×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-09-19
Aicina pieminēt Mores kaujās kritušos un piedalīties spēlē “CILPO MORĒ!”

Sestdien, 24. septembrī, ar īpašu programmu notiks Mores kauju piemiņas pasākums. Mores kauju piemiņas parkā šogad atjaunoti 2 kauju bunkuri, pie kuriem uzstādīta arī atpūtas lapene ar soliem un galdu, kā arī veikts informatīvo stendu remonts un jumta seguma nomaiņa.

Godinot un pieminot 1944. gada Mores kaujas, no plkst. 14.00 tiek piedāvāts doties aizraujošā un vēsturiskā pastaigā kopā ar interaktīvu spēli “CILPO MORĒ!”. Tā ir interaktīva pastaigu spēle, kas notiek ar lietotnes jeb aplikācijas palīdzību. Līdz ar to, lai piedalītos spēlē, katrai komandai būs nepieciešams viedtālrunis, internets un lejupielādēta bezmaksas aplikācija “Loquiz”. Spēle sastāv no atraktīviem uzdevumiem un jautājumu rēbusiem jeb cilpām. Šoreiz liela vērība tiks pievērsta vēstures jautājumiem. Daļu no atbildēm noteikti varēs iegūt apmeklējot Mores kauju muzeju, kurā šajā dienā visiem ieeja būs bez maksas. Spēle būs pieejama līdz pat 7. oktobrim.

Pirms tam, plkst. 12.00, piemiņas brīdī leģionāru kapsētā pie Roznēnu ozola izskanēs Latvijas Valsts himna NBS štāba orķestra izpildījumā un kapelāna Raimonda Krasinska svētvārdi. Notiks ziedu nolikšana pie pieminekļa un leģionāru kapuvietās. Plkst. 13.00 atceres pasākumā Mores kauju piemiņas parkā varēs vērot jaunsargu svinīgo solījumu un pieminēt Mores kauju rotas komandieri virsleitinantu Rolandu Kovtuņenko, klausīties NBS štāba orķestra un Mores sieviešu vokālā ansambļa “Ceriņi” priekšnesumus, kā arī baudīt lauku virtuves cienastu.

Teritorijas labiekārtošanas darbus un pasākuma programmu finansiāli atbalsta valsts budžeta programmas 12.00.00 “Mērķdotācijas pašvaldību pasākumiem” pasākuma “Mores teritorijas labiekārtošana, skolēnu dalības nodrošināšana izglītojošā programmā Mores kauju muzejā un Mores kauju atceres pasākumā”  ietvaros.

Šīs kaujas bija vienas no sīvākajām Latvijas teritorijā Otrajā pasaules karā un ilga no 1944. gada 25. septembra līdz 6. oktobrim.  Kaujās Latviešu leģiona 19. divīzijas karavīri varonīgās cīņās atvairīja ievērojamu Sarkanās armijas pārspēku. Latvijas vēsturē Mores kaujas ir spilgts piemērs latviešu karavīra drosmei un varonībai.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi