×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-09
Siguldā pieejama viena no modernākajām magnētiskās rezonanses iekārtām

9. augustā Siguldas slimnīcas telpās atklāts magnētiskās rezonanses kabinets, kur pieejama viena no modernākajām magnētiskās rezonanses iekārtām Latvijā.

“Veselības aprūpe ir viena no mūsu prioritātēm, domājot par iedzīvotāju labklājību. Tāpēc man ir prieks, ka turpmāk novada un apkārtnes iedzīvotāji šo būtisko pakalpojumu varēs saņemt ērtāk un ātrāk tepat Siguldā, nemērojot ceļu uz citām pilsētām. Jaunatklātajā kabinetā pieejama viena no modernākajām iekārtām un pašlaik Latvijā tādas ir tikai divas,” pauž Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Jaunais kabinets aprīkots ar vienu no modernākajām un ekoloģiskākajām 1.5T magnētiskās rezonanses iekārtām Latvijā – “Philips Ingenia Ambition”. Tā izceļas ar attēlveides, programmatūras, darbības ātruma, pacienta un lietotāja komforta uzlabojumiem un ir videi draudzīgāka. Iekārtai ir zaļais sertifikāts, jo tās inovatīvā tehnoloģija ļauj samazināt dzesēšanai nepieciešamā šķidrā hēlija daudzumu līdz septiņiem litriem. Turpretī tradicionālās magnētiskās rezonanses iekārtas izmanto līdz pat 1500 litriem hēlija.

Magnētiskās rezonanses kabinets atrodas Siguldas slimnīcā Lakstīgalas ielā 13 un pakalpojumu var saņemt ikviens, kam tas nepieciešams, iepriekš piesakot apmeklējumu, zvanot uz tālruņa numuru 26391849.

Telpās veikta plaša renovācija, lai pielāgotu magnētiskās rezonanses kabineta iekārtošanai atbilstoši visām prasībām. Kabineta izveidi veica SIA “E-radiologs”, kas nodrošina gan augstu profesionālu projekta ieviešanu, gan pieejamu pieredzējušu konsultantu optimālai iekārtas izmantošanai. Papildu informācija pieejama “E-radiologs” tīmekļa vietnē.

Jau vēstīts, ka veselības aprūpes ilgtspēja ir viens no Sabiedrības veselības pamatnostādņu 2021.–2027. gadam rīcības virzieniem. Teleradioloģijas un radioloģiskās diagnostikas uzņēmums “E-radiologs” sadarbībā ar “Arbor Medical Korporācija”, uzstādot jauno “Philips Ingenia Ambition” 1.5T magnētiskās rezonanses iekārtu, ir spēruši soli zaļākas un ilgtspējīgākas veselības aprūpes virzienā.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi