017. gadā saimniecībā izbūvēta robotizēta slaukšanas iekārta, kas tolaik bija lielākā piena slaukšanas robotu ferma Latvijā. Balvu ceremonijā saņēma zemnieku saimniecības “J. Gierkena” saimnieki Juris Gierkens un Ingrīda Gierkena.

  • “Novada lauksaimnieks” – zemnieku saimniecība “BAJĀRI”

Zemnieku saimniecībā, kas darbojas jau kopš 1992. gada, visi procesi tiek veikti pašu spēkiem un tos veic saimnieks Ainārs Vāgners. Zemnieku saimniecība “Bajāri” nodarbojas ar gaļas liellopu audzēšanu. Nelielā ģimenes saimniecība šo 20 gadu laikā izdzīvojusi gan labākus, gan sliktākus laikus, taču gaļas liellopu audzēšana arvien sagādā prieku un peļņu. Balvu ceremonijā saņēma ZS “BAJĀRI” saimnieka Aināra Vāgnera dēls Rūdolfs Vāgners.

  • “Novada eksportētājs” – SIA “ALA LIGNEA”

Uzņēmums dibināts 2005. gadā, savu darbību uzsāka ar zāģmateriālu eksportu uz Apvienoto Karalisti un Zviedriju. 2007. gadā uzņēmums uzsāka aktīvu ražošanu savā ražotnē “Lemburgas kokzāģētava” Sidgundā, Mālpils pagastā. Šobrīd uzņēmumā strādā jau vairāk nekā 60 darbinieki. Pagastā visi zina teikt, ka uzņēmuma īpašnieki ir atsaucīgi un izpalīdzīgi, un saprot, ka katram roka jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu tiek, tāpēc rūpējas, lai sakārtotu vidi arī ārpus sava uzņēmuma robežām. Balvu ceremonijā saņēma SIA  “ALA LIGNEA” valdes priekšsēdētājs Andris Elksnis

  • “Novada investors” – SIA “KLIKK adventure” (KLIKK centrs)

Siguldā jau gadiem mīt atpūtas un izklaides grandi, pērn tiem pievienojies vēl viens – KLIKK centrs. Pateicoties šim jauninājumam, Siguldā ir vēl viena vieta, kur brīvo laiku ģimenes var pavadīt kopā un tas nav uz dīvāna, bet gan aktīvā atpūtā. Jaunais centrs tika izveidots jau 2021. gadā, taču, ņemot vērā epidemioloģiskos nosacījumus, pilnvērtīgs darbs centrā uzsākts tikai šā gada martā. Atpūtas parka izveidē ieguldītas investīcijas nepilna miljona apmērā. Šis ir ģimenes uzņēmums, kura nosaukumā atspoguļoti un apvienoti visu ģimenes locekļu iniciāļi. Balvu ceremonijā saņēma SIA “KLIKK adventure” pārstāvji Ilvija Liepiņa un Kaspars Liepiņš.

  • “Novada inovācija” – SIA “GREENVALLEY”

Domāt zaļi, domāt par vidi un klimatu neitralitāti – tās ir šī uzņēmuma vērtības un tāds arī ir radītais produkts. Uzņēmuma SIA “GREENVALLEY” izveidotais inovatīvais produkts “Plant Nutrition” ir 100% organisks mēslojums, kas paredzēts jebkuram istabas augam. Šis produkts ir ražots Latvijā ar komposta slieku palīdzību. Sliekas pārstrādā cilvēku radītos organiskos atkritumus, pārstrādes rezultātā tiek radīts vermi komposts, kas pēc tam tiek savākts, izžāvēts un attīrīts. Produkts ir iepakots 30 gramu iepakojumā. Balvu ceremonijā saņēma SIA “GREENVALLEY” valdes loceklis Andrejs Varganovs un Eksporta nodaļas vadītāja Karina Varganova.

  • “Novada labākais darba devējs” – SIA “WOODPRO”

Uzņēmums nodarbojas ar koka dārzu māju ražošanu un arī to eksportēšanu. Uzņēmuma SIA “WOODPRO” īpašnieki ļoti novērtē savus darbiniekus, kā prioritāti izvirzot darbinieku labbūtību. Uzņēmuma saimnieki zina, ka vissvarīgākās sarunas notiek virtuvē, tāpēc gādā par to, lai viņu darbiniekiem būtu ērta virtuves telpa, siltas pusdienas un dažādi pasākumi kolektīva kopējā gara stiprināšanai. To novērtē ne tikai Siguldas novadā dzīvojošie šī uzņēmuma darbinieki, bet arī tie, kas uz mājīgo virtuves telpu ik dienas brauc arī no citiem novadiem. Uzņēmuma īpašnieku rūpes par saviem darbiniekiem veido draudzīgu un lojālu kolektīvu. Balvu ceremonijā saņēma SIA “WOODPRO” finanšu direktore Inese Ventere un direktors Raitis Bērziņš.

  • “Novada amatnieks” – Baložu ģimenes amatnieku darbnīca “Baložu māja”

Ģimenes veidota amatnieku darbnīca, kas atrodas Mālpilī, ik dienu darbnīcā atjauno kādu unikālu kultūrvēstures objektu un darina jaunus kokamatniecības darbus. Darbnīcas īpašā odziņa ir piparkūku koka formu darināšana un piparkūku cepšana. Amatnieku darbnīcā “Baložu māja” saimnieko restauratore Sarmīte Balode un kokgriezējs Jānis Balodis. Balvu ceremonijā saņēma amatnieku darbnīca “Baložu māja” saimnieki Sarmīte un Jānis Baloži.

  • “Novada zaļais” – Lipsku ģimenes saimniecība, preču zīme “Absolūts ēd”

Lipsku ģimenes saimniecība, kuru sirdslieta ir dārzeņi – audzēt dārzeņus un no dārzeņiem radīt produktus, atrodas Krimuldas pagasta Inciemā. Saimniecība ir bioloģiski sertificēta un plašāk atpazīstama ar preču zīmi “Absolūts ēd”. Saimniece Ilze Lipska pēc izglītības ir filozofs un saimnieks Juris Lipskis ir ekonomists, bet abi izgājuši bioloģiskās lauksaimniecības kursus un mācās praksē iepazīt savu zemi, un būt saskaņā ar dabu, audzējot dārzeņus un zaļumus. Balvu ceremonijā saņēma “Absolūts ēd” saimnieki Ilze Lipska un Juris Lipskis.

  • “Novada zaļais” – biedrība “Uz zaļā zara” (“Mūsu Bio tirgus”)

“Domā zaļi. Rīkojies viedi. Dzīvo veselīgi” – vērtību kopums, ko apvieno jau Pierīgas reģionā un Siguldas novadā atpazīstamā biedrība, kas pozicionējas ar preču zīmi “Mūsu Bio tirgus”. Ideju autores un ikdienas darbu veicējas ir divas enerģiskas, pozitīvas un atraktīvas dāmas – Dace Mežavilka un Liene Klišāne –, kas īsteno pasākumus, kuros apmeklētājiem ir iespēja baudīt dabiskus produktus, iegādāties bioloģiski sertificētu zemnieku saimniecību produktus (svaigus un pārstrādātus dārzeņus, gaļu, ogas un pārstrādātus ogu produktus, piena produktus, maizi, medu, kaņepju produktus, kā arī fermentētas mērces un citus produktus), kā arī piedalīties meistarklasēs jaunu prasmju ieguvei. “Mūsu Bio tirgus” tiek pulcināti arī amatnieki un meistari, kas rada apģērbus, rotas, keramiku, koku izstrādājumus, ziedūdeņus, sveces un ziepes. Balvu ceremonijā saņēma “Mūsu Bio tirgus” biedrības “Uz zaļā zara” dibinātājas un ideju autores Liene Klišāne un Dace Mežavilka.

  • “Novada aizrautība” – Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “MAD Nordic” (“Augusta stallis” un “Augusta zemenes”)

Tā ir ģimenes saimniecība, kas aktīvi attīstījuši un iekopuši savulaik tik zināmo Mālpils dārzniecības teritoriju. Saimnieki vienlaicīgi apvieno un darbojas divos atšķirīgos darbības virzienos. Saimniecības attīstībā ir ieguldīts liels darbs un mīlestība, kas darīts ar saimnieku apņēmību un aizrautību. Piedāvātais “Augusta stallis” pakalpojums, kas vairāk ir saimnieces Ivetas Dzērves sirdslieta, aizrauj un ir neaizmirstams piedzīvojums ikvienam, vienlaicīgi nodrošinot labsajūtu, un piedāvātais produkts “Augusta zemenes” ir saimnieka Guntara Dzērves rūpīgi koptais un lolotais, kas piepilda ikdienu ar svaigām garšām. Balvu ceremonijā saņēma “Augusta stallis” un “Augusta zemenes” saimniece Iveta Dzērve.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi