×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-04
Siguldieši atgriezušies no lielākā skautu un gaidu saieta Baltijā

Pēdējā jūlija nedēļā Lietuvas pilsētā Naisiai 18 pārstāvji no Siguldas 83. vienības piedalījās 5. Baltijas skautu un gaidu džamborejā. Nedēļu garajā nometnē satikās 650 dalībnieki no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas, Austrijas, Zviedrijas, Ukrainas un Izraēlas.

Nometne “Atpakaļ pie baltiem” tika veltīta senās baltu kultūras izzināšanai. Jaunieši vecumā no 12 gadiem nedēļas garumā apguva seno baltu mitoloģiju, amatniecību, vēsturi, devās ekskursijā uz Šauļiem un pārgājienā uz Krusta kalnu, kas iekļauts UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Programma bija veidota kā ceļojums laikā, lai iepazītu seno laiku vēsturi, viduslaikus, jauno laiku atklājumus un iztēlotos nākotnes iespējas.

Nometni vienu dienu drīkstēja apmeklēt viesi, tajā jaunieši izmēģināja seno kuršu cīņas un spēles, iepazina Lietuvas robežsardzes darbu, kā arī demonstrēja savu radošumu un prasmes skautu tirdziņā, kam par godu bija radīta nometnes nauda – balti. Pārdodot savus darinājumus, pakalpojumus vai kādas izklaides iespējas, jaunieši nopelnīja naudu, par kuru varēja iegādāties vērtīgas lietas izdzīvošanai ārā.

Šī Siguldas vienībai bija pirmā starptautiskā pieredze, jaunieši demonstrēja patstāvību, labas komunikācijas prasmes, sadarbojoties ar citu valstu jauniešiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi