×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-15
Noslēdzies mākslinieku plenērs “Mergupe krāsās”

Ir noslēdzies Siguldas novada pašvaldības līdzfinansētais kultūras projekta “Glezniecības plenērs “Mergupe krāsās” pirmais etaps, kas notika Mālpils pagasta “Mergupītēs” un “Muižkalnos” jeb bijušajā Mācītājmuižā.

Šajā projektā Mākslinieku biedrība “Sidegunde” sadarbojās ar mākslinieci Aneti Kalniņu, kura dzimusi Mālpilī un savas mākslinieciskās izglītības pamatus ieguvusi Mālpils Mūzikas un mākslas skolā, tālāk mācoties Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas skolā un pēc tam jau Latvijas Mākslas akadēmijā. Anete gleznotājiem atvēra savas mājas un dalījās savā viesmīlībā.

Mākslinieki, kuri plenērā Mālpilī bija pirmo reizi, bija pārsteigti par šīs vietas vēsturi un unikālo ainavu, kuras dēļ tā reiz tikusi saukta par Latvijas kristāla trauku – īstu Vidzemes ainavas esenci – vietu starp divām upēm, ar pakalniem, kas mijas ar līdzenumiem, ar neiedomājami lielu ozolu bagātību – dižkokiem un ozolu alejām, kas ved uz baznīcu, muižu, Mācītājmuižu un citām muižām –, ar stāvajiem un gleznainajiem Mergupes krastiem, krāšņajiem atspīdumiem upes tumšajos ūdeņos. Šī dabas daudzveidība un seno ozolu maģija bija neizsmeļams spēka avots un iedvesma visiem māksliniekiem.

Plenērā gleznoja 11 profesionālie mākslinieki, no tiem četri Siguldas novadnieki – Anete Kalniņa, Andis Gūtmanis, Dārta Hapanioneka, Gunta Vēvere.

Plenērs noslēgsies ar izstādi “Mergupe krāsās”, kura būs skatāma Mālpils Kultūras centrā no 7. oktobra līdz 27. novembrim. Tajā interesentiem būs iespējas tikties ar māksliniekiem klātienē. Visā šajā laikā izstāde darbosies kā bāze gan Mālpils Mūzikas un mākslas skolas, gan citu Siguldas novada mākslas skolu audzēkņu studijām, gan radošai sadarbībai ar novada pirmskolas izglītības iestādēm un Mālpils vidusskolu.

Kopš 2003. gada Mālpilī notikuši 18 plenēri, kuros piedalījušies 130 mākslinieku, starp kuriem bijušas tādas personības mākslā kā Biruta Baumane, Vilis Ozols, Jāzeps Pīgoznis, Nikolajs Karagodins, Daina Dagnija, Georgs Barkāns, Pēteris Martinsons, Andrejs un Juris Ģērmaņi, Jānis Anmanis, Jānis Streičs un citas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi