×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-18
Informācija par ziedošanas iespējām ukraiņu pilsoņiem novadā un Ukrainā

Siguldas novadā patlaban uzturas 411 Ukrainas patvēruma meklētāji, no kuriem 152 ir dažāda vecuma bērni. Siguldas novada pašvaldība ir apkopojusi jaunāko informāciju par nepieciešamībām, kuras uzlabotu Ukrainas patvēruma meklētāju dzīvi Siguldas novadā, kā arī Ukrainā esošo iedzīvotāju dzīvi. Vairākas biedrības un iedzīvotāju iniciatīvas izziņojušas tās lietas un mantas, kuras nepieciešams ziedot, ja novadniekiem ir tāda iespēja.

Iedzīvotāju iniciatīvu grupa “Mālpils iedvesmo” aicina ziedot rudens apģērbu skolas vecuma bērniem, arī 34.–36. izmēra apavus un gumijas zābakus. Nepieciešami arī 36.–38. izmēra sieviešu rudens apavi, gumijas zābaki, kā arī XS, S izmēra sieviešu apģērbs. Konstatēts, ka Ukrainas patvēruma meklētājiem pietrūkst arī gultasveļa, kas piemērota vienvietīgām gultām, dvieļi un lietussargi. Tālrunis papildu informācijai 26677466 (Kristīne).

Biedrība “Lidojošie eņģeļi” apkopojusi datus, ka ziedošanai nepieciešama sadzīves tehnika (ledusskapji, mikroviļņu krāsnis, veļas mašīnas, datori), kā arī lukturīši, apavi un apģērbs vīriešiem, tostarp veļa un zeķes. Vēl nepieciešams ziedot drēbes, kas piemērotas bērniem no 6 gadiem un vecākiem, kā arī medikamentus un sauso pārtiku. Saziedotās lietas var atvest vai novietot pie biedrības noliktavas “Jaunsiljēkās” – netālu no bijušā CSDD. Tālrunis papildu informācijai 25324292 (Inga).

Biedrība “Cerību spārni” aicina ziedot dažādas higiēnas preces – šampūnus, ziepes, dušas želejas, švammes, zobu birstes, zobu pastas, sieviešu higiēniskās paketes, bērnu autiņbiksītes, veļas mazgājamos līdzekļus, trauku mazgājamos līdzekļus. Tāpat iespējams ziedot ātri pagatavojamu pārtiku, konservus un zīdaiņu pārtiku. Ziedojumus var nogādāt darbdienās Rīgas ielā 1, Siguldā, no plkst. 9.00 līdz 17.00, Raiņa ielā 1 vai Institūta ielā 5A, labdarības veikalos “Visi Var” no plkst. 9.00 līdz 18.00. Savukārt sestdienās no plkst. 9.00 līdz 15.00 vai brīvdienās grupu mājā “Kārkli” Siguldas pagastā.

Vienlaikus kustība “Gribu palīdzēt bēgļiem” informē, ka ir izveidota vietne majasbegliem.lv, kurā iespējams pieteikt mājokļus, kuri pieejami Ukrainas civiliedzīvotājiem īrei vai bez maksas. Tāpat portālā pieejama informācija par pieejamo finansiālo palīdzību gan īrniekiem, gan cilvēkiem, kuri piedāvā mājokli bez maksas, vispārēja informācija par mājokļa īri, īres līguma paraugs latviešu un ukraiņu valodā. Visi materiāli sagatavoti latviešu un ukraiņu valodā.

Plašāka informācija par atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi