×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-09-23
Šonedēļ Siguldas novadā: “Zelta rudens karalistes svētki”, grupa “Pērkons” un citi aizraujoši notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novads pārtop par karalisti – Zelta rudens karalisti. Siguldas pils kvartāla viesi varēs izjust īstu svētku garšu – piedāvājumā būs Dizaina tirgus, aktivitātes bērniem un ģimenēm, “Street Food” zona un īpašais čempionāts “Spieķis un ķirbis”, bet vakara noslēgumā – grupas “Pērkons” un Ivo Fomins koncerts. Tāpat brīvdienās varēs apmeklēt radošas un izglītojošas darbnīcas, piedalīties nakts orientēšanās sacensībās un Nakts peldējumā, turklāt šī ir tikai daļa no tā, ko iespējams piedzīvot šajā nogalē. Šīs nedēļas izskaņā ar labām domām un pozitīvām emocijām, ko tversim ik uz stūra, iesoļosim zelta rudenī.

 

Piektdien, 23. septembrī

Plkst. 12.00 Krimuldas Tautas namā norisināsies praktisko ideju ģenerēšanas darbnīca “Mūsu idejas labākai dzīvei Siguldas novadā!”. Pieteikties tai aicināts ikviens, kurš ieinteresēts piedalīties darbnīcā, biedrību un nevalstisko organizāciju pārstāvji un citi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.30 Eiropas Sporta nedēļas laikā Siguldā notiks Latvijas orientēšanās nakts – aizraujošas 3 stundu sacensības rogainingā ar kājām. Sacensību starts tiks dots pie Fischer slēpošanas centra. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 24. septembrī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas sporta nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņa numuru – 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 10.00 Siguldā notiks ikgadējais skrējiens “Siguldas kalnu maratons 2022”, ko sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību rīko biedrība “Kalnkāpēju Sporta centrs”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Sunīšu Kopienas centrā norisināsies izglītojoša lekcija, kuru vadīs garīgās veselības eksperte un psiholoģe Elīna Zelčane. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Siguldas pils kvartālā ar krāsainu un daudzveidīgu programmu noritēs ikgadējie “Zelta rudens karalistes svētki 2022”. Radošās darbnīcas lieliem un maziem, Dizaina tirgus, koncerti un čempionāts “Spieķis un ķirbis” ieskandinās astronomiskā rudens iestāšanos, bet gastronomisko baudījumu svētku apmeklētājiem sniegs “Street Food” zona.Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Otrā pasaules kara Mores kauju 78. gadskārtas atceres pasākums Mores pagastā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 koncertzālē “Baltais flīģelis” izskanēs pārceltais koncertuzvedums “Paradokss”. Tā programmā iekļauti dažādu žanru pasaules klasiķu darbi, pārsteidzošas improvizācijas un fantāzijā balstītas interpretācijas – pretrunā vispārpieņemtajam un zināmajam, radot un būvējot kaut ko jaunu, atklājot mākslinieku meistarību un improvizācijas spējas. Biļetes cena – no 10 līdz 25 eiro. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Krimuldas muižā notiks salonvakars, kas būs veltīts Lūisa Ārmstronga daiļradei un 20., 30. gadu džezam ar dziļu svinga ritmu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 “Zelta rudens karalistes svētku” apmeklētājus Siguldas pils kvartālā priecēs mūziķis Ivo Fomins ar grupu, kā arī leģendārā grupa “Pērkons”. Biļetes cena uz abiem koncertiem ir 10 eiro, arSiguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā tiek piemērota 20% atlaide, Siguldas novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Pasākuma dienā atlaides netiek piemērotas! Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 20.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies viens no skanīgākajiem un vērienīgākajiem aktīvā dzīves veida pasākumiem – Nakts peldējums. Tā laikā Siguldas novada iedzīvotājiem un tā viesiem būs iespēja ne vien izbaudīt patīkamu peldi pozitīvas dzīvās mūzikas un apgaismojuma pavadījumā, bet arī izaicināt sevi pusstundas peldējumā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 25. septembrī

No plkst. 8.00 pie Krimuldas Tautas nama Raganā norisināsies Miķeļdienas dižtirgus. Pieteikties tirgotāji var līdz 23. septembrim, aizpildot veidlapu šeit vai zvanot uz tālruņa numuru 27737303 vai 26515508.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā bezmaksas Aquafitmat nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 14.00 kultūras centrā “Siguldas devons”, piedaloties folkloras kopai “Senleja”, norisināsies novadnieces Indras Čeksteres grāmatas “100 vainagi Latvijai” atvēršanas svētki.Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās aicinām prieku gūt, apskatot un iedvesmojoties no mākslinieces Ilonas Vuškānes radītajām košajām gleznām, kas eksponētas izstādē “Ar putniem”.

Kultūras centrā “Siguldas devons” vēl pēdējo nedēļas nogali redzama izstāde “Lāpām zeķes – lāpām pasauli!?” Tās pamatu veido ekspozīcija, kas šovasar pabijusi starptautiskajā Milānas dizaina mesē, kas ir viena no ietekmīgākajām šāda veida izstādēm pasaulē. Projekts tapa, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai un Siguldas novada Kultūras centram.

Siguldas Jaunās pils salonā skatāma Ērikas Zuteres izstāde “Klusējošie stāsti”. Tā ir mākslinieces vizuāli taktilas pārdomas ar spēles elementiem. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” Izstāžu telpā līdz 27. septembrim apskatāma Inetas Freidenfeldes personālizstāde “Pilsētas eņģeļi vol. X”. Baudīt ekspozīciju iespējams piektdien no plkst. 10.00 līdz 19.00 un sestdien no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Inčukalna Tautas namā eksponēta gleznotāja un Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieka Paula Putniņa jubilejas izstāde.

Mālpils Kultūras centrā Vara Lamstera izstāde “7 jūras”. Izstāde būs apskatāma līdz 13. oktobrim.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojamas vairākas izstādes: “Acīs krītoši burti”, “Pārvaldnieka vecā dzīvojamā māja”, “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” un “Tautasdziesma Dainu kalnā”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” vēl līdz septembra beigām aicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi