×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-09-13
Siguldas novada plānošanas hakatona pētāmo objektu vizītkartes

Vai esat kādreiz aizdomājies par pašvaldības īpašumiem, un Tev jau ir vīzija kā šiem īpašumiem piešķirt otro elpu? Iespējams, ka pat pilnīgi mainīt objekta lietošanas mērķi? Ja pie šādas domes līdz šim jau esi nonācis vai šobrīd par to aizdomājies, tad esi aicināts iepazīties ar pašvaldības īpašumā esošiem objektiem zemāk, kuru tālākais izmantošanas potenciāls un jaunas pielietojuma idejas tiks radītas Siguldas novada plānošanas hakatonā “Radi nākotnes novadu”.

Iesaisties nākotnes novada veidošanā ar savām idejām un piesakies Siguldas novada plānošanas hakatonam “Radi nākotnes novadu” šeit.

Tāpat aicinām līdz 16. septembrim Siguldas novada iedzīvotājus un interesentus aizpildīt sabiedrības aptauju šeit un uzņēmējus aizpildīt aptauju šeit.

Dārzkopības ciemats Egļupe Allažu un Inčukalna pagastā

Dārzkopības ciemats Egļupe atrodas Siguldas novada Allažu un Inčukalna pagastā Sākotnēji ciems tika veidots ar mērķi mazdārziņu ierīkošanai un vasarnīcu apbūvei, bet šobrīd vasarnīcas tiek pārbūvētas par dzīvojamajām mājām, kurās dzīvot pastāvīgi visa gada garumā. Esošā infrastruktūra nav piemērota dzīvojamās apbūves veidošanai (nelielie attālumi starp būvēm atsevišķās zemes vienībās, nav centralizēta ūdensapgāde un sadzīves kanalizācija).

Tā kā Egļupe atrodas starp diviem pagastiem (pirms administratīvi teritoriālās reformas Siguldas novada Allažu pagastā un Inčukalna novada Inčukalna pagastā), tad ciema teritorijā saskaņā ar pagastu robežām ir atšķirīgas prasības apbūves veidošanai. Allažu pagasta pusē ir atļauta tikai sezonas rakstura dzīvojamo ēku apbūve, kas nav paredzēta pastāvīgai dzīvošanai (savrupmāju apbūves teritorija DzS6), bet Inčukalna pagasta daļā iespējama savrupmāju, dvīņu un rindu māju, vasarnīcu apbūve (Savrupmāju apbūves teritorija DzS). Līdz ar to Egļupes ciemā ir vērojama dažāda rakstura apbūve, kas līdz šim ir veidojusies haotiski.

Lēdurgas vēsturiskais centrs

Lēdurgas ciema centra daļā ir izvietots valsts aizsargājamais kultūras piemineklis (Lēdurgas luterāņu baznīca) un vietējas nozīmes kultūrvēsturiski objekti (Lēdurgas muiža, ārsta māja, Garlība Merģeļa piemiņas akmens, pagastmāja un citas), kas ir nodrošinājis iespēju Lēdurgas vēsturiskās apbūves iekļaušanai Pieminekļu sarakstā kā reģiona nozīmes arhitektūras (pilsētbūvniecības) piemineklim ar nosaukumu “Lēdurgas vēsturiskā apbūve”. Tas nodrošina specifiskus apbūves noteikumus vienotas vides veidošanai, maksimāli saglabājot vēsturisko apbūvi.

Turaidas pamatskola Krimuldas pagastā

Turaidas pamatskola atrodas Krimuldas pagastā ārpus pilsētu un ciemu teritorijas. Ēka ir būvēta ap 20. gadsimta 30. gadiem. 2013. gadā pamatskola tika likvidēta un šobrīd ēka tiek izmantota tikai daļēji. Ēkas 1. stāva ēdnīcas telpas izmanto ēdināšanas uzņēmums, bet 2. un 3. stāvā tiek organizētas nometnes. Skolas ēkai ir 3 stāvi, platība aptuveni 1000 kvadrātmetri.

Skolas ēkā ziemas laikā tiek nodrošināta apkure. Ēkai ir pieejama ūdensapgāde un sadzīves kanalizācija.

Kopējā zemes vienības (kadastra apz. 80680060042) platība uz kuras ir izvietota Turaidas pamatskola un palīgēkas ir 9,6 hektāri. Teritorijā ir izvietota arī dzīvojamās mājas, darbnīca, šķūņi, kūts un citas palīgēkas.

Mālpils tehnikums Pils ielā 14, Mālpilī

Mālpils tehnikums atrodas Mālpils ciema centrālajā daļā Pils ielā 14. Ēka ir būvēta 20. gadsimta 60. gados, un tai ir 4 stāvi, tās platība – aptuveni 5000 kvadrātmetri. Mālpils tehnikuma darbība tika pārtraukta 2017. gadā, šobrīd ēka tiek izmantota tikai daļēji. Patlaban Mālpils tehnikuma telpās ir izmitināti aptuveni 40 Ukrainas kara bēgļi.

Tehnikuma ēkai pirms 2014. gada veikti energoefektivitātes uzlabošanas pasākumi, tostarp siltinātas ēkas sienas. Tā kā tehnikuma ēka daļēji joprojām tiek izmantota, tad ziemas laikā tā tiek apkurināta, tāpat ir pieejama ūdensapgāde un sadzīves kanalizācija.

Kopējā zemes vienības (kadastra apz. 80740030628) platība uz kuras atrodas Mālpils tehnikums ir 4,6 hektāri. Teritorijā ir izvietota arī darbnīca, bibliotēka un ražošanas ēka, kurā šobrīd tiek gatavoti vairāki sausie pārtikas produkti, kā piemēram, sukādes, augļu, dārzeņu čipsi.

Mālpils biroja ēka Nākotnes ielā 1, Mālpilī

Mālpils biroja ēka atrodas Mālpils ciema centrālajā daļā Nākotnes ielā 1. Ēka ir būvēta 20. gadsimta 80. gados. Tai ir 3 stāvi, platība – aptuveni 3000 kvadrātmetri. Ēka tiek izmantota gan privātu biroju, gan pašvaldības vajadzībām. Biroja ēka ir savienota vēl ar divām ēkām, vienā no tām ir izvietots Mālpils Kultūras centrs un Mūzikas un mākslas skola, otrā – vairāki dzīvokļi, dažu uzņēmumu biroji un pašvaldības telpas.

Tā kā biroja ēka joprojām tiek izmantota, tad ziemas laikā tā tiek apkurināta, tāpat ir pieejama ūdensapgāde un sadzīves kanalizācija.

Kopējā zemes vienības (kadastra apz. 80740030329) platība uz kuras atrodas biroja ēka un pārējās divas savienotās ēkas ir 1,3 hektāri.

Jau ziņots, ka Siguldas novada plānošanas hakatons “Radi nākotnes novadu” norisināsies 21. septembrī kultūras centrā “Siguldas devons”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi