×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-10
Siguldā atklāta Pusaudžu resursu centra filiāle

Rūpējoties par psihoemocionālo veselību un ģimeņu labbūtību, šodien, 10. augustā, Siguldā, Krišjāņa Valdemāra ielā 3A, atklāta Pusaudžu resursu centra filiāle, kurā jaunieši un viņu tuvinieki var saņemt bezmaksas pakalpojumus, konsultācijas un atbalstu sarežģītās situācijās.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics uzsver: “Savlaicīgi sniegts atbalsts pusaudžu vecumā ir izšķirošs, lai novērstu to, ko pieaugušā vecumā cilvēkam mainīt ir daudz grūtāk, tādēļ mēs esam priecīgi un lepni, ka arī Siguldā pieejams Pusaudžu resursu centra profesionāļu atbalsts. Pateicoties filiāles atvēršanai, jauniešiem un viņu ģimenēm būs pieejams kvalitatīvs, uz pierādījumiem balstīts pakalpojums.”

Svarīgi, ka PRC sniegtā palīdzība īsteno atbalstu jauniešiem psihiskās veselības un uzvedības traucējumu sākumposmā, tādējādi samazinot iespēju, ka jaunietim būs nepieciešama komplicēta palīdzība ārstniecības iestādē. Plānots, ka jau līdz šā gada beigām Siguldas filiālē varētu sniegt palīdzību ap 50 jauniešiem un viņu ģimenēm garastāvokļa traucējumu programmas ietvaros.

Atbalsta pakalpojumi Siguldas filiālē pieejami jau no 1. augusta, savukārt šodien notika filiāles svinīga atklāšana, kurā piedalījās arī veselības ministrs Daniels Pavļuts, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa un centra pārstāvji.

Pieteikties konsultācijām PRC Siguldas filiālē var, rakstot uz e-pasta adresi sigulda@pusaudzucentrs.lv, ziņu lietotnē WhatsApp vai zvanot uz tālruņa numuru 27899515. Tāpat pieejamas arī attālinātas konsultācijas, ko var saņemt, zvanot uz tālruņa numuru 25737363 centra darba laikā no plkst. 12.00 līdz 19.00. Atbalstu iespējams pieteikt arī attālināti, aizpildot anketu šeit. Plašāka informācija par atbalsta iespējām pieejama PRC tīmekļa vietnē.

Jau vēstīts, ka Covid-19 pandēmijas izraisīto seku rezultātā 2021. gada rudenī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu psihiatrijas klīnika pieredzēja vēsturiski lielāko pacientu pieaugumu: ambulatorajos pakalpojumos bija vērojams 18% pieaugums, dienas stacionārā pacientu skaits audzis par 27%, bet stacionēšana bija nepieciešama par 12% vairāk pacientu nekā 2020. gadā. Vienlaikus 2021. gadā bija vērojams  patstāvīgs pieprasījuma pieaugums, neraugoties uz straujo palīdzības kapacitātes palielināšanu un izvēršanu arī Latvijas reģionos. Tāpat arī jomas speciālisti atzīmēja, ka pusaudžiem, kas vēršas pēc palīdzības, ir novērojams smagāks stāvoklis, nekā līdz šim, kas prasa specifisku palīdzību un lielāku resursu ieguldījumu, tādēļ ar Veselības ministrijas atbalstu tiek uzlabota garastāvokļa traucējumu programmas pieejamība jauniešiem un viņu ģimenēm reģionos, atverot reģionālās filiāles. 2022. gadā garastāvokļa traucējumu programmas īstenošanai kopumā atvēlēts vairāk nekā 1,61 miljons eiro, kas nodrošinās 62 speciālistu darba slodzes.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi