×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-07-29
“Siguldas devonā” var aplūkot Raiņa parka metu konkursa skices un izteikt savu viedokli

Līdz 19. augustam kultūras centrā “Siguldas devons” var iepazīties ar Raiņa parka labiekārtošanas metu konkursā iesniegtajiem darbiem, kuri tika vērtēti un ieguva 1. un 2. vietu. Pēc ekspozīcijas apskates iedzīvotājiem ir iespēja izteikt savus priekšlikumus un viedokli par skicēm, rakstot uz e-pasta adresi zane.gatere@sigulda.lv vai aizpildot veidlapu klātienē – “Siguldas devonā”. Saņemtie ierosinājumi tiks apkopti un iespēju robežās iekļauti turpmākā projekta izstrādē.

Kultūras centrā eksponētas 10 planšetes. Vizualizācijām klāt pievienoti arī paskaidrojuma raksti, kuros izlasāms metu risinājumu pamatojums un redzamas arī neizstādītās planšetes samazinātā mērogā. Iedzīvotāju iesniegtie ierosinājumi tiks iesniegti projektētājiem, kuri, turpinot projektēšanas darbus, iespēju robežās varētu iekļaut tās nākotnes realizācijai.

Jau ziņots, ka žūrijas komisija kā labāko izvēlējās metu ar devīzi “SOL111”, kurā paredzētie risinājumi īpaši piemeklēti vai pielāgoti, lai pēc šo ideju realizācijas katrai detaļai un Raiņa parkam kopumā caurvītos latviešiem tik tuvās tēmas gan cilvēciskajā mērogā (Rainis un Aspazija), gan simboliskajā nozīmē (Saule un Mēness).

Kaut arī mets “SOL111” ir izstrādāts ar dziļu pamatojumu katrai parka zonai, katram rotaļu un atpūtas elementam, jau šobrīd ir zināms, ka pašvaldības speciālisti meta risinājumus papildinās un precizēs, samazinot plānotās izmaksas. Tāpat līdz šim esošās idejas Raiņa parka attīstībā, kuras pašvaldība saņēmusi no jauniešiem un sportistiem, varētu iekļaut esošajā projektā. Piemēram, ir izvērtēts, ka esošais basketbola laukums tiks saglabāts esošajā vietā, bet turpmākajos gados to papildinās nelielas skatītāju tribīņu zonas un drošības nožogojums. Savukārt visā Parka ielas garumā Raiņa parka pusē būs nepieciešamas autostāvvietas. Papildus iepriekšminētajam, nemainot parka ieejas konceptuālo ideju, projektēšanā netiks iesaistīts privātā īpašumā esošs zemes gabals parka dienvidu daļā. Šīs ir līdz šim zināmās un plānotās izmaiņas, tomēr to rezultātā netiks zaudēta nedz iesniegtā darba sākotnējā ideja, nedz kopējais plānotais izpildījums.

Plašāka informācija par projektu apskatāma šeit.

Ekspozīcija apskatāma kultūras centra “Siguldas devons” darba laikā – no otrdienas līdz piektdienai no plkst. 11.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 un svētdienās no plkst. 11.00 līdz 15.00. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi