×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-31
Jaunajā mācību gadā brīvpusdienas Siguldas novadā saņems turpat 5500 skolēni un bērnudārznieki

Jaunajā mācību gadā pašvaldības apmaksātu ēdināšanu saņems aptuveni 5500 bērnudārznieki un skolēni, kuri apmeklē Siguldas novada izglītības iestādes. Bērnudārzos būs apmaksātas trīs ēdienreizes, savukārt skolēniem pašvaldība segs komplekso pusdienu izmaksas.

Atbilstoši Siguldas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem” atbalstu 100% apmērā var saņemt:

► pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, kuru dzīvesvieta ar vienu no vecākiem ir deklarēta Siguldas novadā;
► 5.–9. klašu skolēni, kuru dzīvesvieta ar vienu no vecākiem ir deklarēta Siguldas novadā;
► 10.–12. klašu skolēni, kuri ir no ģimenēm, kam piešķirts daudzbērnu, maznodrošinātās vai trūcīgās ģimenes statuss;
► 1.–4. klašu skolēni, neatkarīgi no vecāku deklarētās dzīvesvietas, ko daļēji finansē valsts, daļēji pašvaldība.

Vecākiem nav jāiesniedz papildu iesniegums, apmaksāta ēdināšana tiks piešķirta automātiski, pamatojoties uz Siguldas novada pašvaldības rīcībā esošo informāciju.

Ģimenēm, kuru bērni apmeklē novada administratīvajā teritorijā reģistrētās privātās pirmsskolas izglītības iestādes, pašvaldība sniegs atbalstu, līdzfinansējot ēdināšanas izmaksas, kas nepārsniedz pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs noteikto summu par ēdināšanu. Ja privātajā pirmsskolas izglītības iestādē ēdināšanas izmaksas ir lielākas, tad atlikušo summu būs jāmaksā bērna vecākiem.

Izmaksas kompensēs, kad vecāki pašvaldības Izglītības pārvaldei iesniegs ēdināšanas pakalpojuma sniedzēja rēķinu un tā apmaksu apstiprinošu dokumentu Siguldas novada pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv vai klātienē Siguldas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centros. Būtiski, ka iesniedzamie dokumenti nedrīkst būt vecāki par trīs mēnešiem.

Izglītības iestādēs, kurās netiek izmantota Siguldas  mobilajā lietotnē iestrādātā ēdināšanas sistēma “PAĒD!S”, vecākiem par pusdienu saņemšanas un atteikšanas kārtību informāciju sniegs izglītības iestādē.

Skolās, kur ēdināšanas sistēma “PAĒD!S” ir ieviesta – Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas 1. pamatskolā un Siguldas pilsētas vidusskolā –, no 5. septembra skolēnu vecāki pieteikt brīvpusdienas varēs tiešsaistē Siguldas mobilās lietotnes sadaļā “PAĒD!S”, autorizējoties ar internetbankas datiem vai Siguldas novada ID kartes datiem. Jau nākamajā dienā skolēni var saņemt komplekso ēdienreizi, uzrādot ēdināšanas pakalpojuma sniedzējam savu Siguldas novada ID karti vai mobilās lietotnes QR kodu. Lai izglītības iestāde pret ēdiena pagatavošanu varētu izturēties atbildīgi un neradīt liekas porcijas gadījumā, ja bērns saslimis vai kādu citu iemeslu dēļ nevar apmeklēt izglītības iestādi, maksimālais bezmaksas ēdienreižu skaits, ko var pieteikt vienā reizē ir piecas brīvpusdienas par katru kalendāro nedēļu. Ēdienreizes var pieteikt visiem saviem bērniem, kuri mācās konkrētajās skolās, katram bērnam izveidojot atsevišķu profilu. Tāpat kā iepriekš, lietotne ļaus vecākiem iegādāties arī maksas ēdienreizes, piemēram, vidusskolēniem, kuri nav no daudzbērnu ģimenes, ir maksas ēdināšana.

Vecāki aicināti laikus atteikt ēdināšanu, ja skolēns ir saslimis vai kādu citu iemeslu pēc neapmeklēs skolu.

“PAĒD!S” modeli plānots ieviest arī citās novada skolās.

Gadījumā, ja rodas jautājumi par brīvpusdienu saņemšanas kārtību vai “PAĒD!S” funkcionalitāti, aicinām sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 67970932 vai rakstot uz e-pasta adresi paedis@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi